Kedi Çimi

kedi çimi

 

Kedi Çimi Nedir?

 

  Kedi çimi görünüş olarak bildiğimiz çimlerle aynıdır. Fakat tohum olarak farklıdır. Kedi çimleri özellikle kedilerin tükettiği bir besin grubu olarak bilindiğinden dolayı içeriklerinde farklı besin değerleri barındırabilirler. Dolayısıyla her kedinin tükettiği veya sevdiği kedi çimi türü farklı olabilir. Özellikle içerisinde yulaf ve buğday bulunan kedi çimleri daha çok tercih edilmektedir. Kediler de doğal olarak bitkisel besin ihtiyaçlarını gidermek adına bu çimleri atıştırmalık niyetine yiyebilirler.

 


Kedi Çimi Nerede Satın Alınır?

  Kedi çimi satın almak için öncelikli olarak petshopları tercih edebilirsiniz. Fakat kimi petshoplar kedi çimini değerinin çok üstünde fiyatlara satabilmektedir. Bu sebeple değerinin üstünde para vermemeniz için petburada.com’un uygun fiyatlı kedi çimlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

 


Kedi Çimi Nasıl Ekilir?


  Kedi çimi ekmek diğer bitkileri yetiştirmekle hemen hemen aynıdır. Paketin içinden çıkan çim tohumlarını paketteki kutunun veya kendi belirlediğiniz saksının toprağına bastırarak tohumları yerleştirin. Fakat saksıyı temin ederken kedinizin zorlanmadan ulaşarak yiyebileceği boyutlarda bir saksı olduğundan emin olun. Ardından sulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.


  Kedi çimenlerinin ortalama yetişme süresinin bir haftadır. Fakat siz yine de toplamda 10 gün geçtikten sonra kedinize verin. Bir süre boyunca kedi çimini her kuru gördüğünüzde sulayarak nemlenmesini sağlayın. Bu işlemle nasıl da sorunsuz bir kedi çimi yetiştiriciliği yaptığınızı göreceksiniz. Sizin yetiştirdiğiniz kedi çimlerinin evcil hayvanınız için anlamının ne kadar da anlamı büyük olacaktır şimdiden buna eminiz. Kedi çimenlerini güneş gören bir yerde bırakmayı ve suladıktan sonra da güneş ışığı emmesini sağlamayı unutmayın. Şimdiden keyifli yetiştirmeler dileriz.

 


Kedi Çiminin Yararları ve Zararları Nelerdir?


  Aslında teorik olarak her bitki içerisinde bir takım vitamin ve minareller barındırır. Kedilerin bu çimleri yemesinde herhangi bir zarar yoktur. Uzmanlara göre kedilerin kedi çimenini yemesinde asli bir amaç yok. Sadece bu tat kedilerin hoşuna gittiği için ve besin ihtiyaçlarına destek olduğunu düşündükleri için tükettikleri bir besin kaynağıdır.


  Kedileri gözlemlediğinizde ise kedi çimi yerken hoşlarına giden bir yönü olduğunu siz de farkedeceksiniz. Hemen hemen her kedinin kedi çimi tüketirken nasıl da keyif aldığını, üstelik daha saksıdan kendine özel yetiştirilen bu çimleri yemesi için önüne koyduğunuzu görünce heyecanını gizleyemeyecektir.


  Kedi çimleri hakkında veterinerler tarafından verilen bilgiler ise midede oluşan tüy yumaklarının zararlarını azalttığı yönündedir. Kediler bu tüy yumaklarını atmak için kusmak ya da sindirim sistemin aktif çalışması sonucu tuvaletlerini yaparak çıkarmaktadırlar. Bu aşamada kedi çimleri tüketmek sindirim sistemlerinin verimli çalışmasına yardımcı olabilir.


  İlginizi çekebilir: Kedi Çimi

 

Etiketler: kedi çimi, kedi çimi ne işe yarar, kedi çimi nedir, kedi çimi tohumu, kedi çimi bakımı,
Nisan 21, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR