Kuru Mama Kediler İçin Zararlı Mıdır?

kuru kedi maması

Kuru Kedi Maması

  Evimizin kedilerinin ataları çölde yaşadılar. Aşırı su kaybını ortadan kaldırmak ve vücudun su tasarrufu için, idrarı konsantre edebilme yetenekleri gelişti. Buda diğer hayvanların aksine günümüz kedilerinin neden çok sık idrar yolu hastalıklarından muzdarip olduğunu açıklıyor. Yeterli su tüketimi, optimal protein ve mineral içeriği olan diyet ile idrar yolu bozuklukları önlenebilir ve aynı zamanda kedinin çok hassas olan böbrekleri korunabilir.

 
 

  Yaş mama ya da kuru mama aynı korumayı sağlar. Çoğu kedi sahipleri, yinede karışık mama verirler. Yani kedinize hem kuru hem yaş mama vererek besleyebilirsiniz.. Ancak, kuru mama seçerken idrar pH dengesini korumak için tasarlanmış mamaları tercih etmeliyiz.

 

Reklam Resimi

 

Kedi Beslenmesi

  Bu, seçilen mama ile birlikte içme suyunu bolca kullanmak suretiyle- zararlı struvit kristalleri, ya da mesane taşlarının oluşumunu önleyebiliriz. Kediler mama tüketimi için, vücutta kilo başına 55-70 ml arası suya ihtiyaç duyarlar. Ortalama olarak günde 10-12 kere su içerler. Su içme oranları mama içerisinde bulunan kuru maddelere de bağlıdır: bu da yedikleri kuru mamanın gramı başına 2 ila 2.5 ml suya tekabül eder. 

 

  Kediler çok sıcak ve çok soğuk olan mamayı sevmezler. özellikle konserve mamalar oda sıcaklığında servis edilmelidir. Vücut sıcaklığında olmalıdır (yaklaşık 38.5°C)

 
 
 
 

Kediler Yeterli Su Tüketimi İçin;

 

- Kedinin her zaman taze ve temiz suya kolayca erişimi olmalıdır.

- Evde birkaç su dolu kase olmalıdır. Bunlar kolayca erişilebilir bir yerde olmalıdır.

- Kediler cam, metal ya da porselen kaplarda içmeyi tercih eder.

- Kumluğu ve su kabının arasında en az yarım metre olmalıdır.

- Mama kasesini ve su kasesini en az iki metre ayrı tutmak idealdir.  Aksi takdirde çoğu kediler sadece "tatsız" gıda olarak suyu algılar ve içmekten rahatsızlık duyarlar.

- Bazı kediler akan sudan içmeyi tercih ederler. Bu durumda çeşme iyi bir fikirdir. Bu sebeple üretilmiş otomatik suluklar vardır.

- Hasta ve bitkin hayvanlar su içmeyi azaltırlar

- Eğer kediniz az su içiyor ise kaliteli bir ıslak mama ile kuru mama takviyesi gerekir. Gerekirse, kuru kedi mamasına biraz sıcak su ekleyerek kedinizin sıvı alımını arttırabilirsiniz.

- Su, tuzsuz ve baharatsız et suyu veya birkaç damla salamura ton balığı ile daha lezzetli hale getirilebilir.

   

   İlginizi çekebilir: Köpek Tuvalet Pedi

 

 

 

 

Etiketler: kuru mama, kuru mama zararları, kuru mama zararlı mı,
Şubat 22, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR