Kediler Nasıl Ödüllendirilmeli?

kedi ödülü

Kediler Nasıl Ödüllendirilmeli?

  Kediler kendine munhasir dostlarımızdır. Her birinin bizlerle diyaloğu aslında onların karakterinin aynası gibidir. Bazı kediler bırakın sevilmeyi kendilerine bakılmasından dahi hoşlanmazlar. Bazıları da sevgi arsızıdır. Akşam yorgun argın eve döndüğümüzde saatlerce tek başına kalmaktan  sıkılmış ve hasretle yolumuzu gözleyen bir kediniz varsa ne mutlu size. Eğer kediniz evin sahibi ve siz onun evde yaşamasına lütfettiği kişi iseniz işte burada onu mutlu etmenin formülünü kesin yaratmanız gerekmektedir.

  

Kedileri Oyunla Ödüllendirme

  Oyun kısa süreli onu mutlu edecek bir aktivitedir. Kediler genelde avcılık güdülerinden dolayı pusu kurma oyunları ya da yakalama oyunlarından mutlu olurlar. Ona olan sevginiz kediniz için bir ödüldür. Küçük kedi oyuncak fareleri ya da toplarını yuvarlamak hatta kedi oltaları ile onu sürekli oyunun içinde tutmak ideal kedi oyunudur. Kedi oyuncaklarına göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

  Her ne kadar kulağa hoş gelse de oyunla ödüllendirmenin bazen pek mümkün olmadığını yaşayacaksınız. Tembel bir kediniz varsa kısa sürede oynamaktan vazgeçecektir ya da bunun tam tersi ise dur durak bilmeden sizi yoracak, hatta sizi oyun oynamaktan bıkacak bir hale getirecektir.

 

Kedileri Mamayla Ödüllendirme

  İşte bu ödüllendirme şekli hiçbirinin hayır diyemeyeceği ödüllendirme şeklidir. Kediler alışık oldukları lezzetlerin dışında kendilerinin sevdiği mamaların verilmesini ödüllendirilmek olarak addeder. Kuru mama ile beslenen bir kediye yaramazlık yapmadığı bir anında vereceğiniz kedi konserve maması adeta ona vereceğiniz bir ziyafet gibidir. Konserve kedi mamaları suyu ile ambalajlandığından lezzeti içinde saklıdır. Hatta kedi maması üreticileri kedilerin lezzetle mutluluklarını keşfetmiş olmalılar ki; kedi ödül mamaları üretmişlerdir. Kedi ödül maması farklı formlarda olabilmektedir. Kedi ödülleri, kedilerin sevdiği kurutulmuş  lezzetler, pasta ya da krema şeklinde akışkan ürünler, tablet ya da yarı yumuşak şekilli ürünler olmaktadır. Kedinizin sevdiği lezzeti ancak deneme yanılma yolu ile birlikte belirleyebileceğiniz unutmamanızı tavsiye ederiz.

 

Kedileri Gezmeyle Ödüllendirme

  Kediniz eğer sadece evde yaşayan bir kedi ise onu sokakla ödüllendirmeyi düşünmek ona vereceğiniz en büyük ceza olacaktır. Kediler alışkın oldukları ortamı pek değiştirmek istemezler. Genelde aileler ''biraz hava almanın ona iyi geleceğini'' düşünse de bu her kedi için doğru bir davranış değildir.

  Ve en kolay, en geçerli ve olmazsa olmaz ödüllendirme.

 

Kedinizi Sevgiyle Ödüllendirin!

  Kedilerin en hoşlandığı ödüllendirme şekli, elinizle başını okşamanız, hafif çenesine ve boynuna yapacağınız dokunmalar onları çok mutlu edecektir. Tek isteklerinin sevgi olduğunu düşündüğünüzde  aslında onları ödüllendirmenin zor olmadığını anlayacaksınız. Hani Yunus Emre'nin söylediği gibi; ''SEVELİM SEVİLELİM''.

İlginizi çekebilir: Rekortmen Kediler

Etiketler: kedi ödül maması, kedi oyuncakları, konserve kedi maması,
Ekim 01, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR