Köpekler Neden Geceleri Havlar?

Köpekler Neden Geceleri Havlar

Köpekler Neden Geceleri Havlar?

  Her köpek sahibi köpeğini çok sever. Ancak zaman zaman onların havlaması sinirlerini bozabilir. Özellikle ısrarcı havlamalar uyku düzeninizi ve komşularla olan iyi ilişkilerinizi bozabilir. Bu sorunu ortadan kaldırmak için muhtemel çözümler vardır. Gelin köpekler neden geceleri havlar, köpeklerin geceleri havlamasının önüne nasıl geçilir birlikte bakalım.

  Köpeğiniz havlamakta ısrarcı, siz de onu susturmakta ısrarcıysanız tansiyon birden yükselebilir. Yani birçok insan için oldukça zor ve sinir bozucu bir durumdur. Özellikle de evcil hayvanınızın sebepsiz yere havladığını düşünüyorsanız nasıl davranacağınızı kestiremiyor olabilirseniz. Köpeğinizin havlamasına neden olan davranışları ortadan kaldırmak hem komşularla aranızı düzeltir hem de rahat bir uyku uyumanıza olanak sağlar.

Köpeklerin Sıkıntıdan Havlaması

  Evcil hayvanlar da yalnız kaldıklarında insanlar gibi sıkılabilirler. Sıkılan bir köpek ısrarla havlayabilir. Bu yüzden onunla ilgilenmeli, evde yokken onun sıkılmaması için interaktif köpek oyuncakları alabilirsiniz.

Köpeklerin Korkudan Havlaması

  Köpekleri geceleri duydukları seslerden genelde korkarlar. Bu korkudan dolayı da duydukları sese karşı havlamaya başlarlar. Buna ek olarak size sesleri haber vermek için de havlıyor olabilirler.

Köpeklerin Yalnızlıktan Havlaması

  Köpekleri gece vakti havlamasının nedenlerinden biri de yalnız kalmalarıdır. Çünkü köpekler sürü hayvanlarıdır. Bu yüzden geceleri bir yerde yalnız kalırlarsa dikkat çekmek için havlayabilirler. Eğer evdeyseniz köpeğinizin sizin odanızda uyumasına izin verirseniz bu havlamaları ortadan kaldırabilirsiniz. Ancak odanızda uyumaya izin vermeyecekseniz ona arkadaş olması için bir köpek daha alabilirsiniz.

Köpeklerin İlgi Çekmek İçin Havlaması

  Evcil hayvanların hemen hemen hepsi ilgi görmekten çok hoşlanır. İster sevilmek, ister yemek, ister başka bir şey dikkat çekmek için havlayabilirler. Köpeğiniz gerçekten ilgi çekmek için havlıyorsa onu görmezden gelmelisiniz. Aksi takdirde her ilgi istediğinde sürekli olarak havlayacaktır. Susması için “sessiz ol”, “şşş” gibi şeyler söylerseniz ilginizi çektiğini düşünür ve havlamaya devam eder.

Köpeklerde Ses Duyarlılığından Havlama

  Köpeklerin kulakları oldukça gelişmiştir. Bulunduğunuz orta çok sessiz olsa da köpeğiniz dışarıdan gelen sese karşı son derece hassas olabilir. Bu seslere karşı olabilirler. Uyurken televizyonu veya radyoyu açmanız köpeğinizin dikkatini buraya çeker ve gece havlamasını önleyebilirsiniz.

Köpeklerde Egzersiz Eksikliği

  Sevimli dostunuz siz işteyken evde tek başına kalıyorsa ve sizinle oldukça az vakit geçiriyorsa bütün gün huzursuz olabilir. Tüm gün atamadıkları enerjiyi de siz geldiğinizde harcamak isterler. Yani egzersiz eksikliğinden sürekli olarak havlama davranışında bulunabilirler. Bu yüzden geldiğinizde vaktiniz varsa muhakkak onun enerjisini alacak aktivitelerde bulunmanız gereklidir. Aksi halde sürekli olarak sizinle oynamak, havlamak gibi davranışları olabilir.

Köpeklerin Havlaması Nasıl Önlenir?

  Gece olmadan önce köpeğinizin havlamasına neden olan şeyleri en aza indirmek gerekir. Köpeğinizin geceleri havlamasına izin vermek aslında onları bıu davranışı devam ettirmeye teşvik eder. Bununla ilgili dilerseniz bir köpek eğitmeninden profesyonel bir yardım alabilirsiniz. Köpeğinizin havlama sorunu ne kadar uzun süre varsa problemi çözmek de o kadar vakit alacaktır. Bu yüzden sabırlı olmalısınız.

 

  İlginizi çekebilir: Köpekler Nasıl Sakinleştirilir?

Etiketler: köpeklerin havlaması
Haziran 24, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR