Yavru Köpek Mamasının Özellikleri

yavru köpek maması
 
 
Yavru köpek maması  6-7 haftalık köpeklerin sütten kesilme dönemlerinde yavru köpeklerin ihtiyaçları doğrultusunda hazırlanmış kuru yavru köpek mamalarıdır. Yavru köpekler büyüme evresinde proteine oldukça ihtiyaç duyarlar. Protein hem sindirmesi kolay bir besindir hem de gelişmesini doğru oranda sağlar. Onlara yeterli proteini verebilmek için kaliteli köpek mamalarından uygun olanını seçmek kasların gelişmesi ve sağlıklı büyüyebilmesi için önemlidir. Yavru köpeklerde kuru mamaya geçiş önemli bir durumdur. Aniden kuru mamaya geçmek yeni sütten kesilmiş köpekler için kabıza neden olabilir. Bu geçiş esnasında yavru köpek maması süt ile ıslatarak yemeyi ve sindirimi kolaylaştırabilirsiniz. Fakat yapılan araştırmalarda köpeklerin süte alerjik bir yapıların olduğu da tespit edilmiştir. 

 

 
 
Yavru Köpek Maması

Yavru Köpek Maması seçimi yaparken dikkat edilmesi gereken unsurlar vardır. Çok büyük taneli mamaları tercih etmemeniz gerekir. Çünkü bu mamalar yavru köpeğin yemesini oldukça zorlaştıracaktır ve sevmeyecektir. Her köpeğin her mamayı yemediğini bilmemiz gerekiyor. Veterinerinizin bu konuda sizi bilgilendirmesini gerekir. Veterinerinizi dinleyerek hareket etmeniz yararınıza olacaktır. Her köpek cinsinin farklı kuru mamaları olabilmektedir. Küçük şekilde verilen mama yavrunun yemesini daha kolaylaştıracak ve daha çok sevecektir.

 

 

yavru köpek maması

 

 

 
 
Köpek maması seçiminde yaptığımız gibi yavru köpek maması seçiminde de dikkat edilmesi gereken hususların başında mamanın içeriği ve kalitesi gelmektedir. Yavru köpek maması içeriğinde nelere dikkat edilmesi gerekir diye birlikte bakalım;

 

 
* Tavuk eti, Kuzu Eti, dana eti, somon balığı, Hindi eti, Tavşan eti, Geyik eti gibi içerik ibareleri iyidir
* Tavuk eti unu, Balık eti unu, kuzu eti unu, dana eti unu gibi ibareler mamanın iyi olmadığına işarettir 

 

 
- Ek içerikler arasında zeytinyağı, somon yağı, keten tohumu var ise iyi
- Ek içerikler arasında soya yağı, mısır özü yağı, balık yağı diye belirtilmiş ise kötü bir mamadır.
 
- Mama içerisinde yumurta, tuzsuz süzme peynir, yoğurt var ise iyi
- Mama içerisinde peynir suyu, kurutulmuş yumurta ve türevleri var ise kötü
 
 
 
Yukarıda ki karşılaştırmalarımızdan da iyi bir yavru köpek maması içeriğini nasıl şekillendiğiniğsanırım anlatabilmişizdir.

 

 

 

Etiketler: yavru maması, yavru köpek maması, kuru köpek maması
Mart 13, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR