PetburadaBlog

  • Nisan 26, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler için zararlı yiyecekler köpek beslemede evcil hayvan sahiplerinin en çok merak ettiği konulardan biridir. Kimi yiyecekler sizin için ne kadar besleyici olsa da köpekler için oldukça zararlı yiyecekler olabilir. Değerli dostunuzun sağlığını korumak adına köpekler için zararlı yiyecekler listesini sizler için hazırladık.

    köpekler için zararlı yiyecekler, köpekler ne yememeli, köpeklere ne verilmez,
  •   Çoğu çocuğun hayali bir evcil hayvan sahibi olmaktır. Yapılan birçok bilimsel araştırma da evcil hayvanların çocuklarında gelişimine olumlu etkileri olduğu tezini doğrulamıştır. Ailelerde çocuklarının gelişimine olumlu bir katkı yapmak için evcil hayvan sahiplenmeden önce yapılması gerekenleri bilmeli ve araştırma yapmalıdır. Aslında hayvanlar da insanlardan farklı değildir. Onları doğru şekilde sahiplenmeli ve bu sorumluluğu ömür boyu taşıyacağımızı bilmeliyiz. Aynı çocuklarımızın her şeyiyle ilgilendiğimiz gibi onlarla da aynı şekilde ilgilenmeliyiz. Doğru sahiplenilen hayvan, çocuğunuzun gelişimini de katkı sağlar. 

    çocuğun hayvan sevgisi, çocuk ve hayvan sevgisi, hayvan seven çocuk
  • Nisan 23, 2019 Kediler Hakkında

      Kullandığınız kedi kumundan başla bir kuma mu geçmek istiyorsunuz. Küçücük bir bilgi ile geçiş stresini ortadan kaldırabilirsiniz. Sizler için bir takım ipuçları hazırladık.

    kedi kumu, kedi kumu çeşitleri, doğal kedi kumu, organik kedi kumu, silika kedi kumu,
  • Nisan 22, 2019 Kedi Irkları

      Burmese kedileri son derece oyuncu ve zeki kedi ırklarındandır. Hatta bu kedi ırkı yaramaz kediler arasında bir sıralama yapılsa ilk sıralarda yer alır. Dolayısıyla evinizdeki eşyalara zarar verme gibi bir duruma hazırlıklı olmalısınız. Burmese kedi ırkı diğer hayvanlarla ve çocuklarla çok sıkı bir bağ kurma potansiyeline sahiptir. Bilhassa zeki olmalarından ötürü oyunlara ve aktivitelere kendilerini tam anlamıyla verebilirler. Özellikle işin ucunda kedi ödül mamaları varsa tüm kedi oyun parkurlarında sizi şaşırtacak bir performans sergilerler.

    burmese kedi, birman kedi, burmese kedi bakımı, kedi ırkları,
  • Nisan 22, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpek ısırmasının sebeplerini daha önceki makalemizde açıklamıştık. Genelde köpek sahipleri için kemirme ve ısırma sorun olsa da basit bir kaç uygulama ile bu durumdan caydırabiliriz. Bu konu ile alakalı tecrübelerimizi sizlerle paylaşalım istedik.

    köpek ısırması çözümü, köpek ısırması nasıl engellenir
  • Nisan 21, 2019 Kediler Hakkında

      Kedi çimi görünüş olarak bildiğimiz çimlerle aynıdır. Fakat tohum olarak farklıdır. Kedi çimleri özellikle kedilerin tükettiği bir besin grubu olarak bilindiğinden dolayı içeriklerinde farklı besin değerleri barındırabilirler. Dolayısıyla her kedinin tükettiği veya sevdiği kedi çimi türü farklı olabilir. Özellikle içerisinde yulaf ve buğday bulunan kedi çimleri daha çok tercih edilmektedir. Kediler de doğal olarak bitkisel besin ihtiyaçlarını gidermek adına bu çimleri atıştırmalık niyetine yiyebilirler.

    kedi çimi, kedi çimi ne işe yarar, kedi çimi nedir, kedi çimi tohumu, kedi çimi bakımı,
  • Nisan 19, 2019 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerde kulak akıntısının nedeni genelde kulak enfeksiyonu gibi sorunlardan kaynaklanmaktadır. Köpeklerde kulak enfeksiyonu aynı köpeklerde burun akıntısı gibi acı verici ve ağrılıdır. Köpeğinize bu acıyı yaşatmamak için kulak akıntısı belirtilerini farkettiğinizde veteriner hekime başvurmanız gerekmektedir. Köpeklerin kulağında kanama, yara ve akıntı gördüğünüzde geç kalmadan köpeğinizi muayene ettirmenizi öneririz. Köpeklerde kulak akıntısının belirtilerini, önlenmesini ve tedavisi ile ilgili en doğru bilgileri veteriner hekimden almalısınız. Biz bu yazımızda sadece köpeklerde kulak akıntısı hakkında bir fikrinizin olması ve bu durumla karşılaşıldığında olası senaryoların neler olabileceği hakkında yazmaya çalıştık.

    köpek hastalıkları, köpek kulak hastalıkları, köpeklerde kulak akıntısı, köpeklerde iç kulak iltihabı, köpeklerde orta kulak iltihabı, köpeklerde dış kulak iltihabı,
  •   Bu kaplumbağa Kuzey Amerika’daki Misissipi Nehri havzasına has bir türdür. İsmini kafasının yan tarafında uzanan kırmızı çizgilerden alır. Evcil hayvan mağazalarından alındığında genelde birkaç cm olan bu kaplumbağa zamanla 20 cm’ye kadar büyüyebilir.

    su kaplumbağası, kırmızı kulaklı kaplumbağa, süs kaplumbağası
  • Nisan 18, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler toplumsal yaşantıya ayak uydurabilmiş canlılardır. İlk evcilleştirilmesinden bu yana insanoğluna faydaları saymakla bitmez. Koruma, kollama, oyun ve en önemlisi de bizlere can yoldaşı olabilmeleridir. Evcilleştirilmeleri ile birlikte bazı doğal  karakterleri günümüze aktarılmıştır. Öncelikle köpeklerin neden ısırdıklarını irdeleyelim.

    köpek ısırması nasıl engellenir, köpek niye ısırır,
  • Nisan 16, 2019 Köpekler Hakkında

      Ailenize yeni bir üye eklemek büyük sorumluluk ister. Evcil hayvanlar yalnızca yemek, su ve tuvalet ihtiyacı karşılandığı için mutlu olacak canlılar değildirler. Onlar da mutlu mutsuz olur, kıskanır, özler, merak eder, ilgi ve sevgi isterler. Ailenize yeni bir fert daha eklerken, eğer çocuklu bir aileyseniz, önemsemeniz gereken bir diğer şey de köpeğinizin çocuğunuzla anlaşıp anlaşamayacağıdır. Çünkü her cins köpek, çocuk sevecek diye bir kaide de yoktur. Ailenize yeni bir üye eklerken istenmeyen saldırganlıklar, kazalar ve kıskançlıkları önlemek için size önereceğimiz bu 5 köpek cinsinden birini seçebilirsiniz.

     

    köpek ve çocuk, çocuk ve köpek,
  • Nisan 15, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      İguanalar bilinenin aksine otçul canlılardır. Genel kanı İguanaların sinek, böcek yemeleri olsa da; aksine kuru ot sebze ve meyveler iguanalar için sağlıklı gıdalardır. Hatta onları hayvansal gıdalarla beslemek ölümlerine bile sebep olur. Meyve ve sebze karışımı bir diyet onlar için ideal bir beslenme şekli olacaktır.

    İguana Ne Yer, iguana beslenmesi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR