Dev Irk Yavru Köpekler

dev ırk yavru köpekler

Dev Irk Yavru Köpekler

  Dev ırk köpekler, yetişkin ağırlıkları 45kg’ı aşan köpeklerdir. İri yapılı bu köpekler 25 ırktan fazladırlar. Düşük sindirim toleransları göz önünde bulundurularak büyüme dönemleri yakından takip edilmelidir.


  Bloodhound olarak adlandırılan av köpeği, bir çoban köpeği olan Rottweiler, Senbernar olarak adlandırılan dağ köpekleri ve Newfoundland diye isimlendirilen deniz kurtarma köpekleri, dev ırk köpeklerden bazılarıdır.

 


Dev Irk Yavru Köpeklerin Büyüme Aşamaları

  Dev ırk yavru köpekler yaklaşık 5 aylıkken yetişkin ağılrıklarının yarısına ulaşırlar. 2. ve 8. aylar arasında yaklaşık olarak her hafta 2 cm büyürler. 18 ile 24 aylık oluncaya kadar büyümeleri devam eder. Yetişkin dönemine giriş yaptıklarında, doğumdaki ağırlıklarının 80 ile 100 katına ulaşırlar. Bu durum küçük ırk köpeklerde yalnızca 20 ile 30 kat arasındadır. 8 aylık olana kadar dev ırk köpek yavrularının büyümeleri son derece hızlıdır. Bu iri yapılı köpek ırkı bağışıklıklarını 4.hafta ile 12.hafta arasında tamamlar. 8.aydan 18-24 aylık olana kadar da kas gelişimlerini tamamlarlar.

 

 

Dev Irk Yavru Köpeklerin Beslenmesi

  Dev ırk yavru köpeklerde, hızlı büyüme risk yaratır. Büyüme oranlarını kontrol etmek, aşırı kilo alımlarını önlemek için uygun bir beslenme programı yapılmalıdır. Bu beslenme programındaki köpek mamalarına köpeğinizin ırkına uygun mamalar olmalıdır. Dev ırk yavru köpek mamaları orta derecede yağ ve enerji içeriğine sahiptirler. Bunlara ek olarak dev ırk yavru köpek mamaları, yavrunun bağışıklık sistemini desteklemeye katkıda bulunan aktif maddelerle, köpeğin kemik yapısını güçlendirme ve eklemlerini korumaya yardım eden besin maddelerini de barındırır.


  Dev ırk yavru köpekler 8 aylık olduklarında iskelet için risk dönemi sona erer ve yavruların kemik uçlarında bulunan kıkırdakları kapanmaya başlar. Yaklaşık 18 aylık olduklarında kıkırdak kapanmaları sona erer. Yavru kilo almaya devam eder., kas kütlesi gelişir fakat daha fazla büyümezler. 18 aylık olduklarında zaten yetişkin ağırlıklarının %90’nına ulaşmışlardır. Bu aşamadan sonra dev ırk yetişkin mamasına geçilmelidir. Dev ırk yetişkin mamaları, yavru mamalarına göre daha yüksek enerji konsantrasyonu sunarken hala gelişmemiş eklemler olduğundan aşırı kilo alımına neden olucak herhangi bir aşırılıktan kaçınır. Dev ırk köpeklerin büyümesinde sindirim hassasiyetleri oldukça dikkate alınmalıdır.

 


Dev Irk Yavru Köpeklerin Sindirim Hassasiyeti

  Dev ırk yavru köpekler, diğer köpek ırklarına göre daha yüksek sindirim hassasiyetine sahiptirler. Sahip oldukları bu hassasiyet bir takım anatomik ve fizyolojik özelliklerden gelmektedir. Küçük köpeklere oranla besinlerin bağırsaktan geçiş süresi neredeyse 2 katıdır. Bu durum fermantasyon aktivitesinde ve nem üretiminde artışa, çok kıvamlı olmayan dışkıya neden olur. Dev ırk köpek mamaları yüksek sindirilebilirlikte olması için çok iyi kalitede proteinle formule edilirler. Geçişi düzenleyecek fsilyum ve bağırsak florasını zenginleştiren, sindirim mukozasını koruyan aktif bileşenlerin bir araya gelmesiyle onların bu dışkılama ve sindirim hassasiyetlerine çözüm sunar. Dışkılama kalitesini değiştirir. Dev ırk köpek mamaları maksimum sindirilme güvenliği ve köpeklerde büyüme kontrolünü sağlayarak onların sağlıklarını hayat boyu desteklemeye imkan verir.

 

 

  İlginizi çekebilir: Yavru Köpeklerde Tuvalet Eğitimi

Etiketler: dev köpek ırkları, dev ırk yavru köpek maması, dev ırk köpekler,
Nisan 11, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR