Kedi Konserveleri

kedi konservesis

Kedi Konserveleri

 
Kediler yavru olsun, büyük olsun hiç fark etmez konserve mamaya bayılırlar. Hatta bu mamanın varlığını bir kez keşfettikten sonra, sık sık gelip ayaklarınıza sürünerek veya mama kabının yanına giderek sizden konserve mama istediğini anlatmaya çalışacaktır. Tabii onların bu isteğini yerine getirmek ve can dostumuzu istediği yiyecekle beslemek bizi mutlu eder. Ama bu konserve mamaların çeşitleri ve markaları oldukça fazla. Peki, onlar için hangi konserve mamayı yedirmeliyiz? Kedi konserveleri içinde hangisi daha besleyici ve onların ihtiyaçlarına daha uygun? Şimdi bu sorularla ilgili tercihlere bir göz atalım.
 Kedilerin Yaşı Ve Beslenme İhtiyaçları
 
            Her yaştaki kedinin farklı bir besin alma ihtiyacı vardır. Tıpkı insanlarda olduğu gibi. Bu sebeple kedinize mama alırken, onun hangi yaşta olduğunu göz önünde bulundurmanız gerekecek. Örneğin yavru kediler; henüz gelişme çağında oldukları için daha güçlü beslenmeleri gerekir. Ayrıca oldukça hareketli oldukları için, aldıkları besinleri hemen enerjiye çevirecekler bu yüzden sık sık acıkarak gelip sizden mama isteyecekler. Bu sebeple yavru kediye mama alırken, protein değeri yüksek olan konserveleri seçmelisiniz.
            Hatta kedi konserveleri arasında, yavru kediler için özel üretilmiş olanları vardır. Yavru kedinize bu mamayı alabilirsiniz. Ancak kediniz yaşlı ise bu kez onun protein ihtiyacı yavru kedinin tam aksine, çok daha az limitlerde olacaktır. Diğer çağlar için üretilen, protein miktarı bol mamaları yaşlı kedinize yedirirseniz, bu durum onun böbreklerini ve karaciğerini zorlayabilir. Bu nedenle ona yaşlı kediler için üretilen, protein miktarı az mamalardan almalısınız.
 Kısırlaştırılmış Kedilerin Beslenmesi
            Kısırlaştırılmış kediler biraz daha uykucu ve hantal olurlar ve diğer kedilere göre daha az hareket ederler. Bu yüzden çok kilo almaları muhtemel bir durumdur. Onlar için seçilecek kısırlaştırılmış Kedi konserveleri daha az yağ içerir. Yani normal kediler için hazırlanan mamalarda yağ oranı, yüzde yirmi civarındadır. Ancak kısırlaştırılmış kedi mamasında yağ oranı, yüzde on kadardır. Bu sebeple minik dostunuz kısır ise, ona kısırlaştırılmış kedi maması yedirmenizi öneririz. Bu mamanın bir özelliği de, özellikle erkek kısır kedilerin böbrek ve idrar yollarında oluşabilecek taşları engellemesidir. 
Etiketler: Kedi Konserveleri, kedi konservesi
Kasım 19, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR