Kediniz Çok Mu Fazla Su İçiyor?

kedi su

  Kediler eskiden çöl hayvanıydılar. Çok az su ile hayatta kalabilirlerdi. Kuru mama ile beslenen kedilerin her zaman yanlarında taze su bulunmalıdır. Tanelerin su içeriği bir faredekinden daha azdır!

 

Kediler İçin Taze Su Sağlayın

  Temiz kedi su kabında her zaman taze su bulundurunuz, fakat kediniz başka yerlerden içmeye kalkarsa şaşırmayın. Bazı kediler musluk veya çeşmeden (şimdi bazıları kediler için dizayn edilmiştir) içmeyi severler, bazıları balık içerikli su kaplarından (belki balık tadı vardır?) veya saksı altlıklarından içmeyi severler. Kedinizin çeşmeden su içmesinden rahatsızlık duyuyorsanız, kedi su pınarı satın alabilirsiniz. Koyu yere tıklayarak petburada online petshop'umuzda evcil hayvanlarla ilgili aradığınız her şeyi bulabilirsiniz.

 

kedi su kabı

 

 

Kedilerin Fazla Su İçmesi

  Eğer kediniz çok fazla su içmeye başladıysa onu veteriner hekiminize götürünüz. Kolayca açıklanabilir bir nedeni olabilir: çevre ısısının çok yüksek olması, salam veya tuzlu balık yemesi ve ayrıca diüretik (furosemid) veya kortikosteroid gibi ilaçların alınması. Kedilerde çok fazla su içilmesine polidipsi denir ve genelde önemli hastalıkların bir semptomudur: enfeksiyon, böbrek yetmezliği, diyabet veya diğer hormonal bozukluklar. Veteriner hekiminiz neden çok fazla su içtiğinin nedenin bularak size en iyi tedaviyi sunacaktır. Kedinizin ne kadar içtiğini gözlemleyin ve kedi su kabından su içtiğini göremezseniz, nereden su içtiğini bulmaya çalışın.

 

 

  İlginizi çekebilir: Kediler Neden Miyavlar?

 

Etiketler: kedi su kabı, kedi su şelalesi, kedi su pınarı, kedim su içmiyor,
Ekim 01, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR