Kedi Tırmalamaları Ne İşe Yarar?

Kedi Tırmalamaları Ne İşe Yarar

Kedi Tırmalamaları Ne İşe Yarar?

  Kedilerin beslenme ve barınma ihtiyaçlarınında haricinde bakımları da oldukça önemlidir. Kedinizin tırnak bakımı da bu ihtiyaçlarının en başında gelir. Evcil hayvanlarınızın tırnaklarını düzenli olarak kesmeli ya da kedinizin kendi kendine törpülemesi için bir törpüleme alanı yaratmalısınız. Kedi tırmalamaları da bu törpüleme alanı için üretilmiş ürünlerdir. Kedinize tırmalama alanı yaratmadığınız takdirde koltukları, halıları, yastıkları tırmalaması kaçınılmazdır. Ayrıca baza ve yatak kenarları gibi yerleri de sıkça taradıkları görülmektedir. Yani hem ev eşyalarınızı korumak hem de kedinizin pati sağlığı için tırnaklarını kesmelisiniz. Hatta hem tırnaklarını kedi tırnak makası ile kesmeli hem de daha sonra törpülemesi için evde bir kedi tırmalama ürünü bulundurmalısınız.

Kedi Tırmalama Çeşitleri

  Kediler genelde arka patileri ile kaşınır. Ön patilerini de bir şey yakalamak için kullanırlar. Bu herhangi bir patinin bakımsız kalsa da olur anlamına gelmemektedir. Kedilerin tırnaklarının düzenli bir program içerisinde kesilmesi ve kedinin daha sonra kendi kendine tırmalama yöntemi ilet törpülemesine izin verilmesi gerekir. Törpüleme işlemi elbette insanlar için kullanılan törpülerle yapılmaz. Bunun için sadece kedi tırmalama ürünleri kullanılır. Zaten kediler insan törpüsüyle tırnaklarının törpülenmesine izin vermezler. Evinizde bir kedi tırmalaması yoksa da evcil hayvanınız koltuk, kanepe, halı gibi ev eşyalarını tırmalayabilir.

  Kedi tırmalamaların birçok çeşidir vardır. Bunlar hem yer tasarrufu sağlar hem de kedilerin ihtiyaçlarına cevap verir niteliktedir. Kedi tırmalama tahtası, kartonu, kedi tırmalama evi, oyuncaklı gibi çeşitleri en çok bilinen kedi tırmalamalarıdır. Bu ürün çeşitlerinden birini kullanıdığınızda ev eşyalarınızın da ömrünü uzatmış olacaksınız.

Evcil Hayvanlarınızı Nasıl Kedi Tırmalamalarına Alıştırırsınız?

  Kedilerin başına buyruk olduğunu kedi sahiplerine elbette söylememize gerek yoktur. Ancak ilk defa kedi sahiplenecek olanların bu özelliği bilmesinde yarar vardır. Yani kedilere eğitim vermek, onları bir şeye alıştırmak zordur. Evcil hayvanınızı kedi tırmalamasına alıştırmak için çeşitli yöntemler vardır. Direkt olarak tırnaklarını, patilerini tırmalamaya sürtmek gibi kolay bir yöntemi seçebileceğiniz gibi kedi otu spreyi gibi küçük ürünlerle de kedinizi kedi tırmalamaya alıştırabilirsiniz. Başka bir yöntem olarak en sevdiği oyuncağı tırmala kartonu ya da direğine koyarak da bu ürünleri tanımasını sağlayabilirsiniz. Kendinden oyuncaklı olan kedi tırmalamaları ya da kedi evi özelliği bulunan ürünler ise kedileri tırmalama ürünleriyle tanıştırmanın en kolay yollarından biridir.

kedi tırmalama tahtası

Etiketler: kedi tırmalama tahtası,
Ekim 08, 2020
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR