PetburadaBlog

  •   Kedi ve köpekler içgüdüsel olarak kendilerine zarar verecek yiyecek ve maddelerden uzak dururlar. Bazen bizler istemeden de olsa bahçe peyzajında bu bitkileri kullanır ya da bizlere lezzetli gelen gıdaları onlara ikram ederiz. Bize olan güvenleri ile içgüdülerini bir kenara bırakan minik dostlarımız bazen bu durumdan olumsuz etkilenebilir. 

    köpekler için zehirli bitkiler, kediler için zehirli bitkiler
  • Mayıs 30, 2019 Yavru Kediler Hakkında

      Sokağın bir köşesinde yeni doğmuş bir yavru kedi gördüyseniz, kedi de tek başınaysa bu her zaman onun annesi tarafından terk edildiği anlamına gelmez. Hiçbir kedi yavrusunu kolay kolay bırakmaz. Bu yüzden yavru kedinin terk edildiğini düşünmeden önce gözlem yapmak gerekir. Belki anne kedi geri dönebilir. Anne kedi döndüğünde yavrusunu bulamazsa, yaşayacağı endişe ve üzüntüyü göz önünde bulundurularak, asla kedinin terk edildiğinden emin olmadan yavru kedileri alıp götürmemeliyiz.

    yavru kedi, yeni doğan yavru kedi,
  • Mayıs 27, 2019 Kedi Hastalıkları

      İnsanlarda olduğu gibi kedilerde de yanlış beslenme çeşitli hastalıklara sebebiyet verebilir. Kedilerde obezite, pankreatit, alt üriner sistem rahatsızlığı, kalp hastalıkları, ishal bu hastalıklardan bazılarıdır. Biz de bu yazımızda kedilerde beslenmeden kaynaklı hastalıkları anlatacağız.

    kedilerde obezite, obez kedi, kedi kalp hastalığı, kedi flutd, kedi ishal,
  • Mayıs 25, 2019 Kuş Irkları/Türleri

      Muhabbet kuşu, kuş türleri arasında en çok beslenen evcil hayvanlardan biridir. Özellikle ülkemizde muhabbet kuşu beslemek oldukça popülerdir. Şimdi size muhabbet kuşlarının yuvasının, kafesinin, yıkanmasının ve beslenmenin nasıl olması gerektiğinden bahsedeceğiz.

    muhabbet kuşu, muhabbet kuşu kafesi, muhabbet kuşu ne yer,
  • Mayıs 24, 2019 Kedi Irkları

      Şüphesiz kediler, ülkemizde en çok tercih edilen evcil hayvanlardan biridir ve kediler her zaman asil, sofistike görünür. Her kedinin kendine has karakteri, yürüyüş şekilleri ve dış görünüşü vardır. Bazı kediler diğer kedilere göre daha uzun tüylüdür ve bazı insanlar da uzun tüylü kedileri daha çekici bulurlar. Bu yazımızda size uzun tüylü olan 5 kedi türünden bahsedeceğiz.

    uzun tüylü kedi, ragdoll kedisi, ankara kedisi, iran kedisi, Maine Coon kedisi, Bali kedisi,
  • Mayıs 22, 2019 Köpek Irkları

      Doberman köpekler zarif görünümlü, adaleli ve çok güçlü köpeklerdir. Derin göğsü, kısa bir sırtı ve zarif bir boynu vardır. Kısa olan tüyleri sert, mavimsi gri, kızıl veya açık kahverengi renklerinde olabilse de, en çok bilinen ve temel olarak siyah ya da siyah ve pas rengidir. Doberman köpeklerinin tüyleri kısa, sık ve serttir. Derileri vücudunu sıkı sarar. Dobermanların dişleri de oldukça kuvvetlidir ve makas ısırışı ile kapanır. Bu güçlü köpek ırkının gözleri canlı, zeki ifadeli ve koyu renklidir. Son zamanlarda da birçok yavru köpek dobermanlar doğal haline bırakılmaya başlanmıştır. Dobermanlar doğal bırakıldığında, kulakları aynı av köpeklerinde olduğu gibi sarkık şekilde durmaktadır.

    doberman köpek, doberman köpek özellikleri, doberman eğitimi
  • Mayıs 22, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler bizlerin stresimizi alan ve can yoldaşı olan dostlarımızdır. Bizlere yoldaşlık yapan minik dostlarımıza, ev içerisinde acaba onları beslemenin dışında yapmamız gerekenler nelerdir? Kedilerin kusma sebepleri nedir? Kusma kedileri strese sokar mı? Acaba bağırsaklarının tıkanmasının önüne geçer miyiz? İşte tüm bu soruların cevabı Kedi maltı nedir? Ne işe yarar makalemizde.

    kedi maltı, kedi malt pastası, tüy yumağı
  • Mayıs 19, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Guinea Pig’ler hamster ile karıştırılan, kemirgen ailesinden gelen bir türdür. Kemirgen ailesinin bir türü olmasını rağmen kemirme huyu olmayan Guinea Pig’ler tavşana benzerliği ile dikkat çekmektedir. Oldukça ürkek ve utangaçtırlar. Ülkemizde bu sevimli tür çok beslenmiyor olsa da Birleşik Krallık, Avustralya ve Amerika’da son derece popüler olan bir evcil hayvandır Guinea Pig’ler. Halk arasında Guinea Pig’ler, Ginepig, kobay, kürklü, cavia ve hatta hint domuzu olarak da bilinir. Kökenleri 10.000 yıl öncesine dayanır. Orta ve Güney Amerika’da bugün olduğu gibi sadece etleri için, başka hayvanlara yem olsun diye besleniyordu. İspanyolların Güney Amerika’nın keşfinden sonra Avrupa’ya taşınarak bir çok ülkede, Guinea Pig’ler popüler bir evcil hayvan olmaya başlamıştır.

    guinea pig, ginepig, guinea pig ne yer,
  • Mayıs 18, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekleri iyi ve sağlıklı besleyebilmek için öncelikle onların sindirim ve beslenme alışkanlıkları hakkında bilgi sahibi olmamız lazım. Çok eski dönemlerde, köpekler avcılık yaparken sindirim sistemleri etçil olmaya yönelikti. Günümüzde evcilleşmeyle beraber köpeklerin yeme alışkanlıkları da değişti. Sadece insanların hayatlarına değil, yemeklerine de ortak olmaya başladılar. Bunun sonucunda köpeklerin beslenme alışkanlıkları değişti ve artık yarı etçil denebilecek sindirim sistemlerine geçtiler. Köpeklerin tüm beslenme değerlerine buna göre ayarlanmaya başlandı.

    köpek maması, köpek mamaları, row diet, köpekleri çiğ besleme,
  • Mayıs 17, 2019 Kuşlar Hakkında

      Hemen hemen her kuş kafesinin bir köşesinde asılı yada takılı gördüğümüz ve gaga taşı olarak adlandırdığımız ürünlerin önemini biliyor muyuz? Gaga taşı sadece gagaya mı faydalı? Hangi dönemlerde gaga taşı daha önem arz eder? Her gaga taşı faydalı mı? İşte bu soruların cevabı makalemizde.

    gaga taşı, kuş gaga taşı, gaga taşı nedir, gaga taşı içindekiler
  • Mayıs 16, 2019 Kedi Irkları

      Ankara kedisi, evde beslemek için en çok tercih edilen kedi cinslerinden biridir. Ankara kedisi tüylerinin güzelliği ve uzunluğu ile dikkat çekmektedir. İsminden de anlaşılacağı üzere Ankara ve çevresinde görülen, ortaya çıkan kedi cinsidir. Ankara kedisi, Avrupa’da “Angora Kedisi” olarak bilinir, uzun tüylü kedilerin atası olarak kabul edilir. Saf Türk kedisi olan Ankara kedisi zaman zaman İran kedisi ile karıştırılır.

    ankara kedisi, angora kedisi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR