PetburadaBlog

  •   Petburada olarak İstanbul Üniversite Hayvan Hakları Kulübü’yle mama dağıttık. İstanbul Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi’nde gerçekleştirdiğimiz mama bağışı etkinliğine İstanbul Üniversitesi öğrencilerinin ilgisi büyüktü.

    mama bağışı
  •   Köpekler boyut olarak 5 ana kategoriye ayrılırlar; tiny (en küçük), küçük, orta, büyük, maxi (en büyük). Tiny köpekler süs köpekleri olarak da bilinirler. Küçük köpekler diğer köpeklere göre fazla havlasalar da, daha az egzersize ihtiyaç duydukları için süs köpekleri apartmanlarda beslemeye uygun köpek cinslerindendir.

    süs köpekleri, pug, pomeranian, pekingese, yorkshire terrier, chihuahua,
  • Mayıs 11, 2019 Kedi Irkları

      Yüzyıllar boyunca siyah kedilerin hep kötü şans getirdiğine inanıldı. Bu batıl inanç siyah kedilere Orta Çağ’da cadı denilmesiyle başlamıştır. Öyle ki bazı kültürlerde insanlar cadıların kendilerini kara kedilere dönüştürebildiklerine inanıyorlarmış. Siyah kedilerin ırkı bombay ırkı olarak geçer. Bombay ırkı kediler, ilk olarak 1976 yılında bir kedi ırkı olarak kabul edilmiş ve kayıt altına alınmıştır. Bu kedi ırkı, American Shortair kedi ırkı ile Siyam kedi ırkını atası olarak kabul edilen Burmese kedi ırkının karışımı olarak ortaya çıkmıştır. Kara kediler çekici parlak tüyleriyle Melanistik Afrika leoparına benzetilerek bu adla da anılmaktadır. Bu kedi ırkının diğer kedilerden ayırıcı bir diğer özelliği de gözlerinin parlaklığıdır.

    kara kedi, siyah kedi, bombay kedisi
  • Mayıs 08, 2019 Kuşlar Hakkında

      Papağanlar taklit yetenekleriyle bilinen özel bir kuş türüdür. Bazı papağanların taklit yetenekleri o kadar gelişmiştir ki insan sesinden tutun da müzik seslerine kadar her sesi taklit edebilirler. Bazı papağan türleri zekaları, bazı papağan türleri ise konuşma yetenekleriyle ön plana çıkar. Bu yazımızda sizlere en çok konuşan papağan türlerinde bahsedeceğiz. İşte en çok konuşan papağan türleri

    sevda papağanı, konuşan papağan, sultan papağanı, konuşan papağan, papağan türleri, papağan, cennet papağanı, jako papağan, kakadu papağanı,
  • Mayıs 06, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Tavşanlar memeli grubunda yer alan sıcak kanlı hayvanlardır. Aynı hamsterlar gibi tavşanlar da gündüz vakti uyur, gece boyunca aktif olurlar. Tavşanların mutlu bir şekilde yaşayabilmeleri için gürültüden uzak bir ortamda bakılmalıdır. Tavşanların gözleri iri, arka bacakları ön bacaklarından daha uzundur. Bu sevimli hayvanların kuyrukları kısa, kulak ve bıyıkları uzundur. Tavşanlar için oda sıcaklığı ideal ortamdır. Yaşam süreleri bu sevimli hayvanların ortalama olarak 8 yıldır. Tavşanların boyu 30 ile 60 cm arasındadır, ağırlıkları ise 3 ile 10 kilo arasında değişebilir.

    tavşan ne yer, tavşan bakımı, tavşan kafesi, yavru tavşan, tavşan bakımı,
  • Mayıs 05, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler önlem alınmadığında birçok hastalığa yakalanabilir. Bu önlemler kimi zaman köpekleri giydirmek, soğuk veya sıcak havalarda dışarı çıkarmamak, kimi zaman da köpek aşılarıyla önlenebilir. Özellikle yavru köpekler ve bağışıklık sistemi zayıf olan köpeklerin viral enfeksiyonlara yakalanma olasılığı oldukça yüksektir. Bu nedenle köpek aşıları hayati öneme sahiptir. Siz de köpeğinize yaptırmanız gereken aşılar hakkında bilgi almak istiyorsanız bu yazımız tam da size göre

    köpek kuduz aşısı, köpek aşı takvimi, yavru köpek aşıları, yavru köpek aşı takvimi, yetişkin köpek aşı takvimi
  • Mayıs 04, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

     Hamsterler genel olarak halk arasında fareye benzediklerinde fare olarak adlandırılsa da aslında başlı başına bir türdür. 1930'lu yıllarda ilk olarak Hebrew Üniversitesinde araştırmalara konu olmuş ve bu günkü Suriye sınırları içerisinde ilk olarak tanımlanmıştır. 1940 lı yıllarda Avrupa ülkelerine yayılmış olsa da Hamsterlar'a küçük çöl canlıları diyebiliriz.

    hamster, hamster bilgileri, hamster bakımı,
  • Mayıs 03, 2019 Kedi Irkları

      Bengal kedi ırkı ilk olarak Amerika Birleşik Devletleri’nde yetiştirilmeye başlanmış vahşi görünüme sahip bir kedi türüdür. Görünümlerinin vahşi olmasının aksine Bengal kedileri oldukça uysal, sevecen ve sakin yapılı bir kedi ırkıdır. Bu kedi ırkı çocuklu aileler için önerilen evcil hayvanlar arasında yer alır. Bengal kedisi oldukça köklü bir geçmişe sahip olsa da resmi olarak uluslararası kedi türleri arasına 1997 yılı itibariyle girmiştir.

    bengal kedisi, bengal kedisi özellikleri
  • Mayıs 02, 2019 Kuşlar Hakkında

      Kuşlar hakkında bir çok bilgiyi ya eksik ya yanlış bilmekteyiz. Kuş kumu hakkında bilgileri gözden geçirelim istedik. Her kum kuş kumu olarak kullanılır mı? Kuş kumunun faydaları nelerdir? Her kuşa kum verilmeli midir? Kuşlar neden kusar? ve onlarca aklımıza gelen sorunun cevabı Petburada blog'da.

    kuş kumu, kuş kumu çeşitleri, kuş kumu faydaları,
  • Nisan 29, 2019 Köpek Irkları

      Sibirya kurdu, bilinen diğer ismiyle Husky köpekler etkileyici göz renkleriyle dünyada en çok tercih edilen köpekler arasında yer alır. Vahşi görüntülerinin ardında uysal bir yapıya sahiptir sibirya kurtları. Bazı türlerinde cam mavisi gözler, etkileyici olan gözlerinin havasını arttırmaktadır. Sibirya kurtlarında kahverengi ve düz mavi gözlere sahip olanları da bulunmaktadır.

    sibirya kurdu, beyaz sibirya kurdu, sibirya kurdu özellikleri, sibirya kurdu renkler,
  • Nisan 28, 2019 Kuşlar Hakkında

      Kuş türleri arasında konuşabilen, ev ortamına ve insanlara çabuk uyum sağlayabilen ve en hareketli kuş türlerinden biri de muhabbet kuşlarıdır. Çoğu muhabbet kuşu sahibi, kuşlarının konuşmasını ve bazı kelimeleri telaffuz etmesini arzu etmektedir. Bu sebeple muhabbet kuşlarını konuşturma için oldukça emek ve zaman harcarlar. Biz de bu yazımızda muhabbet kuşlarını konuşturmada işinize yarayacak ipuçlarını sizlerle paylaşmak istedik.

    muhabbet kuşu konuşturma, muhabbet kuşu nasıl konuşturulur,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR