Kedi ve Köpeklerde Aşılama

kedi ve köpeklerde aşı
 
 
  

Kedi ve Kedigillerde aşılama, İlk yapılacak işlem  anti-paraziter uygulama ile parazitlerinden arındırmaktır. Köpeklerde ilk aşılama 6 haftalıkken kanlı ishal (Parvoviral enteritis) ve köpek gençlik hastalıgına (Distemper) karşı başlar daha sonra 9 haftalıkken karma aşısı, 12 haftalıkken karma aşının tekrarı yapılır. Bunlardan ayrı olarak Cannel cough (köpek çiftlik hastalığı) ve kuduz aşıları yapılır. Bu aşılama programı Veteriner Hekiminizin tercih ettiği marka ve aşı programına göre değişiklik göstererebilir.

 köpek aşıları

 
 
 
Kedide 6 haftalıkken anti-parazit uyglamayı takiben 3 hafta sonra 9 haftalıkken ilk karma aşısı, ilk karmadan 3 hafta yani 12 haftalıkken ikinci karma aşısı yapılır. Ayrıca kedilerde kedi lösemisine (Feline Leukosis) karşı iki aşılama yapılır. Üç aylık yaşta ise kuduz aşısı yapılır.

 

aşı

 
  

Unutulmamalıdır ki her 56 günde bir ise petinizden sizlere kist hydatit bulaşmaması için anti-paraziter uygulama yapılmalıdır.

 

 
Veteriner Hekimi Bülent DÖLEN

 

Etiketler: kanlı ishal, kedi, kedi aşılama dönemi, kedi aşısı, kedi hastalıkları, Kedi maması, kedi parazit aşısı, kedi rahatsızlıkları
Ocak 17, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR