PetburadaBlog

  • Mart 29, 2019 Köpekler Hakkında

       Alerji, genel anlamıyla aynı miktar ve aynı koşullarda başka kişiler için zararsız olan yabancı maddelere karşı, bazı kişilerin duyarlılık göstermesidir. Evcil hayvan alerjisi de günlük hayatta en çok karşılaştığımız alerji tiplerinin başında gelir. Peki köpek alerjisi nasıl olur, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

    köpek alerjisi, köpek alerjisi belirtileri, köpek alerjisi tedavisi,
  • Mart 27, 2019 Kediler Hakkında

      Alerjiler birçok sağlık sorununa neden olabilmektedir. Evcil hayvanlardan kaynaklı alerjiler de günlük hayatımızda karşılaştığımız alerji tiplerinden biridir. Peki kedi alerjisi nasıl olur, belirtileri nelerdir ve nasıl tedavi edilir?

    kedi alerjisi, kedi alerjisi belirtileri, kedi alerjisi nasıl geçer, kedi alerjisi tedavisi, kedi alerjisi olanlara müjde, kedi tüyü alerjisi,
  • Mart 25, 2019 Kuş Irkları/Türleri

     Muhabbet kuşlarının birbirinden farklı pek çok türü ve farklı özellikleri bulunmaktadır. Bu farklı türler çeşitli özelliklere göre birbirinden ayrılmaktadır. Muhabbet kuşunun; İngiliz- Hollanda Muhabbet Kuşu, Albino Muhabbet Kuşu, Lutino Muhabbet Kuşu, Gri Kanatlı Gök Mavisi Muhabbet kuşu, Gri Muhabbet Kuşu, Pakistan Çekoslavak Muhabbet Kuşu, Payetli Açık Yeşil Muhabbet Kuşu, Tepeli Oval Kobatlı Muhabbet Kuşu gibi türleri bulunmaktadır. Bu türlerin yanı sıra Resesif Benekli Mor Muhabbet Kuşu ve Opal Dominan Benekli Muhabbet Kuşu da muhabbet kuşunun türleri arasında yer almaktadır. Tüm bu türlerin görünümü birbirinden farklıdır. Bu yazımızda muhabbet kuşlarının iki türünden bahsedeceğiz.

    muhabbet kuşu türleri, en iyi muhabbet kuşu türü, kuş malzemeleri,
  • Mart 24, 2019 Köpek Irkları

      Pug cinsi köpekler küçük boyutları ve sevimli yüzleriyle dikkat çeken canlılardır. Çocuklarla çok iyi anlaşırlar. Isırma eğilimleri olmalarına rağmen özellikle sahiplerine karşı sevecen, köpeklerdir. Pug köpekler ev içinde çok hareketli değildirler ve bahçesiz evlerde de yaşayabilirler, yani pug’lar apartmanda beslemeye de uygundurlar.

    pug köpekler, pug köpek yavrusu, pug köpek bakımı, pug köpek özellikleri, pug dog, pug mops, pug cinsi köpek,
  • Mart 20, 2019 Kediler Hakkında

      Tıpkı insanlarda olduğu gibi kediler de düzenli bir bakıma ihtiyaç duyarlar. Kediler her ne kadar temiz hayvanlar olsalar da, temizlenmek için bazen sahiplerinin yardımlarına ihtiyaç duyabilirler. Kedilerin taranması ve fırçalanması, kedilerin yıkanması, kedilerin tırnak kesimleri onlar için gerekli olan düzenli bakımların başında gelir. Tüm bu bakımları yaparken işinize yarayacak bilgileri sizlerle paylaştık.

    kedi bakimi, yavru kedi bakimi, kedi beslemek, kediler hakkında bilgi,
  •   Tuvalet eğitimi genellikle evde beslenen hayvanlar için gerekli bir eğitimdir. Tuvalet eğitimi sizin belirlediğiniz ev içerisindeki bir bölge ya da dış mekandaki bir alan olabilir. Ev içerisinde yavrunun belirlediğiniz bölgeye tuvaletini yapmasını istiyorsanız iç mekan tuvalet eğitimi metodunu kullanmanız gerekmektedir, eğer yavrunun tuvalet ihtiyacı duyduğu zamanlarda dışarı bir mekana tuvaletini yapmasını istiyorsanız dış mekan tuvalet eğitim metodunu kullanmanız gerekmektedir.

    yavru köpek, köpek maması, köpek mama kabı,
  • Mart 18, 2019 Kuş Irkları/Türleri

      Avustralya kökenli olan Sultan Papağanları, Türkiye'de beslenen papağan türleri arasında en yaygın olandır. Sultan Papağanları zahmet gerektirmeyen bakımları sayesinde hem ev ortamına hem de aile bireylerine kolay bir şekilde uyum sağlayabilmektedir.

      Kendilerine has bir görüntüsü olan Sultan Papağanları meraklı bir yapıya sahiptirler. Bu özellikleriyle eğitilmeleri de oldukça kolaydır. Hatta papağanlar arasında en kolay eğitilebilen Sultan Papağanı’dır diyebiliriz.

    sultan papağanı eğitimi, sultan papağanı ötüşü, sultan papağanı sesi, sultan papağanı renkleri, sultan papağanı çeşitleri, sultan papağanı türleri, kuş yemi, papağan yemi,
  •   Aslında kediler tuvalet alışkanlıkları konusunda çok titizdirler ve tutarlı bir şekilde varsa evin içindeki kedi kum kabını kullanacak ya da bahçeye dışkılayacaktırlar. Bu nedenle kediniz dışkısını evin içine yapmaya başladıysa yanlış giden bir şeyler var demektir ve bu durum endişeye neden olabilir.

    kedilerde evin içine tuvaleti yapma, kedim tuvaleti eve yapıyor, kedi ve tuvalet, kedi idrarı, kedi kakası, kedi ev içine kaka,
  • Mart 14, 2019 Kuşlar Hakkında

     Her canlıda olduğu gibi muhabbet kuşları da temizlenmeye ihtiyaç duyarlar ve bu ihtiyaçlarını genelde kendileri karşılarlar. Yine de ev ortamında yaşayan muhabbet kuşları normalde daha fazla kirlenmeye maruz kalabileceklerinden zaman zaman profesyonel bir bakıma ihtiyaç duyabilirler.

    muhabbet kuşu yıkanır mı, muhabbet kuşu nasıl yıkanır, muhabbet kuşu ne sıklıkla yıkanır,
  • Mart 13, 2019 Kediler Hakkında

      Daha önceden kediniz kızgınlık dönemine girdiyse, tekrar böyle bir dönemde normalden daha fazla önem vermeniz gerekir. Evcil hayvanınız kızgınlık dönemine girdiyse de onun çıkardığı o bütün seslerine ve dikkat çekme ihtiyaçlarına hazır olmalısınız. 

    kedilerde kızgınlık dönemi, kedilerde kısırlaştırma, kedi kısırlaştırma, kedi üreme dönemleri, kedim uluyor, kedi idrar,
  • Kedilerin cinsel olgunluk dönemine girdiğini, hareketlerindeki değişikliklerden anlamak mümkündür. Dişi kedi her zamankinden fazla miyavlamaya, mırlamaya başlar. Sahibine daha yakın, daha şefkatli, devamlı sevgi istiyormuş gibi davranır. Sırtını kamburlaştırıp, kuyruğunu havaya kaldırarak, yana doğru çeker. Bu esnada ön ayaklarıyla hamur yoğurma hareketi yapar. İdrar sayısında artış görülebilir. İştahları kesilebilir.

    Kedilerde Kısırlaştırma, kısırlaştırma ameliyatı, kısırlaştırılmış kedi, kısır kedi maması
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR