Kedilerde Stres ve Sakinleştirici İlaçlar Hakkında

kedi kumu

Kedi Sakinleştirici

  İnsanlarda sinirli olduğu gibi hayvanlarda bazen sinirli saldırgan olabiliyor. Kedi de bunlardan bir tanesi. Kedinizin sinirli veya saldırgan olmasının birçok sebebi vardır. Sinirli oldukları zaman tüy yapısında dağınıklık göze çarpar. Saldırganlık durumunda kedinin sahibini ısırması veya tırmalaması değişik nedenleri olabilir. Kedinizi sakinleştirmenin en iyi yolu aslında onunla konuşmaktır. Fakat sakinleştirmenin farklı çözümleri de vardır. Kedinizi sakinleştirmek için birçok ilaç jel, sprey, pati jeli bulunmaktadır.

  

Kedi Uyku İlacı 

  Kediler stresli olduklarında yün çiğnemek gibi bir huyları da vardır. Yün çiğnemek stres sonucu özellikle siyam ve burma ırkında olan kedilerde görülür. Kedinizin sinirli olmadığına karar vermeden önce mutlaka veteriner hekimle görüşmelisiniz. Çünkü sinirli olmasının birçok nedeni olabiliyor. Mesela sinirli olmasının nedeni bir hastalıktan dolayı da olabilir. Bu gibi durumlarda hastalığın tedavi edilmesi gerekiyor. En azından biraz sakinleşmesi için ilaç kullanabilirsiniz. Örneğin pati jeli kedilerin sakinleşmesi için veya jel, sprey gibi ilaçlar.

 

kedi sakinleştirici

    Bu hafta yazımızın alışveriş önerisi kedi mamaları, PetBurada'da yüzlerce farklı çeşit kedi maması arasından kedinize en uygun mamayı seçmek çok kolay, hemen kedi maması kategorisini ziyaret edin.

Kedi Uyutma İlacı

  Kediniz sinirli olduğunda bağırmalara da neden oluyor ve bu da sizi çok rahatsız ediyordur. Onun sevmediği şekilde onu seviyor olabilirsiniz bu yüzden o da size karşı kızabilir eğer hala onun sevmediği gibi onu severseniz size saldırabilir patisi ile tırmalayabilir. Mesela kimi kedi kuyruğunun sevilmesinden hoşlanmaz bu yüzden sizde onun sevmediği şekilde sevip ısrarcı olmayın. Kedinizin bu dönemleri için veterinerinizden kedinizi daha sakinleştirecek ilaç önermesini isteyebilirsiniz. Her ilacın da bir yan etkisi vardır ama bazı durumlarda kullanmak zorunlu hale gelebilir.

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Sakinleştiricileri

  

 

Etiketler: kedi sakinleştirici
Ekim 02, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR