Köpeklerin Sevdiği Yiyecekler

köpeklerin sevdiği yiyecekler

Köpeklerin En Sevdiği Yiyecekler

  Minik dostlarımızın mama dışında sevdiği bir çok şeye rast gelmişizdir. Hemen hemen hepimizin gözlemleri evde pişen yemekleri kuru mamadan daha iştahlı yer. Aslında haksız da sayılmazlar; kuru mamalar köpekler için sağlıklı ama biraz daha tatsız ürünlerdir. İnsan oğlunun damak tadının gelişmiş olması yemeklerde kullanılan baharatlar ve tatlandırıcılar her zaman köpekler için cazip gelmiştir. Özellikle biraz yumuşak ve sulu gıdalar içerisinde ve suyunda tadını barındırdıkları için oldukça lezzetlidir. Dolayısıyla köpeklerin severek yediği gıdaların içerisinde ilk sırada ev yemekleri vardır.

  Alışveriş önerisi: Köpek Maması

Köpeklere Yoğurt Verilir Mi?

  Evet, verilir. Hatta yoğurt, peynir gibi süt ürünleri de köpeklerin vazgeçilmezidir. Mineral ve vitamin bakımından zenginlikleri bakımından en sağlıklı köpeklerin sevdiği yiyecekler arasındadır. Fazla miktarda ve kuru mamayı kesip bu lezzetleri bekleyen bir köpeğiniz olmadığı sürece verebilirsiniz. Sadece sütün direkt verilmesi köpeklerde sindirim problemi oluşturabilir.

Köpekler Hangi Meyveleri Yemeli

  Ödül gibi verebileceğiniz ve köpeklerin yine severek yediği havuç, elma, armut, karpuz, ananas ve muzu sayabiliriz.

  Bu meyvelerin köpekler için faydası muhakkak vardır ama her biri şeker barındırdığından fazlasının zarar olduğu unutulmamalıdır. Köpek sahiplerinin aklındaki sorulara, meyvelerin faydalarıyla cevap verecek olursak;

Havuç Köpeklere Zararlı Mı?

  Havuç köpeklere zararlı değil, aksine yararlıdır. Havuç antioksidandır, sindirim sistemine destek olur ve dişleri temizler

Köpekler Elma Yer Mi?

  Evet, köpekler elma yer. Elma, A ve C vitamini kaynağıdır ve çekirdeksiz olarak küçük dilimler halinde verilmelidir.

Köpekler Armut Yer Mi?

  Evet köpekler armut yerler. Bazı köpeklerin armut için yapamayacağı sevimlilik yoktur. Armut sindirim sistemi sağlığına destek olur.

Reklam 

Köpekler Karpuz Yer Mi?

  Sıcakta hemen hemen herkes gibi köpekler de karpuzu severek yer fakat karpuzun şekerden dolayı miktarını ayarlamak şarttır.

Ananasın Köpeklere Yararı Nedir?

  Köpeklere ananas verilmesi kaka yeme problemi olan kaprofajinin önlenmesine yardım eder. 

Köpeklere Muz Verilir Mi?

  Evet köpeklere muz verilir, bazı köpekler de muz yemeyi severler. Muz B6 ve C vitaminlerinin yanı sıra amino asit, elektrolit, potasyum, magnezyum ve minerallerle doludur.

  Elbette en fazla sevdiği şeyin et ve et ürünleri olduğunu söylemek yanlış olmaz. Gerek doğalarının et obur olmaları, gerekse etin sindirebilirliği açısından köpekler için ideal olması köpekler en sevdiği ve en faydalı besinini et yapmaktadır. İşlenmiş etler yani salam sosis ve pastırma gibi ürünler köpeklerin sevdiği yiyecekler olsa da içeriğindeki baharat ve tuzların yoğunlu köpekler zarar verecektir. Çiğ etin köpeklerde parazite yol açabileceği de unutulmamalıdır.

  Eğer sizin de köpeğiniz farklı tatları seviyor ise abartmadan ve kuru mamayı kesmeden ödül mahiyetinde azar azar her zaman verebilirsiniz.

  İlginizi çekebilir: Köpek Maması Alırken Küçük Hatırlatmalar

 

Etiketler: köpeğin sevdiği yiyecekler, köpeklerin en sevdiği yiyecekler
Nisan 10, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR