Kışa Girerken Köpekler İçin Küçük Tavsiyeler

köpek montu
 

 

Pek çok köpek sahibi köpeklerinin üşümediğini zanneder. Oysa, tüm canlılar gibi köpekler de belli sıcaklık değerlerinin altında üşürler. Tüylerinin var olması, hatta kimilerinin oldukça tüylü olması maalesef sınırlı bir ısınma etkisi ortaya çıkarır. Köpek sahiplerinin en çok şikayet ettiği konulardan bir tanesi dostlarının evin güzel köşesindeki en sıcak koltuğu işgal ediyor olmasıdır. 
 
 
Sevimli dostlarımızı bulundukları yerden kaldıramayıp, başka bir yere oturmak durumunda kalırız ki bunun ısınma ihtiyacı dışında da elbette sebepleri olabilir. Bu noktada köpek yatakları kullanarak ısınma ihtiyaçlarını kolaylıkla sağlayabileceğiniz köpeklerinizin aynı zamanda benimsedikleri bu alan, onlara huzur ve güvenlik hissi de verebilir. Tabii kışın bazı türlerin köpek montları kullanmaları da gerekli olabilir. Özellikle orta ve küçük ırk köpeklerin aşırı düşük sıcaklık seviyelerine mukavemetleri düşüktür ve bu dostlarımızın hem köpek yatakları hem de köpek montları kışın sağlık ve konforları için oldukça faydalıdır.
 
 
 
 
Evlerimizde yaşayan köpekler ile dışarıdaki köpekleri kıyaslamak pek doğru değildir. Zira gelişiminin tamamını evde tamamlamış bir köpeğin savunma mekanizması, dışarıda yaşayan bir köpekten biraz daha zayıf olabilir. Kaldı ki, dışarıdaki köpekler zaten şartların olumsuzluğu nedeniyle ev köpeklerinden çok daha kısa yaşarlar. Bu nedenle kış aylarında köpek yatakları ve köpek montları kullanmak noktasında referans olarak sokak köpeklerini almayıp, köpeklerimizin ihtiyaçlarına uygun biçimde bu ekipmanları edinmemiz büyük öneme sahiptir.

 

Etiketler: köpek kıyafetleri, köpek yatakları, soğuk hava,
Mart 12, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR