Kedilerde Kanser

kedilerde kanser

Kedilerde Kanser

  Kedilerde kanser artık daha sık rastlanmaya başlandı ve kanser belirtileri erken farkedilip tedaviye başlanılmazsa, kanser evcil hayvanınızın hayatını kaybetmesi gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir.


  Geçtiğimiz yıllardaki verilere göre insanlarda olduğu gibi kedilerde de kanser vakaları önceki yıllara göre artış göstermiş durumda ve bu artışın altında yatan nedenlerin başında değişen yaşam koşulları ve kedilerin sağlıksız beslenmesi geliyor. Sigara içilen ortamlarda yaşayan kediler ve kalitesiz kedi mamalarıyla beslenmeye maruz kalan kedilerin kansere yakalanma oranlarında ciddi artışlar görülmüştür. Bu nedenle kedilerde kanser belirtileri hakkında bilgi sahibi olmanız gerekmektedir. Çünkü kedilerde kanserin erken teşhisi tedavi için en önemli unsurdur. Kanser belirtilerini farkettiğinizde vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmanız gerekmektedir. Kediler kanser erken teşhisle hayat kurtarır.

 

  Bağlantılı yazı: Sigaranın Evcil Hayvanlar Üzerindeki Etkileri

  

 

KEDİLERDE KANSER BELİRTİLERİ

 

Kedilerde Nedensiz ve İyileşmeyen Yaralar

  Evcil hayvanınızın vücudunda görülen ve tedavi uygulandığı halde geçmek bilmeyen yaralar başta kedilerde cilt kanseri olmak üzere çeşitli kanser türlerine işaret eden belirtilerden biri olabilir. Dolayısıyla kedinizin vücudunda aniden yaralar çıktıysa ve iyileşmek bilmiyorsa vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmanız ve durumu açıklamanız gerekmektedir.

 


Kedilerde Burun Kanaması


  Kedinizin burnu aniden sık sık kanamaya başladıysa tehlike çanları çalıyor demektir. Üstelik kediniz bir travma yaşamamışken burnu kanıyorsa ve bu durum tekrarlıyorsa burun içi tümörlerin belirtisi ya da diğer kanser türlerinin bir işareti olabilir. Vakit kaybetmeden veterine hekiminize başvurmanızı öneririz.

 


Kedilerde Şişlik ve Yumrular

 

  Kedilerde kanser belirtilerinden biri de bedenlerinin herhangi bir yerinde ortaya çıkan şişlik ve yumrulardır. Kedilerin karınlarında, bacaklarında, sırtlarında kısacası evcil hayvanınızın neresinde olursa olsun şişlik veya yumruyla karşılaşmanız durumunda hemen bir veteriner hekime götürmenizi öneririz.

 


Kedilerde İştah Kaybı


  Hemen her hastalıkta olduğu gibi iştah kaybı da kedilerde görülen kanserin belirtilerinden biridir. Özellikle inatçı ve uzun süreli iştah kayıpları kansere işaret edebilir. Ayrıca iştah kaybının ciddi kilo kayıplarına neden olması da kanser belirtileri arasında yer alır.

 


Kedilerde Aşırı Ağız Kokusu


  Kedilerde en sık rastlanan kanser türlerinde biri de ağız içi kanseridir. Bu kanserin de önemli belirtilerinden biri inatçı ve rahatsız edici ağız kokusudur. Ayrıca kedilerde ağız kokusunun yanı sıra salya akıntısı ve yemek yeme zorluğu da bu hastalığın belirtilerindendir.


  İlginizi çekebilir: Kedi Ağız ve Diş Sağlığı Ürünleri

 


Kedilerde Kanseri Tedavi Etmek İçin Erken Teşhis Çok Önemli


  Yukarıda bahsettiğimiz belirtiler her zaman kansere yol açmasa ya da kedinizin direkt olarak kanser olduğu anlamına gelmese de düzenli olarak kedinizi veteriner hekimlere muayene ettirmenizi öneririz. Eğer kediniz kansere yakalandıysa bile telaşlanmanıza gerek yok, erken teşhis kedilerin kanseri yenmesinde büyük katkı sağlar. Size ve evcil hayvanınıza sağlıklı günler dileriz.  


  İlginizi çekebilir: Kedilerde Diyabet Hastalığı - Diabetes Mellitus

 


Etiketler: kanserli kedi, kedilerde kanser, kedilerde kanser belirtileri, kedi hastalıkları,
Nisan 06, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR