Kullanılan Kedi Kumunu Değişirken

kedi kumu değiştirilirken

Kedi Kumu Değiştirirken Yeni Kuma Alıştırma

  Kedinize tuvalet eğitimi verdiniz ve başarılı bir sonuç elde ettiniz. Bir süre sonra kedinizin kumu kirlenecek ve sizler de kedi kumu değiştirirken yeni kuma alıştırma telaşına gireceksiniz. Kediler daha önce kuma alıştılarsa yeni kum koyduğunuzda pek zorlanmayacaktır fakat yeni koyacağınız kumun özelliklerine dikkat etmeniz gerekmektedir.

   

  Kedinizin sağlığı için de kumun özelliklerine göz önünde bulundurmalı ve seçim yapmalısınız. Kum değişimi yaptıktan sonra kedinizin kumu tanımasına ve koklamasına izin vermelisiniz. İlk alıştırma aşamalarında olduğu gibi kum kedinin kolay ulaşabileceği ve rahatlıkla kullanabileceği bir alanda olmalıdır. Kum değişikliğinden sonra kedinizin yeni kedi kumu ile tanışmasına sizler de yardımcı olmalı ve gerekirse kedinin kumun üzerine oturmasını siz sağlamalısınız. Böylelikle alışma dönemi kolay olacaktır.

    

 

Kedi Kumu Çeşitleri Arasında Geçiş Yapma

  Kediniz için bentonit kedi kumudan, silika kedi kumuna ya da silikadan organik kedi kumuna geçiş yapıyorsanız ilk yapmanız gereken alıştırarak geçiş yapılmalıdır. Önceleri alışık olduğu kumun üzerine bir miktar yeni kumundan konulmalı zamanla yeni kum miktarı arttırılmalıdır. Kedi kumu çeşitlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayınız.

 

  İlginizi çekebilir: Kedi Kumu İnce Mi Olmalı Yoksa Kalın Mı?

 

Etiketler: kedi kumu, kedi kumu çeşitleri, doğal kedi kumu, organik kedi kumu, silika kedi kumu,
Nisan 23, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR