Adım Adım Köpeğinizi Bebeğinizle Tanıştırmanın İpuçları

köpek ve bebek

 

  Eşinizle dünyaya bir bebek getirme karar verdiniz ve köpeğinizi bu duruma nasıl hazırlayacaksınız diye endişeleniyor musunuz? Öncelikle bu karar için sizi tebrik ederiz. Bebeğinizin sağlıklı doğmasını, mutlu ve uzun ömürlü olmasını dileriz. 

  Eğer bir bebek bekliyorsanız, büyük değişikliklerin yolda olduğunu zaten biliyorsunuz. Dünyaya yeni bir hayat getirdiğinizde, o bebeğe bakmak ve onu sevmek nasıl büyük bir sorumluluksa evcil hayvanlarınıza da aynı ilgiyi göstermeye devam etmek büyük bir sorumluluktur. İlk birkaç ay boyunca ilginizin ve zamanınızın neredeyse tamamını yeni doğan bebeğinize ayıracaksınız ve bu durum köpeğiniz için bir kıskançlık meselesi haline dönüşebilir. 

 

Adım Adım Köpeğinizi Bebeğinizle Tanıştırmanın İpuçları

1. Köpeğinizin itaat eğitimlerinin tam olduğundan emin olun. Bebeğiniz dünyaya geldiğinde bu tür bir eğitimle uğraşacak zamanınız olmayabilir ve her ikisi için de uyum yaratmak adına bu eğitimi önceden vermelisiniz. Köpeğinizi eğitmek için köpek eğitim ürünlerini kullanmak işinizi kolaylaştıracaktır.

2. Bebeğinize alan yaratmadan önce köpeğinizin kendine ait bir alanı olduğundan emin olun. Bu alanda onlar için köpek yatağı, köpek oyuncakları hatta köpek kıyafetlerini koymak için bir alan yaratıp düzen kurmuş olmalısınız.

3. Muhtemelen bebeğiniz dünyaya gelmeden önce onun odasını hazırlamış olacaksınız, o doğmadan önce köpeğinizin puset, bebek yatağı gibi eşyaların olduğu bu alanda vakit geçirmesine izin verin. Değişiklere uyum sağlaması açısından adım adım ilerlemek işinizi kolaylaştıracaktır.

4. Bebeğiniz doğmadan önce köpeğinizle geziye çıkarken yanında gezdirmek üzere zaman zaman bebek arabasıyla dışarı çıkabilirsiniz.

5. Köpeğinizin bebeklerle ve çocuklarla sosyalleşmesine izin vermek, aralarındaki iletişimi gözlemlemek bebeğiniz doğmadan aklınızdaki endişeleri gidermek konusunda sizin için yararlı olacaktır. 

  Bebeğinizi ilk defa eve getirdiğinizde ilk tanıtımı kısa tutmaya çalışın. Köpeğiniz meraklı ve belki biraz ihtiyatlı olabilir. Onun daha yakından görmesi için, bebeğiniz kucağınızdayken bir yere oturun ve köpeğinizin yaklaşmasına izin verin. Sonraki birkaç gün boyunca, köpeğinize bebeğinize daha fazla yaklaşmasına ve bebekle daha fazla zaman geçirmesine izin verebilirsiniz. Ancak her durumda etkileşimleri izleyin ve kontrolü elden bırakmayın. İkisi de birbirine alıştıktan sonra bebeğinizin köpekle doğrudan etkileşime girmesini sağlayabilirsiniz, böylece ikisi bir bağ kurmaya başlayabilir.

  Yukarıda verilen ipuçlarını takip ederek, köpeğinizin aileye yeni katılan bir bireye uyum gösterme şansını artırabilir ve yeni bebeğinizle pozitif bir bağ kurmaya başlayabilirsiniz. Bununla birlikte, her köpeğin kendi kişiliği açısından benzersiz olduğunu aklınızdan çıkarmayın. Yoldaki tümsekleri yumuşatmak için elinizden geleni yapın. İyi şanslar! 

   

  İlginizi çekebilir: Köpek Vitaminleri

 

 

Etiketler: köpekler ve bebekler, köpeğim bebeğimi kıskanıyor, köpeğim bebeğime zarar verir mi,
Şubat 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR