Neden Kediyi Tercih Etmeliyim?

Kediler Hakkında

Neden Kediyi Tercih Etmeliyim?

Kedinin beslenebilecek en iyi evcil hayvan olmasının nedenleri aşşağıda birkaç madde ile özetlenmiş olsada en önemli unsur kedi ya da köpek karakteri ve onlarla sizin karakterinize uygunluğudur. Siz de kedi mi? köpek mi? diye kendinze soruyorsanız bazı özelliklerinden dolayı kedi öne çıkmaktadır.

İster uzun zamandır bir kedi aşığı olun, ister sadece hayatınıza bir kedi eklemeyi düşünüyor olun, bu, vereceğiniz en iyi kararlardan biridir.
Kedilerle, size hayatınıza mutluluk katacak güzel ve meraklı evcil hayvanlardır. Pek çok farklı kedi türü vardır ve her birinin kendine özgü kişilikleri, tuhaflıkları ve özellikleri vardır. Bir kedi sahiplenmeye karar verirseniz, küçük bir yavru kediden mi yoksa iyi bir yuva umudu olmayan sokaktan yetişkin kedi kurtarmayı düşünmek sizin kararınızı etkileyecek ilk adımdır. Her ikisinin de yararları ve olumsuzlukları vardır. Kedinizi almadan önce oturup düşünmeniz önemlidir. Tüylü arkadaşınızı eve ilk getirdiğinizde, mikroçip takıldığından (eğer yeterince yaşlılarsa) ve pire olmadığından emin olmalısınız. Pireleri olduğunu fark ederseniz, bu sorunu mümkün olan en kısa sürede gidermek için kediler için bir pire tasmasına edinmelisiniz. 

Özellikle apartmanda yaşayan ve çalışan bir bireyseniz köpek mi? Kedimi? Sorusuna aşağıdaki özellikler ve önerilerden dolayı kedi diyebiliriz.

 

1: Kediler bağımsız yaratıklar
Onlar için düzenli olarak yürüyüş yapmak ve bakım yapmak gibi pek çok şey yapmanıza ihtiyaç duyan köpeklerin aksine, kediler çok az bakım gerektirir. Kendilerini dışarı çıkma, yürümeye ihtiyaçları yoktur ve doğal olarak çok bağımsızdırlar. Herhangi bir eğitim gerektirmezler ve kendi başlarına vakit geçirmekten çok mutlu olurlar. 

 2: Çok gürültülü değiller
Kediler gerçekten isterlerse nispeten yüksek sesle miyavlayabilirken, bu oldukça nadirdir. Çoğunlukla acıktıklarında veya olarak normal bir seviyede miyavlarlar. Bunu, bazı köpek havlamalarının ulaşabileceği desibel ile karşılaştırın ve ikisi arasındaki keskin farkı gerçekten görebilirsiniz! 

3: Eğitilmesi çok kolaydır
Bir kediyle eğitmeniz gereken çok fazla şey yoktur ve yapmanız gereken unsurlar genellikle çok hızlı bir şekilde toparlanır. Kedilerin çoğunlukla bir kum kabı veya bir kedi tırmalama tahtası kullanmayı öğrenmesi gerekir ve çoğu zaman bunu içgüdüsel olarak yaparlar. Doğal olarak çok temizdirler ve onlar için hazır bir kum kabınız varsa, evinizin etrafındaki rastgele yerlerde tuvaletlerini yapmazlar.

4: Bir apartman dairesinde yaşıyorsanız harika olabilirler
 Günde iki kez tuvalete gitmeleri ve yürümeleri için dışarı çıkmaları gerektiğinden, bir apartman dairesinde yaşamak bir köpek için zor olabilir. Öte yandan bir kedi, kum kabını kullanmaktan ve çok fazla uyumaktan fazlasıyla memnundur! Biraz temiz hava almak için dışarı çıkarmak istiyorsanız bir kedi tasması alabilirsiniz ancak kedinizi dışarı çıkarmanıza gerek yoktur.

5: İstenmeyen hayvanları veya zararlıları evinizden ve bahçenizden uzak tutabilirler.
Kediler bölgesel yaratıklardır ve genellikle bölgelerini işaretlerler. Bahçenize gelen sokak kedileriyle ilgili bir sorununuz varsa, bir kedi kokularını işaretleyerek bunları uzak tutabilecektir. Ayrıca evinizi fare veya örümcek gibi bazı zararlılardan uzak tutacaktır. 

6: Çok şefkatli olabilirler
Kediler çok bağımsız yaratıklar olsalar da çok sevecen de olabilirler. Pek çok kedi, uzun bir günün sonunda siz televizyon karşısında dinlenirken kucağınıza kıvrılmaktan veya siz kitap okurken ayaklarınızın etrafında kıvrılmaktan mutluluk duyarlar. Kediler, siz ev işlerinizi yaparken evin içinde sizi takip edebilir ve onlarla vakit geçirdiğinizde mırlamaya bayılırlar. Bu şekilde sevecen olmanın yanı sıra, onlarla oynamak da çok eğlencelidir ve özel kedi oyuncaklarından kovalayacakları ip parçalarına kadar her şeyle saatlerce eğlenebilirsiniz.

7: Çok pahalı değiller
Köpekler genellikle binlerce liraya mal olabilirken, bir kedinin bu kadar pahalıya yakın olması pek olası değildir. Safkan kediler bile çoğu zaman çok daha makul fiyatlara satılmaktadır. Yapılan araştırmalara göre, kedilere bakmanın toplam maliyeti orta veya büyük köpeklere göre daha düşüktür.

8: Evcil hayvanlar ruh sağlığınız ve esenliğiniz için iyidir
Kedilerin ruh sağlığınıza yardımcı olduğu bilinir ve bunun için çok faydalı olabilir. Stresi azaltabilirler ve onları okşamanın ruh halinizi iyileştirdiği söylenmektedir. Bunun nedeni, oksitosin seviyelerini artırması ve stresle ilişkili kortizolü düşürmesidir.

 

Bunlar, bir kedinin en iyi evcil hayvan türü olmasının sadece birkaç nedenidir. Dışarıda pek çok kedi türü varken araştırmanızı yapın, farklı türlere bakın ve saygın bir yetiştiriciden veya sahibinden bir kedi alın. 
 

Etiketler: Kediler Hakkında
Şubat 13, 2023
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR