Evde Kedi ve Kuşu Bir Arada Beslemek

kedi ve kuş

Evde Kedi ve Kuşu Bir Arada Beslemek

  Farklı türlerden hayvanların aynı evde bakılması aslında sıradışı bir durum sayılmaz. Aynı evin içinde kedi, kuş hatta bir köpeğe bile bir arada bakabilirsiniz. Burada önemli olan uygun beslenme ve sağlık koşullarının sağlanmasıdır.

 

 


Kuş Olan Eve Kedi Getirmek

  Evde önce kuşun olması, onun eve adapte olma sürecini aşması ve kediyi kabullenmesi açısından olumlu etki yapar. Kuşlar stres bağlı hastalıklar söz konusu olunca son derece hassas hayvanlar olabilir. Bu yüzden oldukça dikkatli olmak gerekiyor. Ayrıca, eve getirdiğiniz kedinin yavru olması, kuşa alışması için oldukça olumlu olacaktır. Yavru kedi, yeni geldiği eve bir bütün olarak bakacağından, kuşu evin bir parçası olarak göreceğinden avcılık için güdülerini bir kenara bırakacaktır. Belli bir zaman sonra yavru kedinin kuşunuzla nasıl da güzel bir arkadaş olduğunu göreceksiniz. Fakat iki farklı türün birbirine alışması haftalar, kimi durumlarda aylar sürebilir. Birbirlerine zarar vermeyeceklerine emin olasıya kadar takip edin. Sonrasında kedi ortalıktayken kuşun kafesinden çıkmasına izin verebilirsiniz. Evde kuş ile kedi besleme konusunda dikkat edilmesi gerek bir diğer konu ise boyuttur. Kediniz her ne kadar avcılık içgüdüsüyle hareket etmese de, oyun esnasında istemeden kuşu incitebilir. Bu nedenle oyun vakitleri sizin gözetiminizde olmalıdır.

  

  İlginizi çekebilir: Kuş Kafesleri

  


Kedi Olan Eve Kuş Getirmek

  Evde kedi besliyorken bir kuş sahiplenmeye karar verdiyseniz, iki hayvanın güvende olmasının en iyi yolu onları ayrı tutmaktır. Bu durum kanaryalar gibi küçük kuşların hayatlarını kafeste geçirdikleri için kolaydır. Fakat papağanlarda bu durum böyle değildir. Büyük kuşlar insanlarla etkileşimde olduklarında yani kafesin dışında vakit geçirip ortamı keşfetme fırsatına sahip olduklarında daha mutlu olurlar. Eviniz büyükse daha kolaydır. Ancak küçükse kedinizi ve papağanınızı ayrı tutmanız imkansız hale gelebilir.


  Çok aksiyona girmekten hoşlanmayan, biraz tembel bir kediniz varsa bu durum yararınıza olabilir. Kimi kediler hareketli olmak veya avlanmaktansa uyuklamayı tercih eder. Kediyi kuştan uzak tutmak için kedi uzaklaştırıcı kokular ya da 1-2 kez spreyle su sıkabilirsiniz. Kedinizin davranışı düzene girene kadar kuşu kafeste tutmanızda fayda var. Kedinizin asla saldırmayacağına emin olsanız bile, sizin gözetiminiz altında değilken kuşu kafesinde tutun.

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Tasmaları 

 


Kedi Isırıklarına Karşı Önlem Alın

  Papağanların, özellikle büyük olanların kendini koruma yetisi olduğunu düşünebilirsiniz. Fakat kediden gelecek ufak bir ısırık ya da tırnaklama, kuşunuz için ölümcül enfeksiyonlara neden olabilir. Tüm önlemlerine rağmen kuşu koruyamadığınızda, kuşa bir zarar geldiğinde derhal onu veteriner hekime götürün.


  Kuşunuzdaki yaralar küçük gözükse de, sizin farkedemediğiniz bir enfeksiyon onun hayatını kaybetmesine neden olabilir. Bu zaman kadar kuş gardını düşürecek kadar hasta olmuşsa onu kurtarmak için geç kalmış olabilirsiniz. Her türlü yaralanmada ne olursa olun kuşunuzu veteriner hekime götürün ve çeşitli ilaçlarla hasarı gidermesine yardımcı olun.

  

 

  İlginizi çekebilir: Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

 

Etiketler: kuş ve kedi aynı evde
Haziran 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR