PetburadaBlog

  •   Kaplumbağalar suda ve karada yaşayanlar olmak üzere genel anlamda ikiye ayrılır. Su kaplumbağaları etçil beslenme düzenine alışık olduklarından buna uygun beslenmeleri gerekir. Kara kaplumbağaları ise otçuldur. Beslenme her canlıda olduğu gibi kaplumbağalar içinde önemlidir.

    Kaplumbağa Ne Yer, su kaplumbağası beslenmesi, kaplumbağa yemi
  • Nisan 14, 2019 Köpekler Hakkında

      İnsanlar gibi köpeklerin de özel dönemleri vardır. Hamilelik veya emzirme dönemlerin de köpeklerin beslenme ihtiyaçları oldukça yüksektir. Bu dönemlerin yanı sıra kısırlaştırılan köpekler için de artık yeni bir dönemin başladığı söyleyebiliriz. Yavaşlayan metabolizmaları ve daha az fiziksel aktivite onları kilo alma riskiyle karşı karşıya bırakır.

    hamile köpek beslenmesi, emziren köpek beslenmesi, yaşlı köpek beslenmesi, kısırlaştırılmış köpek beslenmesi,
  • Nisan 13, 2019 Köpekler Hakkında

      Evcil hayvanların beslenmesi konusunda bugüne dair pek çok şey söylenmiştir. Bu beslenme aslında hangi türden mamaların daha sağlıklı olduğu ve hangi beslenme planının evcil hayvanlara daha uygun olduğuyla ilgilidir. Biz de bu yazımızda size köpeklerin yaşam evrelerine göre beslenmelerinden bahsedeceğiz.

    köpek mamaları, köpek maması, konserve köpek maması, yaş köpek maması, ıslak köpek maması, kuru köpek maması,
  • Nisan 11, 2019 Yavru Köpekler Hakkında

      Dev ırk köpekler, yetişkin ağırlıkları 45kg’ı aşan köpeklerdir. İri yapılı bu köpekler 25 ırktan fazladırlar. Düşük sindirim toleransları göz önünde bulundurularak büyüme dönemleri yakından takip edilmelidir. Bloodhound olarak adlandırılan av köpeği, bir çoban köpeği olan Rottweiler, Senbernar olarak adlandırılan dağ köpekleri ve Newfoundland diye isimlendirilen deniz kurtarma köpekleri, dev ırk köpeklerden bazılarıdır.

    dev köpek ırkları, dev ırk yavru köpek maması, dev ırk köpekler,
  • Nisan 10, 2019 Köpekler Hakkında

      Damak tadı sadece bizde mi var sanıyorsunuz? Ya köpeklerin sevdiği yiyecekler? Minik dostlarımızın mama dışında sevdiği bir çok şeye rast gelmişizdir. Hemen hemen hepimizin gözlemleri evde pişen yemekleri kuru mamadan daha iştahlı yer. Aslında haksız da sayılmazlar; kuru mamalar köpekler için sağlıklı ama biraz daha tatsız ürünlerdir. İnsan oğlunun damak tadının gelişmiş olması yemeklerde kullanılan baharatlar ve tatlandırıcılar her zaman köpekler için cazip gelmiştir. Özellikle biraz yumuşak ve sulu gıdalar içerisinde ve suyunda tadını barındırdıkları için oldukça lezzetlidir. Dolayısıyla köpeklerin severek yediği gıdaların içerisinde ilk sırada ev yemekleri vardır.

    köpeğin sevdiği yiyecekler, köpeklerin en sevdiği yiyecekler
  • Nisan 09, 2019 Yavru Köpekler Hakkında

      Büyük ırk köpekler, yetişkinliğe ulaştıklarında ağırlıkları 26 ile 44 kilo arasında olan köpeklerdir. Sürü gütme, izleme, kurtarma, görme engelli kişilere yardım gibi bir çok görevi köpek ırklarından büyük olanları üstlenir. Büyük ırk köpekler sportif aktivitelerde de her zaman sahiplerine eşlik etmeye hazırdırlar.

    büyük ırk yavru köpek maması,proplan büyük ırk yavru köpek maması, acana büyük ırk yavru köpek maması,
  • Nisan 07, 2019 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerde görülen kanser türleri birçok belirtiye neden olabilir. Bu belirtileri fark eder etmez vakit kaybetmeden veteriner hekime başvurmak köpeğinizin hayatını kurtarabilir.

    köpeklerde kemik kanseri belirtileri, köpeklerde kanser, köpeklerde cilt kanseri,
  • Nisan 06, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedilerde kanser artık daha sık rastlanmaya başlandı ve kanser belirtileri erken farkedilip tedaviye başlanılmazsa, bu durum evcil hayvanınızın hayatını kaybetmesi gibi istenmeyen sonuçlara yol açabilir. Bu yazımızda size kedilerde kanser belirtileri nelerdir onlardan bahsettik.

    kanserli kedi, kedilerde kanser, kedilerde kanser belirtileri, kedi hastalıkları,
  • Nisan 04, 2019 Yavru Köpekler Hakkında

      Orta ırk köpekler, Brittany, Beagle, İngiliz Cocker Spaniel ve Fransız Bulldog gibi yetişkin ağırlıkları 11-25 kilo arasında olan köpeklerdir. Dünya Köpek Federasyonu tarafından tanınan ırkların neredeyse üçte birine karşılık gelir orta ırk köpekler. Orta ırk köpeklerin çoğu cesaretlidir, hareketlidir ve fiziki yetenekleriyle tanınırlar. Av köpekleri, sürü köpekleri, bekçi köpekleri, kızak köpekleri çoğunlukla orta ırk köpeklerden seçilir. Fakat günümüz şartlarında kentsel yaşama daha fazla maruz kalmaya başlamışlardır. Orta ırk köpekler yine de aktiftirler. Büyümeleri küçük ırk köpekler ve büyük ırk köpeklerle karşılaştırıldığında orta olarak nitelendirilir.

    orta ırk yavru köpek bakımı, köpek maması,
  • Nisan 02, 2019 Yavru Köpekler Hakkında

      Küçük ırk köpekler, yetişkin ağırlığı 10kg’ı aşmayan köpekler olarak nitelendirilir. Her ne kadar avcılıkta kullanılan ırklardan türemiş olsalar da küçük ırk köpekler refakat köpeğidir. Genelde kapalı alanlarda yaşarlar ve gezintileri kentsel çevrede gerçekleşir.

    küçük köpek ırkları, küçük ırk köpek maması, mini ırk köpekler,
  • Mart 31, 2019 Kediler Hakkında

    Kediler evcilleşmeye en yatkın hayvanların başında gelir ve oyun oynamayı çok severler. Yeni ortamlara uyum sağlama konusunda genelde sorun yaşamazlar. Özellikle ev içine kurulan bir düzene daha kolay adapte olurlar. Kediler için yaratılan alanda nasıl ki kedi mama kabı, kedi su kabı bulunuyorsa, sevimli dostunuz için tuvaletlerini yapacakları kedi kum kaplarının da olması gerekiyor. Peki kedi tuvaletlerinin içine konan kum ince kedi kumu mu olmalı yoksa kalın kedi kumu mu olmalı?

     

    kalın taneli kedi kumu, en iyi kedi kumu, kalın taneli bentonit kedi kumu, kalın taneli topaklaşan kedi kumu, ince kedi kumu, kedi kumu,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR