Labrador Cinsi Köpeklerin Genel Özellikleri

labrador köpek

 Labrador

  Labrador, Newfoundland adasının, Lesser Newfoundland veya St. John’s Newfoundland adını taşıyan bölgesinden gelmektedir. 

 

  St.John, Newfoundland eyaletinin baş şehri olup, adanın en güney kesiminde bulunmaktadır. Ancak, daha sonraları, köpekler üzerinden alınan ağır vergiler dolayısı ile, Newfoundland eyaletinde, bu köpeklerin nesli büyük ölçüde tükenmeye başladı. Bu arada, 1800 lü yılların içinde, bir miktar Labrador köpeği, Kanada’dan İngiltere'ye götürülmüş ve retrieveröbeğindeki başka köpeklerle eşleştirilmiş ti. İşte bu şekilde türün idamesi sağlanabilmiş oldu. Bir diğer enteresan husus ta, Labradorlu olmayan bu köpeğe, Labrador adını ilk defa veren kişinin, 1887 yılında Lord Malmerbury adındaki bir İngiliz oluşudur. Labrador, İngiliz Köpek kulüplerince, 1903 te, Amerikan Köpek Kulüplerince de 1917 de tescil edildi. Bu cinsin popülerliği zaman içinde devamlı surette arttı ve 1991 de zirveye ulaştı.

 

Labrador Cinsi Köpeklerin Karakteri

  Gayet uysal, kolay uyum sağlayan ve itaatkardır. Sadık olduğu kadar vefakardır. Avcılık kökenli oldukları için koku alma duyuları çok gelişmiş olur. Atletik tirler bu nedenle de yavru iken çok hareketli olurlar. Sürekli egzersize ihtiyaç duyarlar.

  

Labrador Cinsi Köpeklerin Eğitimi

  Zeka seviyeleri birçok köpek ırkına göre yüksek olduğu için öğrenme yetenekleri üst düzeydedir. Çabuk öğrenebildikleri için eğitime çok müsaittirler. En temelde küçük yaş döneminde yavru iken çekme konusunda kuvvetli oldukları için eğitim verilmeli ve aşırı çekme dürtülerinden vazgeçilmesi sağlanılması tavsiye edilir. Bunun yanında suyu ve sporu çok sevdikleri için uzun yürüyüşler ve su oyunları en favori oyun ve ilgi alanlarını oluşturacaktır. Basit ve kolay bir oyun paylaşımında yakalamacaya hayır demezler.

 

 labrador

  

Labrador Cinsi Köpeklerin Bakımı

  Yüksek aktiviteli köpekler oldukları için yeterli değerlerde beslenmeli ve şişmanlamaya da müsait olduğu için kilo kontrolüne dikkat edilmelidir. Tüy yapısı olarak kısa tüylüdürler bu yüzden haftada bir fırçalanması tavsiye edilir, bu süreç tüy dökme döneminde haftada ikiye çıkarılabilir. Birçok büyük ırk köpek gibi labrador da da kalça ve dirsek displezyası problemleri olabilir.

  

Labrador Cinsi Köpeklerin Beslenmesi

  Ortalama 25 – 35 Kg aralığında olan Labradorlar orta ırk ve iri ırk köpek sınıflarına dahil edilebilirler. Köken olarak ta soğuk iklim sayılabilecek bir bölgeye aitler. Bu tür aktif köpek ırklarına yeterli beslenme sağlayabilecek kuru mamalar ve konserve mamalar tercih edilerek beslenmesi sağlanmalıdır. Böyle beslenme yöntemleri ışığında ırka özel bazı markalarda özel köpek mamaları bulunmaktadır, bunlar;

 

1 – Royal Canin Labrador Köpek Maması,

2 – Advance Yetişkin Labrador Köpek Maması,

3 – Eukanuba Labrador Retriever Yetişkin Köpek Maması

 

  Yukarıdaki ürünler bu Köpek Irkı için özel olarak üretilen ürünlerdir. Labradorlar için düşük olmayacak seviyede Doğru Protein yapısına sahip besleyici kalitesi yüksek olan kaliteli ürünler tercih edilmesi daha doğru olacaktır. Özellikle bu tür köpeklerin aktif spor yapabilen, yüzmeyi seven ve işçi sınıfı köpekler olduğunu düşünürseniz ihtiyaçlarının da doğru karşılanması gerektiğini daha iyi anlayabiliriz!

 

   
Etiketler: labrador, köpek ırkları, labrador köpeği ne yer, labrador köpeğinin beslenmesi, labrador köpeğinin eğitimi, labrador köpeğinin bakımı,
Kasım 06, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR