Kedi Vitaminleri

kedi vitamini

Kediler İçin A Vitamini

  Genel vücudun tamamında kullanılan bu vitamin özellikle dokuların korunmasında etkilidir. Kediler normalde bu vitamini gıdalardan sağlamaktadır. Havucun A vitamini bakımından zenginliği tartışılmazdır. Özellikle görme fonksiyonlarında oldukça etkindir.

 

Kediler İçin B Komplex

  Genel anlamda kediler bu vitamini yedikleri et ve et ürünlerinden sağlarlar. B vitamini kalp damar sağlığı için gereklidir. Aynı zamanda kas sinir sistemine yardımcıdır ve kan yapımında etkin görev almaktadır.

 

Kediler İçin C Vitamini

  Kediler için olmazsa olmazdır. Üriner sistemde oldukça etkisi vardır, C vitamini aynı zamanda kanser riskini azaltır. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olur.

 

Kediler İçin D Vitamini 

  Kemiklerin gelişmesinde oldukça etkindir ve kalsiyum metabolizmasındaki rolü yüksektir. Özellikle D vitamini nem ve rahim kanserinin engellenmesine yardımcı olur.

 

Kediler İçin E Vitamini

  Kedilerin bütün hücresel yapısında ve gelişiminde rol oynar. Buna ek olarak kedilerin sindirim sisteminde ve mukozal yapının korunmasında da faydası vardır.

 

Kediler İçin K Vitamini

  Kanın pıhtılaşmasında görevi büyüktür. K vitamini kemikleri korur.

  

  Kedileriniz için hangi kedi vitaminleri veya ek besinlerini kullanmanız gerektiğini veterinerinize danışıp öğrenebilirsiniz.

 

 

Etiketler: kedi, Kedi Ek Besinleri, kedi hastalıkları, kedi maması, kedi rahatsızlıkları, Kedi Vitamini, Kedi Vitaminleri, kedilerde a vitamini, kedilerde b vitamini, kedilerde c vitamini, kedilerde d vitamini, kedilerde e vitamini, kedilerde k vitamini, kedilerin vitamin tedavileri,
Ocak 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR