Köpeğin Isırması Nasıl Engellenir?

köpek ısırması

Köpek Isırması

  Köpek ısırmasının sebeplerini daha önceki makalemizde açıklamıştık. Genelde köpek sahipleri için kemirme ve ısırma sorun olsa da basit bir kaç uygulama ile bu durumdan caydırabiliriz. Bu konu ile alakalı tecrübelerimizi sizlerle paylaşalım istedik.

   

Köpeklerin Isırma Nedenleri

  Öncelikle köpeğinizin ısırma nedenini doğru teşhis etmemiz gerekir. İyi bir gözlemle ısırmanın ve kemirmenin sebebini kolayca bulabiliriz.Sebep hangisi olursa olsun ses tonunuzu yükselterek hayır komutunu mutlaka kullanmalıyız.

 

Köpeklerin Oyun Oynarken Isırması

  Oyun ısırmasından vazgeçirmek için direkt iletişimde olun. Özellikle sizi yakalamaya çalışmak için paçalarınızdan çekiştiriyorsa sakın kaçmayın yerinizde durun ve gözlerinin içine bakarak tembihte bulunun. Elinizi hafif dişleyerek bir oyun edinmişse elinizi hızla çekmeyin ve yine ona bağırarak seslenin. Elinize onun sevmediği tatlardan ya da kokulardan sürebilirsiniz. Özellikle kolonya caydırmak için kullanacağınız iyi bir seçimdir.

   

Köpeklerin Diş Kaşımak İçin Isırması 

  Diş kaşıma eyleminden vazgeçirmek için işiniz biraz daha kolaydır. Özellikle yavru köpekler diş değiştirme döneminde evinizdeki bazı objeleri ısırma ya da kemirme meyilinde olurlar. Ahşap mobilyaların ayakları, kapılar, halı kenarları köpekler tarafından tercih edilir. İşte bu durumdan vazgeçirmek için ısırdıklarında ve kemirdiklerinde onlara haz vermek yerine ağızlarında acı bir his veren köpek eğitim ürünleri üretilmiştir. Köpekler için acı sprey adı verilen veya diğer kullanımıyla köpek kemirme önleyici spreyler bu ürünleri kemirmesini istemediğiniz yerlere sıkmanız yeterli olacaktır. Eğer kemirmesi ve dişlemesi sizin yanınızda oluyorsa mutlaka sesle uyarmanızı tavsiye ederiz.

   

Köpeklerde Agresyon  

  Agresyonu eğitimle törpüleyin. Eğer köpeğiniz koruma ya da kollama duyguları ile yabancıları ısırma eğiliminde ise onları mutlaka bağlı tutun. Bunu için köpek bahçe bağlama zincirleri başkalarına zarar veremeyecekleri uzunlukta olmalıdır. İtaat ve ileri itaat eğitimleri ile köpeğinizin ısırma güdüsünü kontrol altına alabilirsiniz. Bunun için köpeklere eğitim veren kurumların danışmanlarından mutlaka destek alın.

 

  

Köpeklerde Loğusalık Dönemi 

  Loğusalık döneminde her anne gibi yavrularını koruma güdüsünde olan köpeklerinizin ısırgan ve saldırgan olduğu unutulmamalıdır. Isırılmaların önüne geçmek için yavruları olan köpeğinizin yanına o izin verene kadar yabancıları sokmayın ve ani hareketlerde bulunmayın.

  

Köpek Isırmaları

 

  En önemlisi ısırma hedeflerini sizin belirlemenizdir. İster oyun ısırması ister diş kaşıma ısırması olsun bu gibi durumlarda ısırma ve kemirmeyi engelledikten sonra onları mutlaka kemirebileceği oyuncaklara yönlendirmeliyiz. Eğer kumaş, halı gibi yumuşak objeleri kemirme eğiliminde ise köpek diş iplerini tercih edebilirsiniz.

  

 

Etiketler: köpek ısırması çözümü, köpek ısırması nasıl engellenir
Nisan 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR