Kedi Alışveriş Listesi

kedi alışveriş

Kedi İhtiyaçları

 

  Bir kediyle aynı evi paylaşmak şüphesiz muhteşem bir duygudur. Fakat bir kediye sahip olmak sizden çok bir kedinin kararıdır. Eve veya işe giderken yardıma ihtiyaç duyan kediyle karşılaşırsınız ya da sürekli olarak çıkıp sırnaşan bir kedi aklınızı çelebilir, sosyal medyada dolaşırken önünüze çıkan bir sahiplendirme ilanının altında yazışırken bulursunuz kendinizi. Bir anda kedi sahiplenmeye karar verirsiniz.


  İlk defa bir kedi sahiplenecekseniz, bir kedinin ihtiyaçları konusunda kafanız biraz karışık olabilir. Bu sebeple biz de kedi ihtiyaçları konusunda sizi bilgilendirmek, eksik bilgilerinizi tamamlamak üzerine bir yazı yazmak istedik.


  Öncelikli olarak bir hayvan sahiplendiğinizde ilk olarak sağlık muayeneleri yaptırmak için bir veteriner hekime götürmenizi öneririz. Genel sağlık muayenesinden sonra kedinizin iç-dış parazit aşılarını yaptırmak, onun için bir karne çıkartmak öncelikleriniz arasında olmalıdır.


  İster veteriner muayenesinden önce, ister sonra bir alışveriş listesi oluşturup bunları edinmeniz gerekmektedir. Madde madde bunlardan bahsedecek olursak

 

Kedi Alışveriş Listesi

 

- Kedi Taşıma Çantası

- Kedi Tuvaleti

- Kedi Kumu

- Kedi Kumu Küreği

- Kedi Paspası

- Kedi Maması

- Kedi Mama ve Su Kabı

- Kedi Tırmalama Tahtası

- Kedi Yatağı veya Kedi Minderi

- Kedi Tarak ve Fırçası

- Kedi Tırnak Makası (Tercihe Göre)

- Kedi Tasması

- Kedi Maltı veya Kedi Çimi

- Kedi Oyuncağı

 

  Aradığınız tüm ürünleri, uygun fiyatlara petburada.com'da bulabilirsiniz. 

  

Kedi Taşıma Çantası


  Bir kedi sahiplenmeden veya sahiplendikten sonra edinmeniz gereken ilk şey kedi taşıma çantasıdır. Burada dikkat etmeniz gereken nokta şey, alacağınız kedi taşıma çantasının boyutu dostunuza göre olmalıdır. Daha sonra da kedinin çanta içerisinde ayakta durabileceği, kedin çevresinde dönebileceği ve içerisinde yeterli hava akışını sağlayacak aralıklara sahip olmalıdır. Kedinizin kolaylıkla açamayacağı ve uzun ömürlü olmasından dolayı kapağı sert plastikten ya da metal olan kaliteli kedi taşıma çantalarını ve kaplarını tercih etmelisiniz. Aksi halde kaçan kedinizi yakalamak hiç de kolay olmayacaktır. Kedinizi taşıma kabı ya da çantaya girmeye alıştırmak da önemlidir. İlk zamanlar dilerseniz mama kabını çantasının içine koyarak, girdiği alanın da kendi yuvası olduğuna inandırabilirsiniz. Buna alternatif olarak kedilerin hayır diyemeceği kedi ödül maması veya kedi otu da bu alışkanlığı kazandırmanızda işinize yarabilir.

 


Kedi Tuvaleti


  Kedi sahiplendikten sonra edinmeniz gereken bir diğer önemli kedi malzemesi de kedi tuvaletidir. Bu kedi tuvaletlerinin de kendi içinde açık, kapalı, otomatik gibi birçok çeşidi vardır. Açık kedi tuvaleti daha çok ikinci bir tuvalet bulunan evlerde veya balkonlarda kullanım için oldukça uygundur. Kapalı kedi tuvaletleri de, kokunun gelmesini engellemek amaçlı tercih edilen modellerdir. Otomatik kedi tuvaletleri de bir kısmı gidere bağlanan, bir kısmından temiz su gelen, kediniz tuvaletini yaptığında sifonu çekip kendi tuvaletini yıkayabilir. Fiyatlarına göre bir karşılaştırma yapacak olursak da açık ve kapalı kedi tuvaletleri birbirine yakın fiyatlarda olurken otomatik kedi tuvaletleri sıradan kedi tuvaletlerinin 4 - 5 katı fiyatlarındadır. Bu sebeple en çok kullanılan kedi tuvaletleri açık veya kapalı kedi tuvaleti çeşitleridir.


 

Kedi Kumu

 

  Bu tür kedi tuvaletlerini satın alırken beraberinde kedi kumu da satın almalısınız. Kedi kumunun da doğal, silika, organik kumlar gibi çeşitleri vardır. Kaliteli kumlar sıvıyı bünyesine alarak topaklaşır ve sertleşir. Eğer bu olmuyorsa aldığınız kum koku yapacaktır.

Kedi Kumu

 

 

Kedi Kumu Küreği

 

  Topaklanan pislikleri de kedi kum küreği ile en az gün aşırı toplamanız gerekmektedir. Yeterince derinliği olmayan kedi tuvaletleri de özellikle açık kedi tuvaleti ise kumların etrafa saçılmasına neden olur. Buna ek olarak kedinizin tuvaletini yaptıktan sonraki üstünü kapatma içgüdüleri de kedi kumlarının çevreye saçılmasına sebebiyet verebilir.

 

 

Kedi Paspası

 

  Kedi tuvaleti önü için kullanılan kedi paspası ise bu soruna çözüm yaratmaktadır. Özellikle elekli olan kedi paspası çeşitleri kumların paspas içine birikmesiyle temizlemeden daha uzun süre kullanılabilme özelliği taşımaktadır.

 

 

Kedi Maması

 

  Kediniz için mama alırken dikkat edilmesi gereken ilk husus kedinizin yaşıdır. Kediniz bir yaşından küçükse yavru kedi maması (kitten), bir yaşından büyükse yetişkin kedi maması (adult), yedi yaşından büyükse de yaşlı kedi maması (senior) almalısınız. Kediler doğası gereği protein açısından zengin besinlerle beslenirler. Bu sebeple onlara alacağınız kedi mamasının da yüksek hayvansal proteinler içeren bir mama olmasına dikkat etmelisiniz.

 

Kedi Maması

 

 

Kedi Mama ve Su Kabı

 

  Kedi mamaları ve su kabı, alışverinizin en renkli kısmı olabilir. Burada da dikkat etmeniz gereken husus, kedinizin mamasını yiyeceği ve suyunu içeceği kabın sağlığını tehdit etmeyecek materyalden yapılmış olmasıdır. Petburada.com’da yer alan bütün kedi mama ve su kapları kedilerin sağlığı için zararsız olan malzemelerden üretilmiştir. Bu mama ve su kaplarının uzun ömürlü olmasını istiyorsanız da metal veya seramik olanlarından tercih edebilirsiniz.

 

 

Kedi Tırmalama Tahtası

 

  İnsanların tırnaklarını kesmesi, daha sonrasında törpülemesi gibi ihtiyaç duydukları bakımlar kediler için de birer ihtiyaçtır. Her ne kadar kedilerin tırnaklarının kesilmesi ülkemizde çok yaygın olmasa da, kediler bu ihtiyaçlarını bir yerleri tırmalayarak gidermektedir. Yani doğrudan törpüleme işlemiyle gerçekleştirir. Kısacası kedi dostunuzun manikür keyfini koltuklarınızda, halılarınızda veya minderlerinizde yapmasını istemiyorsanız, bir kedi tırmalama tahtası edinmeniz gerekmektedir. Bu tırmalama tahtaları doğrudan tahta, direk, kule biçimlerinde olabildiği gibi ev özelliği olan kedi tırmalamaları da bulunmaktadır. Tek yapmanız gereken kedinizin ilgisini bu ürüne çekmektir. Bunun için de dilerseniz kediotu spreyi kullanabilirsiniz.

 

 

Kedi Yatağı

 

  Genellikle kediler yavruyken nereye alışırlarsa orada uyumayı severler. Siz de yavru bir kedi sahiplenmeye karar verdiyseniz, bir kedi yatağı alarak onu mutlu edebilirsiniz. Kediler kendilerine ait bir alan olmasından çok hoşlanırlar. Yatak seçerken kenarları yumuşak, yıkanabilir özellikte olanları seçmeniz hem sizi hem de kedinizi mutlu edecektir.

 

 

Kedi Tarak ve Fırçası

 

  Kedinizi daha yavruyken taramaya alıştırmak çok önemlidir. İlk başta kullanmanız gereken kedi tarağı da kendi cildinizde denediğinizde cildinizi acıtmayacak bir tarak olmalıdır. Kedinizi ilk tarama alıştırırken de onun derisini acıtmamalı, onu rahatlatmalı ve mutlu etmelidir. Kedinizi düzenli olarak taramak onun derisindeki kan dolaşımını da hızlandıracağından tüylerinin beslenmesini olumlu etkileyecek sağlıklı ve güzel tüyleri olmasını sağlayacaktır. Aynı zamanda ölü tüyleri alarak tüy dökülme problemini en aza indirecektir.

 

 

Kedi Tırnak Makası

 

  Kedinizin tırnaklarının evde bir yerlere takılmaması için, ön patilerindeki tırnakları düzenli olarak kesmelisiniz. Bu işlemi gerçekleştirirken de yalnızca evcil hayvanlar için üretilmiş olan tırnak makaslarını kullanmalısınız. İnsanların kullandığı tırnak makasları kediler için uygun değildir. Ancak kediniz büyüyüp dışarı çıkmak istediğinde, eğer siz de buna izin vermek isterseniz tırnaklarını kesmemelisiniz. Çünkü tırnakları tırmanma, atlama ve tutunma davranışları için gereklidir.

  

Kedi Tasması

 

  Kediniz için seçtiğiniz tasma mutlaka boynuna uygun olmalıdır. Kedi tasmasının çok dar olması dostunuzu rahatsız edebileceği gibi çok bol olması da tasmanı bir yerlere takılmasına neden olabilir. Tasma herhangi bir yere takıldığında ölümcül sonuçları olabilir. Ayrıca tasma kaliteli malzemeden üretilmiş olmalıdır ki cildine herhangi bir zarar vermesin. Kedinizin kaybolma ihtimaline karşı da tasmasına isi ve numara yazdırılan isimlikleri tercih edebilirsiniz.

 

 

Kedi Maltı ve Kedi Çimi

 

  Kedilerin hepsi kendini yalayarak temizlerler ve yaladıkları tüyleri yutarlar. Kedinizin yuttuğu bu tüylerin onun sindirim sistemine zarar vermeden dışkı yoluyla atmak için mutlaka kedi maltı kullanmalısınız. Ayrıca evinizde kedi çimi bulundurmak da kedinizin midesini iyi hissetmediğinde kendisini kusturmak ya da sıkıntısını gidermesini sağlayacaktır.

 


Kedi Oyuncakları

 

  Kediler oyuncu yönleriyle bilinirler. Özellikle yumuşak ve tüylü oyuncaklar onların daha çok dikkatini çeker. Bir de kedi oyuncağı seçerken hem kedinizin hem de kendinizin sağlığınızı düşünerek sağlığa zararlı olmayan malzemeden yapılmış kedi oyuncaklarını seçmelisiniz. Petburada.com’da satılan tüm ürünler kedinizin ve sizin sağlığını tehlikeye atmayacak zararsız malzemelerden üretilmektedir. 

  

  İlginizi çekebilir: Evcil Hayvanla Uçak Yolculuğu Yapmak 

 

 

Etiketler: kedi ihtiyaçları, kedi alışverişi
Eylül 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR