Çocuklarla En İyi Anlaşan 5 Köpek Türü

köpekler ve çocuk

Çocuklarla En İyi Anlaşan 5 Köpek Türü 

  Ailenize yeni bir üye eklemek büyük sorumluluk ister. Evcil hayvanlar yalnızca yemek, su ve tuvalet ihtiyacı karşılandığı için mutlu olacak canlılar değildirler. Onlar da mutlu mutsuz olur, kıskanır, özler, merak eder, ilgi ve sevgi isterler. Ailenize yeni bir fert daha eklerken, eğer çocuklu bir aileyseniz, önemsemeniz gereken bir diğer şey de köpeğinizin çocuğunuzla anlaşıp anlaşamayacağıdır. Çünkü her cins köpek, çocuk sevecek diye bir kaide de yoktur. Ailenize yeni bir üye eklerken istenmeyen saldırganlıklar, kazalar ve kıskançlıkları önlemek için size önereceğimiz bu 5 köpek cinsinden birini seçebilirsiniz.

 

Beagle Köpek Irkı

  Aslen av köpeği olan Beaglelar hareketli çocuklar için mükemmel oyun arkadaşlarıdırlar. Kolay kolay yorulmazlar, arkadaş canlısı, akıllı ve neşelidirler. Beagle köpekler genellikle diğer evcil hayvan türleri ile de iyi anlaşırlar. Apartman dairesinde kolaylık ile bakılabilirler ama titiz annelere bir uyarıda bulunacak olursak, tüy dökerler. Düzenli olarak tüylerinin taranması ve yıkanmaları gerekir.


  

çocuklarla en iyi anlaşan köpekler

 

Bull Terrier Köpek Irkı

  Bull Terrier, dış görünüş olarak biraz ürkütücü görünebilir ama oldukça neşeli ve oyun oynamayı seven bir ırktır. Özellikle geniş aileler için mükemmel bir seçim olacaktır. Bull Terrierler sizin ona sunduğunuz sevginize, sizi ve çocuklarınızı koruyup kollayarak cevap verirler.

  Pitt Bulllar ile çok sık karıştırılsalar da pitt bulların aksine diğer köpeklerle kolayca anlaşırlar, çocuk ve yetişkinleri severler. Acı eşikleri oldukça yüksektir bu da hareketli veya henüz bir köpeğe nasıl davranması gerektiğini bilmeyen çocuklarla sorunsuz şekilde anlaşabilmelerini sağlar.

 

 

Bulldog Köpek Irkı

  Hareketli bir çocuğunuz var ise Bulldog’lar seçebiliceğiniz en doğru cinslerden biridir. Geniş ve büyük evlerde ya da apartman dairelerinde yaşamaya alışkın ve uygundurlar. Ama hareketli ve enerjik bir köpek istiyorsanız Bulldog edinmemeniz daha faydalı olur. Çünkü bu cins en çok miskinliğiyle tanınır. Sakin, laf dinleyen, sabırlı, sadık bir köpek arıyorsanız bu cins tam size göredir. Ayrıca Bulldoglar diğer hayvanlarla da kolayca anlaşabilirler.

  İlginizi çekebilir: Köpek Kıyafetleri

  

 

Collie Köpek Irkı

  Collie ırk’ı son derece uysal, ne yapacağı önceden belli olan, hassas, kibar bir ırktır. Kolayca eğitilebilirler,daha önce hiçbir köpeğe alışık olmayan aileler için son derece uygundurlar.

  Collie ırk’ı çoban köpeği familyasındandır ve sürü gütme içgüdüsü vardır. Bu sebeple çocuklarınızı da gütmeye çalışabilirler. İzlemesi bir o kadar zevkli ve işinizi ne kadar kolaylaştıracak olursa olsun köpeğinizi bu konuda cesaretlendirmeyin.

Bu ırk köpekler uzun tüyleriyle meşhurdurlar. Uzun tüy de düzenli taranma ve ilgi gerektirir. Collieler çocuklar ile çok güzel anlaşırlar ve ailelerini mutlu etmeyi ve onları korumayı isterler.

 

  

Newfoundland Köpek Irkı

  Newfoundlan ırkın takma adı bebek bakıcısı’dır. Çocuklara bayılırlar ve onlara karşı son derece koruyucu ve kollayıcılardır. İri görüntülerine rağmen sakin, sabırlı ve son derece kibardırlar. Newfoundland köpekler geniş açık alanları olan aileler için çok uygundurlar. Yalnız çok salyaları akar ve tüyleri dökülür. Bu sebeple ev içinde bakmak çok çekici gelmese de bahçede de yaşayabilecek bir tür değillerdir. Çünkü aileleriyle birlikte vakit geçirmeyi ve onların yanında olmayı severler. Ayrıca son derece iyi yüzücülerdir ve bu sebeple sahil güvenlik için en çok tercih edilen ırklar’dan biridir. Her yaştan insan bu ırkla anlaşabilir ve kolay adapte olabilir.

 

Etiketler: köpek ve çocuk, çocuk ve köpek,
Nisan 16, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR