Birden Fazla Köpek Beslemenin Sorumlulukları

birden fazla köpek beslemek

Birden Fazla Olan Köpeğinize Eşit Sürede Ayrı Ayrı Nasıl Vakit Ayırırsınız


  Bazı köpek severlerin birden fazla köpek dostunun olduğunu biliyoruz. Köpeklerden her biriyle aranızdaki ilişkiyi nasıl yürütüyorsunuz?


  Bazı köpekler birbirlerini kıskanabilir. Peki bu kıskançlıkta sizin rolünüz ne? Her birine eşit derece yaklaşabiliyor musunuz?

  Tüm köpeklerinize aynı derece yaklaştığınızı göstermeniz için birkaç ipucumuz var!


  Bir köpeğe sahip olmak başlı başına bir büyük sorumluluk ve zamanınızdan bir kısmını ona ayıracağınızın taahhüdüdür. Bu sorumluluğa ikinci bir köpek, hatta üçüncü bir köpek eklendiğinde işler daha da karmaşık bir hal alır. Birden fazla köpeğe sahip olmanın getirdiği pratik zorlukların yanı sıra, köpek sahiplerinin karşı karşıya kaldığı bir diğer sorun ise her bir köpeğe eşit derecede ilgi gösteriyor muyum endişesidir.

   

Reklam Resimi

 

Birden Çok Köpeğin Olduğu Bir Evde Uyum Yakalamanın İpuçları


  Köpekleriniz birbirleriyle iyi geçinseler bile, onlar da bir birey olarak önemsendiklerini bilmek isterler. Bazı köpekler diğer köpeklere göre daha fazla ilgiye ihtiyaç duyuyor olabilir,  bu nedenle köpeniğizin kişiliğini tanımak için ona özel zaman ayırmanız gerekir. Böylece doğru bir gözlemle bireysel ihtiyaçlarını belirleyebilir, bu ihtiyaçlarını tam anlamıyla karşılayabilirsiniz. Birden fazla köpeği olan insanların, köpeklerinin hiçbirini ihmal etmediği yöntemleri sizler için sıraladık.


1. Köpeklerin her birinin temel itaat eğitimlerinin tam olduğundan emin olun. Böylece gerektiğinde onları rahatlıkla kontrol edebilirsiniz.


2. Onlara vakit ayıracağınız günler ‘’günün köpeğini’’ seçin. Her köpeğinize haftada bir gün seçebilirsiniz. Bu yöntem kişisel olarak onlara vakit ayırmanızda faydalı olacaktır. Diğer köpekleri bu ilgi alanının dışında bırakın ve günün köpeğiyle 10 ile 15 dakika boyunca bireysel bir oyun ile mutlu edin. Köpek oyuncaklarıbu konuda çok işinize yarayacaktır.


3. Haftada en az bir kere, köpeklerinizi ayrı ayrı gezintiye çıkarın. Her köpeğinize bir hafta boyunca bireysel bir yürüyüş için zaman ayıramasanız da, her hafta bu işlemi birer kez yapmayı deneyin.


4.  Köpeğinizden biriyle ve arabayla gezintiye çıktığınızda, eğer bir yere uğramanız gerekiyorsa köpeğinizi arabada bırakmamak yani onu da yanınıza almanız onda ayrı bir önem duygusu yaratacaktır.

  

Reklam Resimi


5. Birden çok köpeğin olduğu evlerde uyum sağlarken, evcil hayvanlarınızın kullanacağı köpek yatakları, köpek mama ve su kapları, köpek oyuncakları, köpek kıyafetleri ne kadar çok olursa köpeklerinizin birbirlerini kıskanmaması için o kadar iyi olur. Çünkü birden çok köpekli evlerde ortaya çıkan sorunların çoğu kaynak korumayla ilgilidir. Evde bol miktarda kaynak bulunduğunda bu kıskançlık sorununu büyük oranda ortadan kaldırmış olursunuz.


6.  Bunları yapmanın yanı sıra, tüm köpeklerinizle de hep birlikte zaman geçirdiğinizden emin olmalısınız. Unutmayın ki, siz tüm köpeklerinizle birlikte bir ailesiniz. Bu yüzden köpeklerinizin sadece sizinle değil birbirleriyle de iyi geçinmeleri önemlidir.


7.  Tüm köpeklerinizle ortak günlük oyun süresinde, köpeklerin hepsinin oyuna dahil olduğundan emin olun. Eğer köpeklerinizden biri daha baskın hale gelir, diğerini dışlamaya uzaklaştırmaya çalışırsa siz her ikisini de eşit anlamda oyunun içinde tutmaya çalışın. Aksi halde kötü davranışları güçlendirmek istemezsiniz.


  Bir köpek sahibi olarak, asıl amacınız köpeklerinizi sevmektir. Onlara bir şans verirseniz, köpekleriniz en sadık arkadaşlarınız olduğunu göreceksiniz. Tek istedikleri sizin de onları sevdiğinizi hissetmek!

   

  İlginizi çekebilir: Evcil Hayvanlarla Uçak Yolculuğu Yapmak

 


Etiketler: 2 köpek beslemek zor mu, köpeklerin birbirlerini kıskanması, köpek yatakları, köpek oyuncakları, köpek kıyafetleri, köpek mama ve su kapları,
Şubat 24, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR