Kedi ve Köpek Mamalarının Avantajları

kedi köpek maması

 

Köpek ve Kedilerde Hazır Mama İle Beslenme Niye Tercih Edilir?

 

  Son 10 yıllık süreçte hızlı bir şekilde artan pet sayısı ile birlikte nasıl beslemeliyiz sorusu da gündeme gelmektedir. Pet beslenmesinde en kolay çözüm hazır kuru-yaş mama ile besleme yapmaktır. Bunun sebebi aktif iş hayatı içinde insanların ev yapımı diyet hazırlamasının çok zor olmasıdır. Bu doğrultuda hazır pet besin sektörü hızla büyümekte ve mama skalası genişlemektedir. Sizlere hazır mamalar hakkında kısaca bilgi vermem gerekirse;

köpek maması 

 

  İlk başta bir çok sınıf mama olduğunu belirtmek gerekir. Fiyat aralığı farklı olmak kaydıyla en çok kullanılan mamalar ekonomik sınıf, Premium sınıf ve süper Premium sınıftır. Bu sınıf farkları içerikteki maddelere bağlı olarak oluşmakta ve farklı fiyat olarak bizlere yansımaktadır. Karşılaştırma yapmak gerekirse ekonomik mamanın içinde bulunan etin kaynağı ve kalitesi, süper Premium mamanın içinde ki etin kaynağı ve kalitesi farklıdır. Ekonomik mamalarda daha az oranda ve daha düşük kalitede et bulunurken, süper Premium mamalarda kaliteli ve yüksek oranda et bulunmaktadır.

 

  Hazır mamalarda ayrıca kuru ve yaş mama seçenekleri vardır. Çoğu kaynak yarı yarıya karıştırılmış yaş-kuru mamanın pet beslenmesinde daha iyi olduğunu belirtse de, ülkemizde ki ekonomik şartlar yüzünden yaş mama genelde ödül olarak kullanılmaktadır.

 

  Hazır mamalarda kuzulu, tavuklu, balıklı, geyikli vs gibi seçenekler bulunmaktadır. Ülkemizde normalde tavuklu mama kullanılırken, alerjik durumlarda ve deri sorunlarında diğer seçenekler kullanılmaktadır. Mama türünün seçiminde hekiminizden danışmanlık almanız bu doğrultuda uygun olacaktır.

köpek mamaları 

  

  Yine ırka özel hazır mamalarda bulunmaktadır. Bunlar petin ırkına bağlı olarak içerik ve şekil olarak hazırlanmış mamalardır. Bunlar da yoğun ilgi görmektedirler ve ırka özel üretildikleri için iyi sonuçlar vermektedirler.

 

  Yukarıda size kısaca hazır mamaları anlatmaya çalıştım. Mama konusu çok ayrıntılı ve uzun bir konu olduğunu belirtmek isterim. Daha ayrıntılı bilgi için bu internet sitesi üzerinden bilgi alabilirsiniz.

   

  İlginizi çekebilir: Kedilerle En İyi Geçinen 10 Köpek Cinsi

 

Murat AYTAÇ

Veteriner Hekim

Petmania Veteriner Kliniği

 

 

 
Etiketler: kedi maması, köpek maması, kedi maması faydaları, avantajlı köpek mamaları
Ağustos 27, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR