Sarı Prenses Balığı

Sarı Prenses Balığı

Sarı Prenses Balığı

  Sarı prenses balığı, balık besleyenlerin en çok sevdiği türlerden biridir. Dolayısıyla dünyada ve ülkemizde bu balığı besleyenlerin sayısı oldukça fazladır. Sarı prenses balığı anavatanı Doğu Afrika’da Malawi Gölü ismi verilen bir gölün kayalık kesimleridir. Beslenme biçimleri hem etçil, hem otçuldur. Balık türleri arasında oldukça barışçıl olan sarı prenses balığı kendi türlerine karşı da sınıflandırmada orta derecede agresiftir. Yüzme seviyesi ise dip ve orta kısımlardır.

Sarı Prenses Balığı Cinsiyeti Nasıl Anlaşılır?

  Bu balık türünün cinsiyet ayrımı zor değildir. Genellikle erkeklerin yüzgeçlerinde geniş siyah bir hat bulunur. Kesin olarak cinsiyet belirlemede ise anüs ve ventral (karın) açıklığa bakılır. Bu açıklıklar aynı boyda olması balığın erkek olduğu anlamına gelir. Eğer karın açıklığı anüsten daha büyük ise o balık dişidir.

Sarı Prenses Balıkları Genel Özellikleri

  Dişi sarı prenses balıkları yaklaşık 20 gün ağızlarında kuluçka yaparlar. Bir akvaryumda ise önerilen dişi erkek oranı 5’te 1’dir. Sarı prenses balıklarının yaşayacağı akvaryum suyu sıcaklığı ortalama 25 ile 26 derece olmalıdır. Ulaşabilecekleri en büyük boy ise 13 cm’dir. İdeal bir akvaryum tankının da hacmi en az 120 lt olmalıdır. Sert suları seven bu ırkın su pH’ı da 7.7 ile 8.5 arasında olmalıdır. Su sertliği ölçme aletleri ile bu değerleri dengede tutabilirsiniz.

sarı prenses balığı

 

  Sarı prenses balıkları gerek renkleri gerek ise kolay üremesi ile oldukça tercih edilen bir balık türüdür. Kötü şartlara karşı yüksek direnci olması da bu balığı en çok tercih edilen türler arasına sokmaktadır. Sarı prenses balığının yaşayacağı akvaryumların dekorunun kayalarla mağara şeklinde olması onlara doğal ortamındaymış hissi vermek için işe yarayan yöntemlerden biridir. Bu yüzden siz de akvaryumunuzu dekore ederken bu tavsiyemize uyarak onların daha da doğala bir ortamda yaşamalarına yardım edebilirsiniz.

Sarı Prenses Balığında Oluşabilecek Hastalıklar

  Sarı prenses balıkları da diğer balıklar gibi bir takım hastalıklara yakalanmaya yatkındır. Bu hastalıklara genel olarak bakacak olursak

  • İç ve dış parazit hastalıkları
  • Mantar enfeksiyonları
  • Beyaz benek hastalığı Kavga ya da çarpmadan kaynaklı yaranmalar
  • Yüzgeç erimesi
  • Amonyum, nitrar, silikon zehirlenmeleri
  • Hava kesesinin yırtılması veya patlaması

Sarı Prenses Balığının Hasta Olduğu Nasıl Anlaşılır?

  Yakın zamanda sarı prenses balığınızda anormal davranışlar farkettiyseniz, onun bu davranışlarını iyi gözlemlemelisiniz. Bu belirtiler arasında yan yatma, halsiz kalma, yem yememe ve yorgun görünme gibi davranışlar varsa tehlikeli olabilir. Ayrıca balığınız istemsiz bakıyorsa, derisinde pudra rengi veya beyaz noktalar, yara ya da kızarıklıklar varsa, yüzgeç ve kuyrukları da deformasyona uğradıysa vakit kaybetmeden bir veteriner hekime gidilmelidir.

 

  İlginizi çekebilir: Balık Yemi Çeşitleri


 
Etiketler: balık türleri, balıklar,
Mayıs 02, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR