Kedi Kaşıntılarının Sebepleri

kedi kaşıntısı

Kedi Kaşıntılarının Sebepleri

 
Kediniz kaşınıyor ise bunun birçok sebebi vardır. Yani bir kaşıntıyı direk bu yüzden oluyor diyemez. Kedinizin bakımına beslenmesine çok dikkat etmelisiniz. Özellikle de yavru kediler yeni doğdukları için mikrop enfeksiyon kapma riski daha büyük. Bu gibi nedenlerden dolayı da kediniz kaşınabilir. Kaşınmanın birçok nedeni vardır. Ve bu kaşıntılar yüzünden kedinizin vücudun da yaralar oluşabilir. En mantıklı çözüm hemen veterinerinize danışmanız çünkü kaşıntının asıl sebebini bulmak için çeşitli testlere ihtiyaç duyulmaktadır.

 

 

 
 
 
Kedilerin kaşınmasını tehdit eden şeylerin başında pire, kene, bit, ve uyuz gibi parazitler gelmektedir. Pireler çok küçük olmasına rağmen gözle görülebilen varlıklardır. Daha çok ormanlık alanlarda otların çalılıkların içinde görülür kedilerde buralarda oynamayı dolaşmayı severler. Bu yüzden pire kedinizin tüyleri arasına girer önce kan emebileceği bir yer seçer ve pirenin tükürükleri kedilerde kaşınmaya alerjiye sebep olur. Bazı durumlarda sadece pire ısırığıyla deri problemi yaşayan kedilerde var. Pire tasmaları korunmak için iyi bir seçim olsa da bazen tek başına yeterli olmayabilir.

 

 

 
Kedinizin bağışıklık sistemi zayıf ise bu gibi mikropları, enfeksiyonları daha çabuk kapar. Ve bu yüzden kaşıntıya neden olur. Kan emici pireler ve  keneler kedinize zarar verdiğinde birçok hastalığa ya da deri hastalıklarına kaşıntılara sebep olur. Bazen lokal bölgelerde kulak, baş, göz çevresi bazen de tüm vücutta özellikle sırt bölgesi çok kaşınır ve kediniz kaşıdıkça deri ve tüylerine daha çok zarar verir deri kızarır tüyler dökülmeye başlar.

 

 

 
Bu gibi hastalıkları önlemek amacıyla özellikle de kaşıntıları önlemek için birçok sprey damla türünde ilaçlar vardır. Yalnız dikkat etmemiz gereken bu ilaçlar genellikle kedinin kilosu ve yaşı göz önüne alınarak doze verilir. Kedinizin kaşıntısını gidermek için birçok kaşıntı giderici sprey ilaç bulunmaktadır.

 

 

 

Etiketler: kedilerde kaşıntı
Ekim 02, 2018
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR