Muhabbet Kuşu Türleri

muhabbet kuşu türleri

Muhabbet Kuşu Türleri

  Muhabbet kuşlarının birbirinden farklı pek çok türü ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu farklı türler çeşitli özelliklere göre birbirinden ayrılmaktadır. Muhabbet kuşunun; İngiliz- Hollanda Muhabbet Kuşu, Albino Muhabbet Kuşu, Lutino Muhabbet Kuşu, Gri Kanatlı Gök Mavisi Muhabbet kuşu, Gri Muhabbet Kuşu, Pakistan Çekoslavak Muhabbet Kuşu, Payetli Açık Yeşil Muhabbet Kuşu, Tepeli Oval Kobatlı Muhabbet Kuşu gibi türleri bulunmaktadır. Bu türlerin yanı sıra Resesif Benekli Mor Muhabbet Kuşu ve Opal Dominan Benekli Muhabbet Kuşu da muhabbet kuşunun türleri arasında yer almaktadır. Tüm bu türlerin görünümü birbirinden farklıdır. Bu yazımızda muhabbet kuşlarının iki türünden bahsedeceğiz.

  

  Kuş yemliği kategorisine göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

 

Açık Yeşil Muhabbet Kuşlarının Özellikleri

  İsimlerinden de anlaşılacağı üzere bu kuş türlerinin renkleri açık yeşil olmaktadır. Türleri arasında en doğal muhabbet kuşları olarak bilinirler. Açık yeşil muhabbet kuşlarının yaşam sürelerine bakıldığında 5 ile 8 yıl arasındadır. Ancak iyi bakılan muhabbet kuşları 12, hatta 15 yıl kadar yaşayabilmektedir. Çevresel faktörler, muhabbet kuşu besleme ve muhabbet kuşu bakımı onların yaşam sürelerini belirlemede etkili olan faktörlerdir. Bu kuşların en doğal muhabbeti kuşu olarak nitelendirilmesinin sebebi ise en fazla konuşan muhabbet kuşu türü olarak bilinmelerinden kaynaklıdır. Açık yeşil muhabbet kuşlarının konuştukları kelimeler ise özellikle kısa kelimeler olmaktadır.

  

  Muhabbet kuşu yemi kategorisine göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız. 

 

Albino Muhabbet Kuşları ve Genel Özellikleri

  Albino muhabbet kuşları görünümleri itibariyle diğer klasik diyebileceğimiz muhabbet kuşlarından farklılık göstermektedir. Bu tür kuşların vücudu beyaz, gözleri ise kırmızı renktedir. Hatta Albino Muhabbet Kuşları beyaz renklerinden dolayı tavşan kuşu olarak da bilinmektedir. Türkiyedeki bu tür kuşlara baktığımızda ise albino muhabbet kuşlarının yüzde doksanın dişi olduğu görülmektedir. Albino muhabbet kuşları hassas kuşlardır ve bu sebepten ötürü bakımlarının düzenli olması gerekmektedir.

muhabbet kuşu türleri

   

 Muhabbet kuşu kafesi kategorisine göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

 

 İlginizi çekebilir: Muhabbet Kuşu Yıkanır Mı?

 


Etiketler: muhabbet kuşu türleri, en iyi muhabbet kuşu türü, kuş malzemeleri,
Mart 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR