Büyük Irk Yavru Köpekler

büyük ırk yavru köpek

Büyük Irk Yavru Köpekler

  Büyük ırk köpekler, yetişkinliğe ulaştıklarında ağırlıkları 26 ile 44 kilo arasında olan köpeklerdir. Sürü gütme, izleme, kurtarma, görme engelli kişilere yardım gibi bir çok görevi köpek ırklarından büyük olanlar üstlenir. Büyük ırk köpekler sportif aktivitelerde de her zaman sahiplerine eşlik etmeye hazırdırlar.


  Alman çoban köpeği (German Shepherd Dog) gibi bekçi köpekleri, Belçika çoban köpeği (Belgian Shepherd Malinois) gibi arama ve kurtama köpekleri, Briard gibi çoban köpekleri, Golden Retriever gibi yardım köpekleri gibi büyük ırk köpeklerin genellikle çalışmak üzerinde doğuştan gelen güçlü yönleri vardır.  Büyük ırk köpeklerin ihtiyaçları karşılandığı takdirde kentsel yaşama da kolaylıkla uyum sağlayabilirler. Büyük ırk yavru köpeklerin büyümeleri 15 ile 18 ayda tamamlanır. Bu ırk yavruların küçük köpek ırkı yavrularına göre yüksek sindirim hassasiyetleri vardır.

 


Büyük Irk Yavru Köpeklerde İskelet Gelişimi

  Küçük ırk köpek yavruları doğumdan yetişkinliğe ulaştıklarında 20 kat büyürken, büyük ırk yavru köpekler yetişkin ağırlıklarında doğumlarının 80 katından fazlasına ulaşır. Küçük ırk ve büyük ırk köpekler arasındaki bu farklılıklar neredeyse sadece büyük ırk köpeklerde görülen iskelet şekli bozukluklarının nedenini açıklar. Dolayısıyla büyük ırk köpeklerin iskelet sistemlerinin gelişimi gözlenmelidir. Büyük ırk köpeklerin uygun köpek mamasıyla beslenmemesi durumunda yetersiz protein ve kalsiyum alımı kemik yapılarının oluşumunu olumsuz etkileyebilir. Aksine çok fazla enerji içeren bir beslenme programı da büyük ırk yavru köpeği kemik bozuklukları veya eklem displazilerine maruz bırakan erken kilo alımına teşvik eder. Bu yüzden köpeğinize doğru zamanda doğru köpek maması vermenizi öneririz. Online petshop petburada.com’da yer alan büyük ırk yavru köpek maması çeşitlerine göz atmak için koyu renkli yere tıklayabilirsiniz.

 


Büyük Irk Yavru Köpeklerde Sindirim Hassasiyeti

  Sütten kesilen büyük ırk yavru köpeklerin sindirim sistemleri daha gelişmemiştir ve henüz büyük miktarda yiyeceği sindirmeye hazır değildir, nişastayı düzgün bir şekilde sindiremezler. Büyük ırk yavrular vücut yapıları nedeniyle yüksek hassasiyet gösterirler. Sindirim yolları orantı olarak küçük ırk köpeklere göre daha küçüktür ve kalın bağırsakta besin maddelerinin harcadığı zaman daha uzundur ki bu daha yüksek fermantasyon aktivitesi ve düşük dışkı özelliği ile sonuçlanır. Geçişi sağlamak için lifler ve sindirilebilirliği yüksek proteinlerden oluşan besin kombinasyonu ile formüle edilmiş, bağırsak florasını dengeleyen köpek mamaları kullanılmalıdır. Tüm bu bahsettiklerimiz büyük ırk yavru köpek mamalarında yer alır. Ayrıca büyük ırk yavru köpek mamaları kaliteli enerji alımı, düzenli kas ve vücut gelişimi için de destekleyicidir. Yüksek besin değeri olan bu köpek mamaları fazla kilo riskini ve dolayısıyla kemik ve eklem bozukluğu risklerini önlerken, büyük ırk yavru köpeklerin tüm besin ihtiyaçlarını karşılar. Yetişkinlik dönemine geçildiğinde de yine büyük ırk yetişkin köpek maması tercih edilmelidir.

 


Büyük Irk Yavru Köpeklerin Beslenmesi

  Büyük ırk köpek sahipleri, bazen evcil hayvanlarını daha fazla beslerlerse yetişkinlikte daha büyük boyuta sahip olacağını düşünürler. Fakat durum hiç de öyle değildir! Köpekler fazla beslendiğinde çeşitli sorunlara neden olur. Bunlardan biri de sadece onları daha hızlı yetişkinliğe ulaşmasına neden olur. Erken büyüme köpekler için faydalı değildir. Çünkü köpeklerin vücutlarının fazla çalışması, gelişmemiş iskelet yapıları nedeniyle köpeklerin kemik ve eklemlerinde şekil bozuklukları görülebilir. Hatta normal bir günlük beslenme planında bile, büyük ırk köpek sahipleri köpek mamalarına ek olarak köpekler için kalsiyum tableti de kullanırlar.


  Köpeğinizin gelişiminin yolunda gittiğinden emin olmak için düzenli olarak veteriner hekiminize muayene ettirin ve köpek vitaminlerini önerilen miktarlarda kullanın.

 

 

   İlginizi çekebilir: Köpek Oyuncakları

Etiketler: büyük ırk yavru köpek maması,proplan büyük ırk yavru köpek maması, acana büyük ırk yavru köpek maması,
Nisan 09, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR