PetburadaBlog

  • Haziran 18, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpek kulübesi satın alırken veya yapılırken kullanılan malzemenin dayanıklı bir materyalden üretilmesi oldukça önemlidir. Köpek kulübesi seçerken dayanıklı olması ilk kuralınız olmalıdır. Bunun dışında köpeklerin kemirmeyi çok sevdiklerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yani kullanılan malzemenin kimyasal maddelerin uzağında tamamen ahşaptan olması da önemlidir. 

    köpek kulübesi, ideal köpek kulübesi, köpek kulübesi seçimi
  •   Farklı türlerden hayvanların aynı evde bakılması aslında sıradışı bir durum sayılmaz. Aynı evin içinde kedi, kuş hatta bir köpeğe bile bir arada bakabilirsiniz. Burada önemli olan uygun beslenme ve sağlık koşullarının sağlanmasıdır.

    kuş ve kedi aynı evde
  • Haziran 15, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Akvaryumlar, bulundukları ortama huzur verir. Aynı zamanda bu huzurlu görüntüsüyle birçok kişinin de hobisi haline gelmiştir. Akvaryumda beslediğiniz canlıların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmeleri için gerekli akvaryum malzemelerini edinmeli ve gerekli bakımı da yapmak için yeterli vaktiniz olmalıdır. Diğer senaryoda bakımsız akvaryum, içindeki canlılar için bir eziyet olur.

    akvaryum, balık, balık türleri,
  • Haziran 13, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler de diğer canlılar gibi yaşamlarını sağlıklı sürdürebilmek için belirli ortam ve koşullara gereksinim duyarlar. Köpeklerin barındıkları yerin sağlıklı yaşamalarına uygun olup olmadığından tutun, gerekli besin türünün karşılanıp karşılanmadığından, temizliğinin yapılıp yapılmamasından, hareket etme ve dolaşma olanağı bulunup bulunmamasına değin birçok etken onların sağlıkları üstünde tesir yaratır. Her ne kadar dış koşullardan olumsuz derecede çok etkilenmediği düşünülse de köpekler itinalı bakım isteyen nazik hayvanlardır. 

    köpek tüy bakımı, köpek tüyü, köpek derisi bakımı,
  • Haziran 11, 2019 Köpekler Hakkında

      Uzun bir kış mevsiminden sonra güzel bir yaz sıcağı ve güneş ışığı hepimizi canlandırır. Ancak sıcak havanın tadını güvenli bir şekilde çıkarmak hepimizin sağlığı açısından önemlidir. Bu sebeple köpeklerin de yaz aylarında özel bir bakıma ihtiyaçları vardır.

    köpekleri serinletmek,
  • Haziran 09, 2019 Köpek Irkları

      Dalmaçyalı köpekler yüksek dayanıklığı sahip, adeleli ve orta büyüklükte bir köpek türüdür. Dalmaçyalılar temiz ve yalın hatlara sahip olmasıyla adeta zarafetin simgesidir diyebiliriz. Kısa, sert ve sık kürkü siyah ya da kahverengi rastgele dağılmış beneklerle süslüdür. Benekler birleşerek lekeler oluşturmaz, birbirlerinden ayrı ve belirgin olmalıdır. Kavisli parmaklarla ayaklar yuvarlaktır. Tırnakları ya beyaz ya da vücut lekeleriyle aynı renktedir. Burnu beneklerin rengine bağlı olarak siyah ya da kahverengi renkte olabilir. Gözleri yuvarlaktır. Siyah ya da kahverengi rengi de olup zeki bakış ifadelerine sahiptir. Kulakları yumuşak, uca doğru daralan ve hafif yukarı doğru kıvrımla taşınır. Benekleri ne kadar belirgin ve iyi dağılmışsa o kadar daha hoş dururlar. Dalmaçyalı yavru köpekler tamamen beyaz doğar ve benekleri sonradan ortaya çıkar.

    dalmaçyalı köpek, dalmaçyalı köpek genel özellikleri
  • Haziran 07, 2019 Kedi Hastalıkları

      İnsanlarda olduğu gibi kedilerin de gözlerinde katarakt görülebilir. Kedilerde katarakt göz merceğinin şeffaf yapısındaki kapalılığa işaret eden, görme konusunda büyük bir engel oluşturan sorunun adıdır. Gözdeki irisin tam arkasında yer alan göz merceğine, kapalılıktan dolayı ışık düşmemesi ile oluşan görememe durumu, bu sorunu daha iyi açıklamaktadır.

    kedilerde katarakt, kedilerde göz hastalığı
  • Haziran 05, 2019 Kediler Hakkında

      Yaz aylarında hava sıcaklıkları yükseldiğinde kedinizde kalp problemleri, güneş çarpması, nefes alma sorunları gibi sıcak yaz aylarında insanlarda da sıkça görülen sağlık problemleri görülebilir. Bu sebeple yaz aylarında kedilerinizi serinletecek bir takım tavsiyelere ihtiyacınız vardır. Biz de bu yazımızda öncelikle yapılmaması gerekenler sonra da kedinizi serinletmek için bir takım tavsiyelerde bulunduk.

    kedi sıcak aylar, kedi su, kedi serinletmek
  • Haziran 02, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamsterlar aslında birer çöl hayvanıdır. Çok yüksek sıcaklarda uyumayı tercih ederler. Hamsterlar uyuduklarında vücut fonksiyonları yavaşlar. Bu şekilde yüksek çöl sıcaklıklarıyla başa çıkabilirler. Evlerde beslenen hamster’lar da aynı özelliklere sahiptir diyebiliriz. Genetik özellikleri gereği hamsterlar 27 derecenin üzerindeki hava sıcaklıklarında uyumayı tercih ederler. Uykuları öyle derin olur ki, kimi zaman öldükleri bile sanılabilir.

    hamster, hamsterlar hakkında bilgi, hamster uyku,
  • Mayıs 31, 2019 Köpek Irkları

      Maltese Terrier olarak bilinen köpeklerin diğer adı da Malta Köpeği’dir. Maltase Terrier köpeklerin küçük bir vücudu olsa da, bu minik vücutlarının altında güçlü, sağlam bir köpek bulunmaktadır. Alt kürkü yoktur ve tüyleri kıvırcık olmaz. Malta köpeklerinin tüylerinin toplam uzunlığı 22-23cm’a kadar ulaşabilir. Kulakları uzun ve aşağı doğru düşük bir haldedir. Kulakları ve kuyruğu da uzun beyaz tüyleriyle kaplıdır. Göz yapısı koyu renkli ve yuvarlaktır. Burun kısımlarının ucu hafif sivridir ve genllikle malta köpeklerinin burnu siyahtır. Alınları belirgindir.

    malta köpeği bakımı, maltese köpeği bakımı, malta köpeği genel özellikleri, maltese köpeği genel özellikleri,
  • Mayıs 31, 2019 Köpek Hastalıkları

      Minik dostlarımızın eve ilk gelişinden sonra ailelerinin karşılaştığı problemlerden biri de ishaldir. İshal bir hastalık değil birçok hastalığın belirtisidir ve bazı hastalıklarda ölümle sonuçlanır. İshal gıda etkileşiminden tutun viral enfeksiyonlara kadar bir çok hastalıkta gözlense de bazı ishalleri evde küçük uygulamalarla tedavi edebiliriz. İshal hangi durumlarda gözlenir? Hangi tür ishallerde panik olmalıyız? Her ishal tehlikeli mi? işte bu soruların cevapları makalemizde.

    ishal köpek, kanlı ishal, hasta köpek, ishal köpek ne yer
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR