Kedi Ağlaması

kedi ağlaması

Kedi Ağlaması

 

  Kedilerin duygu dünyası oldukça gizemlidir diyebiliriz. Fakat kedinizi anlama gayret gösterirseniz, kedinizin duygu durumlarını gözlemlemenize fırsat yaratabilirsiniz. Kediler aynı insanlar gibi duygularını belli etmek için birçok yöntem kullanır. Peki kediler de ağlar mı? Gelin bu sorunun cevabını birlikte arayalım.


  Bir kedinin gözlerinde sulanma olabilir fakat bu duygusal bir tepki değildir. Yani kediler, insanlar gibi ağlamaz. Kedilerin ancak bir yerlerine bir şeyler olduğunda, bir sakatlık olduğunda gözleri yaşarır. Bu sebeple kedinizin gözleri sulandığında yani yaşardığında onu bir veteriner hekime götürmenizi ve genel sağlık muayenesinden geçmesini öneririz.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Taşıma Çantası

 


Kedi Ağlaması Sendromu


  Kedilerin ağladığında çıkardıkları sesleri merak ediyorsanız, eminiz youtube’da birçok içerik mevcuttur. Yine de onların çıkardığı sesleri tarif etmek gerekirse, onların stresli olduğu zamanlar çıkardıkları seslerle oldukça benzerlik göstermektedir. Kediler ağlamaya benzer bu sesleri rakip kedileri bölgelerinden uzak tutmak için çıkarırlar.

 


Yavru Kedi Ağlaması


  Kedilerde ağlama sesleri yetişkin kedilerde görülebildiği gibi yavru kedilerde de görülür. Yavru kedilerin ağlamaya benzer çıkardıkları sesler annelerine yönelik seslerdir ve bu sesleri “ben buradayım” mesajı vermek için kullanırlar. Yavru kediler üşüdüklerinde veya acıktıklarında da ağlamaya benzer sesler çıkarırlar. Stres kediler için önemli bir problemdir. Kedilerin yaşam alanlarında yapılan değişiklikler de kedileri strese sokabilir. Suratlarından bile anlayabilirsiniz bu rahatsızlıklarını. Kediler yaşlandıkça da sesli ağlamaları da değişir. Daha da yaşlanmış olan kediler bilinçsizce sesler çıkarabilir.


  Sağlık sorunları da kedileri ağlatabilir. Hastalıklar, sakatlıklar kedilerin ağlamaya benzer sesler çıkarmalarına sebep olabilir. Hasta bir kedi konuşarak derdini anlatamayacağından sürekli olarak ağlama halinde sesler çıkarıyor olabilir.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Göz Yaşı Leke Çıkarıcı

 


Kedilerde Stres ve Ağlama


  Kedilerin yaşamlarındaki en ufak bir değişiklik onların strese girmesine sebebiyet verebilir. Eve eklenen yeni bir eşya veya evinizde misafir olarak kalan biri kedinizin strese girmesinin nedenlerinden biri olabilir. Hatta kedinizin mamasını veya kumunu farklı bir marka ile değiştirdiğinizde bile ağlamaya benzer bir ses çıkarabilir. Köpeklerde bu tür sorunlarla pek karşılaşılmasa da çoğu kedi bu tarz değişimleri kendince sorun olarak görülebilir.

 


Ağlayan Kedi Nasıl Susturulur?


  Ne yaparsanız yapın kedinizi ağlamayı bırakması için zorlamayın. Onu herhangi bir şekilde cezalandırmayın ve sözlü ya da fiziksel şiddete başvurmayın. Kedinizin neden ağladığını, sorunun ne olduğu bulmaya çalışın ve sorun ortadan kaldırmak için adımlar atın. Eğer bu konuda başarılı olamıyorsanız, kedinizi veteriner hekime götürerek genel bir sağlık muayenesinden geçmesini sağlayın.

 


Kediler Depresyona Girer Mi?


  Kedilerde de zaman zaman gerginlik ve anksiyete görülebilir. Fakat bu durum birkaç gün içerisinde geçer. Bu süreçte kedinizi güvenli bir alana koymak en sevdiği oyuncakları vermek yatıştırıcı olacaktır. Kedinizin mamasını farklı bir markayla değiştirdiyseniz, eski mama markasına geri dönün. Kedinizin kum kabını farklı bir yere koyduysanız, eski yerine geri koyun. Bu gibi çözümler için veteriner hekiminizle iletişim halinde olabilirsiniz. Bazı durumlarda kedinizin ağlaması ya da çığlık atması aslında en basit haliyle “bana ilgi göster” demesi anlamına gelebilir. Ne kadar yoğun olursanız olun, gün içinde kedinize az da olsa vakit ayırmayı ihmal etmeyin.

  

 

 İlginizi çekebilir: Kediler Hangi Sesleri Duyabilir?

Etiketler: kedi ağlaması, yavru kedi ağlaması,
Ekim 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR