Kediler İçin Keyifli Bir Yaşam Alanı Nasıl Yaratılır?

kedi evi

Kediler İçin Keyifli Bir Yaşam Alanı Nasıl Yaratılır?

  Kedilerin kendilerine özgü kişilik yapıları vardır. Güzellikleri, parlak tüyleri ve harika gözleriyle her zaman insanlara en yakın hayvanlardan biri olmuştur. Günümüzde pek çok kişi evini bir kedi ile paylaşmaktadır. Kediler her zaman için iyi bir ev arkadaşı olabilir. Yalnız kedilerle ev arkadaşlığı yaparken dekorasyon konusunda onların da fikrini almanız gerekmektedir! İnsanlarda olduğu kadar kedilerde de ev dekorasyonu oldukça önemlidir. Çünkü her kedi yaşadığı evde, kendine ait detaylar görmeyi en az insanlar kadar sever.

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Yatak ve Sepetleri

   

Kediler İçin Ev Dekorasyonun Önemi

  Kedilerin hoşladıkları şeyler insanlardan farklıdır. Bazen kediler yaptığı kimi hareketler, davranışlar sahiplerini kızdırabilir. Koltukları veya halıları tırmalamak, evin içinde bir o yana, bir bu yana hızlıca ve en olmadık yerlerin üstüne çıkmak gibi davranışlar kedi sahipleri hoşlanmayabilir. Oysa bunlar kedinizin bir talebi olduğu anlamına gelir. Bu talep ise evde kedinize yer açmanızı ve onu düşünerek bir yaşam alanı oluşturmanızı içermektedir. Tarih boyunca açık alanda avlanarak yaşamış olan kediler, onları düşünmeden düzenlenilen bir evde tek bir duyguya kapılırlar, o da can sıkıntısı! Bu can sıkıntısı ise kedinizin onaylamadığınız birçok davranışı altında yatan sebeptir.

  

  İlginizi çekebilir: Kedi Oyuncakları

 

 


Kediniz Nasıl Bir Ruh Taşıyor?

  Kediniz her ne kadar evcil de olsa aslında doğadaki vahşi avcı bir kediye benzer. Yürüyüşleri, temizlenmeleri, avlanma stili ve daha pek çok davranış kedinizin ruhunun daha çok hangi vahşi kedi türüne benzediği gösterir. Vahşi kedilerin birçok türü olmakla birlikte, kediler için ev dekorasyonu yaparken asıl olan iki farklı tür vardır. Tırmanmayı çok seven ve yerde olması seven kediler. Kısa bir gözlem yaptıktan sonra kedinizin bu konudaki tercihini anlamanız mümkündür. Kediniz saklanmak için yatağın altını tercih ediyorsa, yerde yatmaktan hoşlanan aslan ruhu taşıyorken, kendini yükseklerde daha güvende hisseden bir kedi ise çita ruhu taşımaktadır.

 


Kedilerin Yaşadığı Bir Evde Dekorasyon Nasıl Olmalıdır?

  Kedinizin hangi tip ruha sahip olduğunu öğrendikten sonra, evinizi ona da uygun bir biçimde dekore etmeye başlayabilirsiniz. İlk olarak her iki ruhtaki kedinin de bazı istekleri olacaktır. Örneğin pencerenin yakınına koyacağınız bir koltuk veya yüksek katlı kedi evi siz evde yokken kedinizi oldukça eğlendirecektir. Tüm kediler kendilerine ait alanlarda vakit geçirmekten oldukça hoşlanırlar. Fakat kendi alanlarının dışında da sık sık vakit geçirirler. Özellikle tırnaklarını geçirmek, törpülemek istedikleri zaman. Daha yavru oldukları dönemde bir kedi tırmalaması satın alırsanız, kedinizi doğrudan buraya kolaylıkla alıştırabilir ve ev eşyalarınızı nispeten koruma altına almış olursunuz. Eğer yeni sahiplendiğiniz kediniz yetişkin bir kedi ise yine oyuncaklı kedi tırmalamalarına bir süre sonra alışacaktır. 

  Kedilerde tırmalama içgüdüsel davranışlar arasında en güçlü olanlardandır diyebiliriz. Bu sebeple kedinize asla kızmamalı ve onu cezalandırmamalısınız. Onu bu davranıştan vazgeçirmek yerine tırnaklarını geçirmeye uygun alanlar yarattığınız, hem kediniz bu ihtiyacını giderdiği için keyifli olacaktır, hem de siz evdeki eşyaların tırmalanmadığı için mutlu olacaksınız.

 

 

 İlginizini çekebilir: Yaz Aylarında Kedileri Serinletmek İçin Tavsiyeler

 

Etiketler: kedi evi, kedi oyuncakları, kedi yaşam alanı,
Haziran 20, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR