Yaz Aylarında Köpekleri Serinletmek İçin Tavsiyeler

köpekleri serinletmek

Yaz Aylarında Köpekleri Serinletmek İçin Tavsiyeler

  Uzun bir kış mevsiminden sonra güzel bir yaz sıcağı ve güneş ışığı hepimizi canlandırır. Ancak sıcak havanın tadını güvenli bir şekilde çıkarmak hepimizin sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple köpeklerin de yaz aylarında özel bir bakıma ihtiyaçları vardır.

 


Köpeklerde Güneş Yanığı

  Köpeğinizin tüyleri ince ise güneş yanığı riski altındadır ve köpekler güneşli havalarda her zaman gölge bir yere sığınmazlar. Bu durum gün yanığı görülme riskini arttırır. Hatta burunlarının üstü de güneşten yanabilir, özellikle hassas burunlara sahip köpekler için bu konu oldukça önemlidir.

 

  Beyaz tüylü köpekler, kısa tüylü köpek ırkları ve yakın zamanda tüy traşı yapılmış olan köpekler de güneş yanığından etkilenme konusunda ilk sıraları çekerler. Köpekleri güneş ışınlarında korumak için güneşin en sıcak olduğu saatlerde onları evde tutmak gereklidir. Güneşin zararlı etkilerinden köpeklerinizi korumak için dilerseniz, çocuklar için üretilmiş olan güvenli yüksek faktörlü güneş losyonlarını köpeğinizin kulaklarına sürebilirsiniz.


  Sıcak havalarda güne çarpması herkesin başına gelebileceği gibi köpeklerin de başına gelebilir. En hassas durumda olan köpekler ise çok küçük köpekler, yaşlı köpekler ve kısa burunlu köpek ırklarıdır. Sıcak havalar hassas olan bu gruplardaki köpeklerde aşırı derecede hızlı nefes alıp vermeye, hatta kollaps adı verilen çevresel damarların genişleyip burada kanın toplanmasıyla oluşan ağır bir çöküntüye neden olabilir. Köpeğinizde bu türden bir belirti görürseniz, acil olarak veteriner hekime götürmenizi öneririz. Köpeğinizin güneş çarpmasıyla mücadele etmesine yardımcı olmak için de bahçenizde yeterli miktarda gölge alan yaratmanızı, bahçede muhakkak bir köpek kulübesi bulundurmanızı ve dışarısının sıcak olduğu zamanlar köpeğinize fazla egzersiz yaptırmamanızı öneririz.

 


Yaz Aylarında Köpeğinize Sürekli Su Verin


  Söylemeye hiç gerek yok ama özellikle yaz aylarında köpeğinize bol bol taze içme suyu vermelisiniz. Dilerseniz işinizi kolaylaştıracak olan su pınarı edinerek köpeğinize taze ve temiz su imkanı da sunabilirsiniz. Su pınarı çeşitlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.


  Kullandığınız köpek konserve mamalarını sıcak havada dışarıda bırakmayın. Aksi halde çok çabuk bozulabilir ve sinekleri çekebilir. Buzdolabında ağzı kapalı şekilde saklamanız bu sorunu çözecektir. Evcil hayvanınızın vücut ağırlığı sürekli takip ettiğiniz gibi yaz aylarında da takip etmeye devam edin. Bazı köpeklerin daha az köpek maması yemesi ve kilo kaybına uğraması çeşitli sorunlar yaratabilir.

 


Köpeğinizle Yaz Aylarının Tadını Çıkarın


  Uzun yaz günlerinde, köpeğiniz daima olarak dışarıda oyun oynamak isteyecektir. Bu uzun yaz günlerinde, yaz aylarının tadını çıkarmak için pek çok yol vardır.

 


Köpeklerle Yüzme


  Köpeklerin çoğu suyu sevmeleriyle bilinir. Eğer bahçenizde küçük bir çocuk havuzunuz varsa, sıcağın üstesinden gelme de oldukça iyi bir yöntem olarak köpeğinize havuzu kullandırabilirsiniz. Bunun dışında yine büyük havuzlar veya denizler de köpeğiniz serinlemesi için oldukça mükemmel yerlerdir. Köpeğiniz yüzme konusunda biraz zayıfsa bir köpek can yeleği edinmenizde fayda var. Köpeğinizi deniz veya havuza girmesine müsaade ettiğinizde onu izlemeyi ihmal etmeyin. Köpeğinizin suda kolayca çıkabileceğinden emin olun. Bunlara ek olarak bazı köpeklerin sudan korktuğunu ya da sadece sığ suda oyun oynamak ister. Bu nedenle köpeğiniz suya girme konusunda kararsız veya güvensiz görünüyorsa onu zorlamayın. Ancak hemen suya atlarsa, köpekleme yüzmeyi mükemmelleştirmeye başlar. Sonra bu deneyimin tadını çıkarmasını keyifle izleyebilirsiniz. Yalnızca suya daldıktan sonra aşırı derecede baş sallanmasına ve kulak kaşımasına dikkat etmeyi unutmayın. Bu durum bir kulak enfeksiyonun belirtisi olabilir.

 


Köpeklerle Yürüyüş

  Köpeğiniz yürüyüş yapmaya düşkünse, yaz aylarında bol bol yürüyüşe çıkın. Yaz aylarında genel olarak tüm köpek sahiplerinin köpeklerini sık sık gezdirmeye dışarı çıkardığı düşünülürse, köpeğinizin veya diğer köpeklerin olası tepkilerini, birbirlerine yaklaşımlarını da göz önünde bulundurmak gerekir. Eğer bu yürüyüşü gerçekleştirirken kontrolün sizde olmasını istiyorsanız, köpek tasması kullanmanız işinizi kolaylaştıracak kontrolü size verecektir. Yalnızca bozuk yolda yapılan uzun yürüyüşlerin köpeğinizin bacaklarını yorabileceği konusunda dikkatli olun. Köpeğinizle birlikte başlangıçta kısa yürüyüşler yapmayı ve yürüşüş mesafenizi kademeli olarak uzatmaya çalışın. Dinlenmek için durmayı ve sık sık köpeğinize su vermeyi unutmayın. Köpeğinizin su içmesi için alabileceğiniz çok sayıda katlanabilir köpek seyahat suluğu da mevcuttur.


  Köpeğiniz dışarı çıktığında, dış dünyayı keşfetme şansı bulduğunda güvende olmalıdır. İşte bunu sağlamak için bazı ipuçları


- Köpeğinize bol bol taze su verin.


- Köpeğiniz dışarıda uyurken, onun gölgede bir yerde olduğundan emin olun.


- Patilerini sık sık kontrol edin. Çünkü taban yastıklarının arasına sıcaktan dolayı zift veya minik çakıl taşları sıkışmış olabilir.


- Köpeğiniz bahçenizde çimlerin üzerinde yatmaktan ve egzersiz yapmaktan hoşlanıyorsa, çimlere böcek ilacı sıkmayın.


- Sıcak yaz günlerinde dolaşmayı daha çok seven köpeklerin kaybolması ihtimaline karşı, adınızın ve adresinizin yazılı olduğu isimli köpek tasmalarından edinmeyi unutmayın.

   

 

   İlginizi çekebilir: Köpek Nasıl Yıkanır?

 

 

Etiketler: köpekleri serinletmek,
Haziran 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR