Kış Aylarında Kedi Bakımı

Kış ayı kedi bakımı

Kış Aylarında Kedi Bakımı

  Kış ayları sadece insanlar için değil, hayvanlar için de zorlu geçen bir mevsimdir. Özellikle sokakta yaşayan hayvanların tam bir yaşam savaşı içinde olduklarını söyleyebiliriz. Zira evde yaşayan kediler de kış aylarında ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Kısacası kış aylarında kedi bakımı bilgi ve özen gerektiren bir iştir. Bu kedi bakımının sadece beslenme ile alakalı olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Çünkü kedilerde hiçbir zaman uslu durmazlar. İşte kış aylarında kedi bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Yatak ve Sepetleri

 

Kedilerde Antifiriz Zehirlenmesi

  Kış aylarında hem kedilerin hem de köpeklerin ciddi şekilde zehirlenmesi hatta hayatlarını kaybetme gibi istenmeyen sonuçları olabilecek sorunlara neden olabilir antifiriz zehirlenmesi. Halk arasında antifiriz olarak bilinen etilen glikol kış aylarında özellikle araç sahipleri tarafından araçtaki suyun donmasını engellemek için kullanılıyor. Antifrizin şekerli yapısı kedilerin ve köpeklerin dikkatini çekebilmektedir. Bu sebeple antifirizle karşılaştıklarında yalama veya içme davranışına kapılıyorlar. Bu davranış da son derece ciddi zehirlenmeleri getirmektedir. Çünkü etilen glikol bağırsak tarafından çok hızlı emilir ve kedilerde antifriz zehirlenmesi sinir sistemleri başta olmak üzere tüm vücutlarını etkiler. Ayrıca böbrek hasarına yol açar. Arabanız varsa veya başka bir sebepten antifiriz kullanıyorsanız, oldukça dikkatli olmalısınız.

Kedinizi Olabildiğince Daha Az Dışarı Bırakın

  Birçok insan yaşam koşulları gereği kedisini dışarı çıkaramamakta, fakat bazı kediler tamamen eve kapalı biçimde yaşamazlar. En azından sahipleri tarafından bahçeye çıkmalarına izin verilir. Eğer sizin kediniz de dışarı çıkıyorsa, özellikle kış aylarında bunu en aza indirmenizi öneririz. Hatta karlı havalarda hiç bırakmamanızı öneririz. Kediler her ne kadar dışarı çıkma konusunda ısrarcı olsalar da bu ısrarlarına kulak asmamanız en doğrusu. Bir de kaçmaya alışkın olabilirler, yani bu konuda da oldukça dikkatli davranmanızı öneririz.

Kedilerde Pati Bakımı

  Kediniz bir şekilde dışarı kaçtıysa veya ona kıyamayarak siz dışarı bıraktıysanızeve geldikten sonra mutlaka patilerini kontrol etmelisiniz. Çünkü karlar sıkışarak patilerin arasında buz oluşturabilir ve acı verici bir duruma dönüşebilir. Bu durum buz yanığı olarak adlandırılır. Özellikle kediniz uzun tüysüyle buna oldukça yatkındır.

Kedinize Oyuncak Alın ve Evde Oyalanmasını Sağlayın

  Kış aylarında kediler evde daha fazla vakit geçirirler, bu da hareketsizliği beraberinde getirir. Oysa hareketsizlik ve egzersiz yapmama son derece tehlikelidir, tıpkı şişmanlıkta olduğu gibi. Bu yüzden kış aylarında kedinizin hoşuna gidecek olan kedi oyuncakları satın alın. Kedi oyuncakları almanız onları oyalamanız için son derece güzel bir yöntemdir.

  İlginizi çekebilir: Kedi Oyuncakları

 

Kedinizi Aşırı Beslemeyin

  Kediler kış aylarında yaza oranla daha fazla uyurlar ve enerji tasarrufu yaparlar. Bu enerjiyi de vücut ısılarını dengelemek için harcarlar. Yani kedileri kış aylarında fazla beslememeniz gerekir. Evin içi yeterince sıcak olacağından vücutları depolanan enerjiyi harcayamaz ve bu durum kilo almalarına sebebiyet verir.

Arabanızı Çalıştırmadan Önce Kontrol Edin

 

  Kediler özellikle kış aylarında soğuktan korunmak ve birazcık ısınmak için arabaların motorlarına girmektedir. Bu sebeple arabanızı çalıştırmadan önce mutlaka araç içinde kedi olup olmadığını kontrol edin. Unutmayın her canlı yaşamayı hak eder ve tüm canlılar değerlidir. Sadece birkaç tıklama ile bir kedinin hayatını kurtarabilirsiniz.

 

  İlginizi çekebilir: Kediler Neden Titrer? 
Alışveriş önerisi:
Kedi kumu çeşitleri

 

Etiketler: kedi bakımı, kış aylarında kedi bakımı,
Aralık 26, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR