Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

kedileri serinletmek

Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

  Yaz aylarında hava sıcaklıkları yükseldiğinde kedinizde kalp problemleri, güneş çarpması, nefes alma sorunları gibi sıcak yaz aylarında insanlarda da sıkça görülen sağlık problemleri görülebilir. Bu sebeple yaz aylarında kedilerinizi serinletecek bir takım tavsiyelere ihtiyacınız vardır. Biz de bu yazımızda öncelikle yapılmaması gerekenler sonra da kedinizi serinletmek için bir takım tavsiyelerde bulunduk.

 Kedi serinletici yataklar 

Sıcak Aylarda Kedi Bakımında Yapılmaması Gerekenler


  Arabayı park ettikten sonra kedinizi arabada bırakmayın. Arabanın içerisi, yaz aylarında dışarıdakinden daha sıcak olacak şekilde hızla ısınabildiğinden kedinizi asla arabada bırakmayın. Arabanın penceresini biraz açık bırakmak bile bu noktada işe yaramaz.


  Kediniz için daima temiz ve taze su bulundurmayı unutmayın. Yaz aylarında suyun buharlaşması da artacağından dolayı büyük kaplarda ve evin birçok yerinde kedi su kabı bulundurmanızda fayda var.


  Kedinizin tüylerini tıraş etmeyin. Çünkü tüyleri güneş ışınlarına ve güneş yanmalarına karşı koruma sağlamaktadır. Buna ek olarak açık renkli tüyleri olan kedileri güneşten uzak tutmalısınız.


  Kedinizi dışarı bağlamayın. Gölgenin kedinizi koruyacağını düşünseniz bile, güneş siz fark etmeden kediyi direkt ışığa maruz bırakacak şekilde yön değiştirebilir.


  Kedinizde görülebilecek güneş çarpması belirtilerini göz ardı etmeyin. Bu belirtiler nefes nefese kalma, nefes almada zorluk yaşama ve hızlı kalp atışları gibi belirtiler olabilir. Ayrıca kedilerin sarhoş gibi yürümesi ve diş etlerinin de daha kırmızı hale gelmesi diğer belirtilerdendir. Eğer bu belirtilerden herhangi birine fark ettiyseniz, kedinizi hemen veteriner hekime götürmelisiniz.

  

Sıcak Aylarda Kedinize Serin ve Konforlu Bir Yaşam Alanı Sağlayın

  İşe gitmeden, dışarı çıkmadan önce evi mümkün olduğunca serinletin. Perdeleri örtün, klimayı düşük seviyeye getirin.


  Gece bir plastik şişeye su doldurun ve onu buzluğa koyun. Gündüz buzluktan çıkardığınız şişeyi kedinizin uyuduğu yerin yakınına koyabilirsiniz. Böylelikle şişeden gelen serinletici hava kedinizi de serinletecektir.


  Evinizin bir bodrumu varsa, bodrum yerler daha serin olduğundan zaman zaman kedinizin bodrum katında da dolaşmasına izin verebilirsiniz.


  Kedilerin oyalanacağı, korumalı bir verandanız varsa, güneşin geldiği yerlere gölgelikler yerleştirin. Kedinize kedi su kabında bolca su sağlayın. Suyun buharlaşmadığından emin olmak için gün boyunca ara ara kontrol edin.


  Kedinizle birlikte bir araba yolculuğu yapmanız gerekirse, yolculuğun en serin zamanlarında yani gece ya da sabah erkenden yola çıkmanızı öneririz.


  Arabanın klimasını açık tutmanızı, ama hava akımının kedi taşıma çantasına tam olarak ulaştığından emin olmanızı tavsiye ederiz.


  Gün içerisinde gerekirse arabanın içerisinde bulunan kedinizin taşıma çantasının üzerinde ıslak bir havlu serebilirsiniz.


  Kedinizin mama ve su kabını güneş ışığından uzak tutun. Suyu soğutmak için su kabına birkaç adet buz küpleri atabilirsiniz. Ancak kedinizin üşütme riskini göz önünde bulundurarak buz parçalarının dozunu ona göre ayarlamanız gerekmektedir.


  Kedinizin sıcak günlerde dışarı çıkmasına ve dışarıda oyun oynamasına müsaade etmeyin.


  Sıcaklık yükseldiğinde kedinizi gözlemleyin. Mümkünse kedi su kabının dolu olduğundan emin olmak için gün ortasında su kabını kontrol edin. Akşam dışarı çıkıyorsanız ilk önce kedinizin mama ve su kabını kontrol edin.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Su Pınarı


  Birkaç günlük bir seyahat planlıyorsanız ve kediniz evde kalacaksa ona göz kulak olacak bir komşudan yardım isteyebilirsiniz.


  Aşırı derecede sıcakların olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, elektronik su çeşmesi şeklinde bir otomatik su kabı satın almanızı ve soğutmak için de içine buz küpleri eklemenizi öneririz.


  Düşük voltajlı elektrik kullanan, sürekli soğuk kalabilen bir kedi yatağı da satın alabilirsiniz.


  Yaz sıcağı herkes için stres dolu olabiliyor, ancak kedilerin güvende ve sağlıklı olduklarından emin olmak kedi sahiplerinin sorumluluğudur. Kedinizin serinlemiş ve rahat olduğundan emin olmak için gerekli adımları izlemek , sorumlu ve başarılı bir kedi sahibi olmanın önemli bir parçasıdır. Kediniz mutlaka kendi doğasına uygun şekilde mırıldanarak ve ilgi göstererek siz sadıklığını gösterecek ve teşekkür edecektir. 

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Nasıl Yıkanır? 

Etiketler: kedi sıcak aylar, kedi su, kedi serinletmek
Haziran 05, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR