Köpek Maması Hakkında

köpek maması hakkında

  

Kuru köpek mamalarını özel kılan nedir?

Yüksek kaliteli, tahıl çeşitleri, faydalı sebzeler, değerli mineraller, en iyi vitaminler, yüksek sindirilebilir  doğal maddeler ve eser elementlerle ideal bir çeşitlilik sunulmaktadır. Kaliteli köpek mamalarıyla, bir köpeğin bütün özel ihtiyaçlarını karşılamak mümkündür. Veteriner hekimler tarafından köpeklerin ağırlıkları ve gelişimleri baz alınarak hesaplanmış ve köpek mamaları üretilmiştir.

Köpek mamasının doğru miktarı nedir?

Önerilen besin miktarları sadece bir "öneri" olarak alınmalıdır. Onlar normal kiloda bir köpek için geçerlidir. Köpeğin bireysel ihtiyaçları  faaliyet ve metabolizma düzeyine bağlıdır. Sonuç olarak,  'ideal miktar' biraz farklı olabilir. Gıda, kilolu olan bir hayvan için önemli ölçüde daha az olabilir. Çok ince ve aktif hayvanlar daha çok verilebilir.

Yetişkin bir köpek ne kadar sıklıkla beslenmelidir?

Normalde günde bir veya iki öğün normalde yetişkin bir köpek için tavsiye edilir; yerine sabah ve gece, 1/3 ve 2/3 olarak bölün. Mide gerginliğini önlemek için riskli ırklarda günlük 3 öğün tavsiye edilir.

Köpeğimin Mamasını değiştirirken nelere dikkat etmeliyim?

Köpeğinizin vücudu  tamamen farklı bir bileşime sahip olabilir. Yeni mama ile uyum sağlayabilir. İdeal olarak, birkaç gün (3-4) boyunca gıda değişimi uygundur. Birkaç gün yeni mamayı eski mamaya öğünlerde katarak verin. Genç, yaşlı, hasta yada hassas sindirim sistemine sahip olanlar için 7-14 gün boyunca uygulanmalıdır.

Sindirilebilirlik önemli mi ?

Özellikle yüksek sindirilebilirlik gıdanın vücut tarafından kolayca emilmesini garanti eder ve zaman kaybı olmadan sindirim ve arıza süreçlerinde vücutta metabolik işlemler için kullanılabilir.  Daha kolay sindirilebilir besinler, daha az "metabolik ürünler" ile bedeni  uğraşmak zorunda olmadığı için"atık" olarak kalır.

Aşağıdaki kriterler iyi / yüksek sindirilme belirtileridir:

 Gıda az miktarda

 Dışkı az miktarda

 İyi dışkı kıvamı 

Sindirilme, sadece yemekle ilgili değildir. Ayrıca, köpeğe de bağlıdır.  Sinirli ve yaşlı hayvanlarda sindirim organları daha az verimli çalışır. Dışkılama oranı, sindirimin nasıl çalıştığının  en iyi kontrol yöntemidir. 

  

Etiketler: kuru mama nedir? kuru mama hakkında, kuru köpek mamaları
Şubat 25, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR