Gonzales Hamster

gonzales hamster

Gonzales Hamster


  Hamsterlar ülkemizde de oldukça popülerleşen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Kemirgen grubunda yer alan hamsterların kendi içinde de birçok türü bulunmaktadır. Bu yazımızda da size hamster türlerinden son yıllarda oldukça tercih edilen gonzales hamster türünden bahsedeceğiz.

 


Gonzales Hamsterların Genel Özellikleri


  Gonzales hamsterların ömrü diğer hamsterlarla hemen hemen aynıdır. Yani en fazla 2-2,5 yıl yaşarlar. Gonzales hamsterların kilosu da en fazla 60 ile 70 gram arasında değişmektedir. Boyutları ise diğer hamster türlerinin hemen hemen yarısı kadardır, 10 cm’ye kadar da uzayabilirler.

 


Gonzales Hamsterın Bakımı


  Gonzales hamster türü çok hareketlidir ve elde durmayı da pek sevmezler. İçgüdüsel olarak kendilerini temizlemeyi sevdiklerinden bakımları da çok zahmetli değildir. Bu nedenle gonzales hamster türünü yıkamanıza gerek yoktur. Kendilerini temizlediklerinden dolayı da, vücutları kötü kokmaz.

  İlginizi çekebilir: Hamster Kafesleri

 


Hamster Kafesinin İçinde Olması Gerekenler


  Gonzalesler içerisinden suluk, yemlik ve çark gibi aksesuarların bulunduğu geniş kafeslerde bakılmalıdır. Dar ve küçük kafeslerde hamsterlar strese girip hastalanabilirler. Gonzalesler sosyal canlılardır ve hamsterların aksine yalnız yani tek olarak değil en az bir çift olarak beslenmelidir.


  Gonzales kafesinin taban malzemesi olarak talaş kullanabilirsiniz. Fakat bu talaşları bir pethsop gibi bir yerden almak yerine marangoz gibi bir yerden alırsanız o tozlar hamsterın ciğerine dolar ve hamsterınızı hasta eder. Bu sebeple hamster talaşı alırken evcil hayvanlar için üretilmiş olan talaşları tercih etmelisiniz. Hamster talaşı hem Gonzales’in ısınmasına hem de idrarı emerek kötü kokunun ortaya çıkmasını engel olur. Bu talaşların da ıslanan yerleri haftada bir kez değiştirilmelidir. 4 haftada bir de kafesin tamamı kimyasal içermeyen temizlik malzemeleriyle dezenfekte edilmeli ve talaş da tamamen değiştirilmelidir. Bu düzen içerisinde kafesin içinde bulunan zararlı parazitlerden arınmış olursunuz.

 

  İlginizi çekebilir: Hamster Talaşı

 


  Gonzales çarkı, hamster çarkından farklı olarak daha küçük ve kapalıdır. Çünkü gonzales hamsterların ayakları küçüktür ve ayaklarının geniş çarkta bacakları zarar görebilir.

 


Hamsterlar Isırır Mı?


  Her canlıda kendini koruma iç güdüsü vardır. Dolayısıyla bir hamstera da istemeden dahi olsa saldırganca bir etki verdiğinizde, onun tepkisi de saldırganca olabilir. Hamsterları severken dikkatli olmakta onları ürkütmemenizde yarar var.


  Özellikle yeni sahiplendiğiniz bir gonzales yavrusu sizden çok korkabilir. Onu sakince sevmeli ve korkutmamalısınız. Sizin kokunuza sesinize alışana kadar sabırlı olmalı ve daima ona sakin yaklaşmalısınız. Hamsterlar karşısındakini tehdit hissetmediği sürece ısırmaz ve onu elinizde sıkıştırmadığınız sürece sıkıldığında sadece burnu ile itmeye çalışır.

   

  İlginizi çekebilir: Hamster Temizlik Ürünleri

 


 

Etiketler: gonzales hamster, hamster gonzales,
Kasım 04, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR