Köpek Kulübesi Nasıl Olmalı?

köpek kulübesi

Köpek Kulübesi Nasıl Olmalı?

  Köpek kulübesi satın alırken veya yapılırken kullanılan malzemenin dayanıklı bir materyalden üretilmesi oldukça önemlidir. Köpek kulübesi seçerken dayanıklı olması ilk kuralınız olmalıdır. Bunun dışında köpeklerin kemirmeyi çok sevdiklerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yani kullanılan malzemenin kimyasal maddelerin uzağında tamamen ahşaptan olması da önemlidir. Son zamanlarda plastik köpek kulübeleri de üretilmeye başlandı ki, her plastik köpek kulübesi üretildiği plastiğin kalitesinden dolayı köpeğiniz için sağlıklı olmayabilir. Bu sebeple köpek kulübesi alırken bilindik markalarının ürünlerini seçmenizde yarar var. Eğer aklınızda yine bir soru işareti kalıyorsa bu sefer köpek kulübesi tercihini tamamen ahşaptan yapılmış olan ürünlerden seçerek içinizi rahatlatabilirsiniz. Bunun dışında köpek kulübesi seçerken boyutlarına da mutlaka dikkat etmeniz gerekmektedir. Daha sonra kulübenin tasarımına göre en beğendiğiniz köpek kulübesini seçebilirsiniz. Sonra dilerseniz, köpek kulübesinin içine sadık dostunuzun rahat etmesi için kulübenin içine köpek minderi yerleştirebilirsiniz. Köpek minderi ve köpek yatağı çeşitlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.


 

Köpek Kulübesinin Boyutu Nasıl Olmalı?

  Köpek kulübesi seçerken köpeğinizin ırkı ve fiziksel özelliklerini göz önünde bulundurarak bir seçim yapmalısınız. Kulübeyi seçerken köpeğinizin boyutundan en az biraz büyük olmasına dikkat etmelisiniz. Köpeğin içinde dönebilecek kadar geniş büyüklükte olan köpek kulübelerinde en ideal olanlarıdır. Sadık dostunuza kulübe seçerken köpeğinizin ebatlarına göre bir seçim yapın ki, köpeğin kulübeyi sevme, kulübede yaşayabilme olasılığı artsın. Eğer sahiplendiğiniz köpek yavru bir köpekse burada dikkat etmeniz gereken konu köpeğinizin tam olarak ırkını bilmek ve ne kadar büyüyebileceği konusunda bir çıkarımda bulunmak. Aksi halde köpeğiniz yavruyken küçük veya orta ırk köpekler için üretilmiş bir köpek kulübesi aldığınızda, köpeğiniz büyük ırk köpekse tekrardan yeni bir köpek kulübesi edinmeniz gerekecektir. Bu durum size ekstra maliyet yaratır. Köpeğinize kulübe seçerken ırk özelliklerini öğrendikten sonra hızlı, sistemli ve detaycı bir şekilde sonuca odaklanarak ilerlenmelidir. Köpek kulübesi seçiminde boyut özelliklerini belirlediğiniz an, çok daha pratik bir işlevselliği de sorunsuz bir şekilde yakalamış olacaksınız.

 

  İlginizi çekebilir: Köpek Tasmaları

 


İdeal Köpek Kulübesi

  Köpek kulübesinin zemin kısmı yalıtımlı olmalıdır. Yani özellikle kış mevsimlerinde köpeklerin ısınmasını destekleyici bir yapıya sahip olmalıdır. Bu yalıtımla köpeklerin kulübeleri benimsemelerini sağlayıp, yaşam alanlarını genişletmeliyiz. Her köpek kulübesinin ahşabı kışa, yağmura ve kara dayanıklı olmalıdır. Soğuktan uzak olmalı ve köpeklerin kulübelerinde sıcak ve güvenli bir ortamda oldukları bu sayede hissettirilmelidir. Bu tarz aşamaları tam anlamıyla göz önünde bulundurarak hareket ettiğinizden köpeğinizin stresli veya kaygılı, huzursuz olma durumunun önüne geçmekle birlikte soğuktan da kaynaklı bir takım köpek hastalıklarının da önüne geçmiş olursunuz. Dolayısıyla köpeğiniz için verimli bir alan oluştururken kaliteli malzemelerden üretilmiş olan köpek kulübelerinden satın almanızda yarar var. Petburada.com’un uygun fiyatlı, çeşitli malzemelerden üretilmiş ve farklı boyutlardaki köpek kulübesi modellerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

 



Köpek Kulübesinin Temizliği

  Köpeklerin yaşam alanı olarak kullandıkları köpek kulübelerinin temizliği de oldukça önemlidir. Rutin olarak haftada en az iki kere iç temizliğinin yapılmasının yanı sıra köpeğinizin hastalandığı zaman günlük olarak bakımını yapmanızı öneririz. Bazı zamanlarda köpekler ishal ya da kusma gibi hastalıklar yüzünden kulübeyi kirleteceğinden, köpek kulübesinin içi böyle durumlarda iyice temizlenmeli ve silinmelidir. Bu temizliği de sıcak suyla yapmanız daha doğru olur. Çünkü kimyasal madde içeren temizlik malzemelerini kullandığınızda köpeklerde nefes alma sorunu oluşabilir. Bu sebeple temizliği sıcak suyla yapmanızda fayda var. 

  

   İlginizi çekebilir: Köpek Tüy Bakımı

  

Etiketler: köpek kulübesi, ideal köpek kulübesi, köpek kulübesi seçimi
Haziran 18, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR