9 Adımda Muhabbet Kuşu Sahibine Nasıl Alıştırılır?

muhabbet kuşu

  Muhabbet kuşları sahiplerine kolay alışan evcil hayvanların başında gelir. Yine de yeni bir ortam ve yeni bir aile edinen muhabbet kuşları bazen çekingen ve güvensiz olabilir. Onların sevgisini ve ilgisini kazanmak sizin elinizde. İşte 9 adımda Muhabbet Kuşlarının sahiplerine nasıl alışacağının ipuçları

 

1. Kafesin Konumunu Belirleyin

 

  Muhabbet kuşları çevrelerini sıkça gözlemleyen kuş türü olarak bilinirler. Bu nedenle muhabbet kuşunuzun kafesinin pencereye yakın ve ferah bir yerde olmasına özen gösterin. Muhabbet kuşları kafeslerinin yerinin sık sık değiştirilmesinden hoşlanmazlar. Kafesin yerini belirlerken sakin, konforlu ve muhabbet kuşunuzun rahatsız olmayacağı bir konum seçmeye çalışın.

 

 

2. Kafese Yakın Olun

  Muhabbet kuşları sosyal canlılardır ve çevrelerinde duydukları her ses, gözlemledikleri her hareket onların ilgisini çeker ve bu durumlara tepki verirler. Yani muhabbet kuşları ev içindeki her hareketliliği ve sesi fazlasıyla severler. Bu nedenle, kafesin konumunu belirlerken sıkça vakit geçirdiğiniz bir odayı seçmenizde yarar var.

 

3. Muhabbet Kuşuna Kendinizi Alıştırın

 

  Yeni sahiplendiğiniz muhabbet kuşuna kendinizi alıştırmak için onu belli bir süre kafes içinde tutun. Bu davranış ona çevresini ve sizi gözlemlemesi için fırsat tanıyacaktır. Kafesin arkasından yeni evcil hayvanınızla konuşmaya başlayın, parmağınızı uzatarak muhabbet kuşunuzu varlığınıza alıştırmaya çalışın.

 

 

4. Muhabbet Kuşunuz ile Temas Kurun

  Muhabbet kuşunuz yeni evine, kafesine alıştıktan sonra küçük dostunuz ile nazik bir şekilde temas kurmaya başlayın. Kafesin kapağını açıp muhabbet kuşunuzu tatlı dokunuşlarla sevmeye çalışın. Bu işlem sırasında ani hareketlerden kaçının ve onunla tatlı bir ses tonunda konuşun. Eğer muhabbet kuşunuz korkar ve kendini geri çekmek isterse de, ısrarcı olmayın.

 

 

5. Muhabbet Kuşunuzu Elinizle Besleyin

  İleriki aşamalarda muhabbet kuşunuzun parmağınıza konması sizi kabul ettiği ve size güvendiği anlamına gelir. Bu davranışı pekiştirmek için parmağınıza gelen muhabbet kuşunuzu elinize biraz kuş yemi alarak beslemeye çalışın. Böylelikle minik evcil hayvanınızın size olan güveni de pekişmiş olacak.

 

 

6. Muhabbet Kuşunuza Oyuncaklar Alın

  Muhabbet kuşları kafes içi aktiviteleri çok severler. Çanlar, salıncaklar, aynalar ve oyuncaklar onlar için birer mutluluk kaynağıdır. Mutlu olan muhabbet kuşları stresten ve korkudan uzak olurlar. Bu da onların daha sağlıkla büyümesine, sahiplerine karşı sevgi ve güvenle davranmasına katkıda bulunur.

 

 

7. Muhabbet Kuşunuzla İletişim Kurun

  Muhabbet kuşları sahipleriyle iletişim kurmaya bayılırlar. Kuşunuzla sıkça iletişim kurmanız aranızdaki bağı güçlendirecektir. Ayrıca, bu uygulama muhabbet kuşunuzun konuşması için de teşvik edici olacaktır.

 

  

8. Muhabbet Kuşunuzu Ödüllendirin

  Muhabbet kuşlarını size alıştırmada küçük hilelere başvurabilirsiniz. Ödül yemleri ve krakerleri onların sevgisini kazanmada işinizi oldukça kolaylaştıracaktır.

 

 

9. Muhabbet Kuşunuzu İhmal Etmeyin

  Uzun bir sürecin ardından sonra muhabbet kuşunuzla aranızdaki bağın kuvvetli olduğundan emin olun. Küçük dostunuz size ne kadar alışmış ve güvenmiş olursa, ailenizin bir parçası olmaktan da o kadar keyif alır. Son olarak muhabbet kuşunuzun da ilgiye muhtaç olduğunu, düzenli olarak bakımının yapılması gerektiğini, ve ona sevginizi göstermeniz gerektiğini unutmayın! 

 

 

 

 İlginizi çekebilir: Kuş Banyoluğu

 

Etiketler: muhabbet kuşu, muhabbet kuşu nasıl alıştırılır, muhabbet kuşu yemi, kuş yemi, kuş kafesleri, kuş oyuncakları, kuş aynaları, kuş çanları, kuş ödül mamaları,
Mart 03, 2019
Listeye dön
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR