PetburadaBlog

  • Temmuz 03, 2019 Kediler Hakkında

      Kedi yatakları, sevimli dostunuzun sağlıklı bir yaşam geçirebilmesi için oldukça önemlidir. Hayvanlar doğası gereği sokakta ya da ormanda yaşasalar da yaz aylarında sıcaktan bunalmakta, kış aylarında ise onlar da üşümektedir. Kediler, patileri ve karın bölgesinden daha çok üşürler ve hasta olurlar. Bu nedenle özellikle de kış aylarında muhakkak bir yatağa ihtiyaçları vardır. Yaz aylarında ise sıcaktan bunalan evcil hayvanlarınız için kullanabileceğiniz soğutucu mat ürünleri vardır. Bu soğutucu mat ürünleri kedi ve köpeklerinizin vücut ısısını 10 derece kadar düşürebilme özelliğine sahiptir. Kedi, köpek soğutucu ürünüyle evcil hayvanlarınızın sıcaktan dolayı hasta olmalarının da önüne geçmiş olursunuz.

    kedi yatakları
  • Haziran 30, 2019 Köpek Irkları

      Alman kurdu güvenilir, sadık ve güzel bir köpek üretmek için yapılan ırk çalışmaları sonucu ortaya çıkan ve geliştirilmesi 30 yıldan fazla zaman alan bir köpek ırkıdır. Sonrasında köpeğin gelişimini tamamlaması ile Almanya’da polis kuvvetleri ve ordunun bir parçası haline gelmiştir. Son derece zorlu şartlara olan dayanıklılığı ile bilinen Alman kurdu köpekler güçlü, zeki ve eğitilebilir yapısı ile kısa sürede dünyanın en popüler köpekleri arasına girmiştir.

    alman kurdu özellikleri, alman kurdu bakımı,
  • Haziran 29, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Akvaryumda balık ve diğer su canlılarını beslemek günümüzde oldukça popüler hobilerdendir. Her ne kadar zahmetli bir iş olsa da günün sonunda verilen emeğin karşılığı huzurla alınmaktadır. Aslında biyolojik dengesi oturmuş, balıkları, bitkileri ve dekorasyonu tamamlanmış, kısacası düzene girmiş bir akvaryumun bakımı fazla çaba gerektirmez. Fakat balıkların sağlıklı ve akvaryumun güzel kalması için düzenli olarak bir takım gerekli bakımları yerine getirmelisiniz. Bu konuda yapılabilecek en iyi şey, aksatmadan uygulanacak bir takvim oluşturmaktır.

    akvaryum temizliği, akvaryum bakımı,
  • Haziran 27, 2019 Köpekler Hakkında

      Yaz aylarında sıcaktan bunalıyor ve uykuya dalmakta zorlanıyor musunuz? Yalnız değilsiniz. Sadece insanlar değil hayvanlar da sıcaktan bunalır. Bu konuda evcil hayvanınızı rahatlatmanız için bir takım ipuçlarına ihtiyacınız vardır. Biz de bu yazımızda köpeğinizi rahatlatmanız için gerekli olan bir üründen bahsedeceğiz.

    köpek soğutucu, soğutucu yatak,
  • Haziran 24, 2019 Kediler Hakkında

      Her iki cinsiyetten kedi de benzer davranışlar sergiler. Bu nedenle onların davranışlarına bakarak cinsiyetlerini söylemek zor olabilir. Neye bakacağınızı biliyor olsanız da kedilerin cinsiyetleri kesin olarak belirlemede işinize yarayacak birkaç farklılıklar daha vardır. Yeni doğan kedilerde bu durum biraz daha farklıdır. Çünkü yavru kedilerin üreme organları gelişmemiştir ve cinsiyetlerinin anlaşılabilmesi için birkaç hafta beklemek gerekir.

    kedi cinsiyeti
  • Haziran 23, 2019 Kediler Hakkında

      Özellikle yaz aylarında kedilerin sık yaşadığı problemlerden biri de kuşkusuz pire sorunudur. Peki bu sorunla başa çıkmak için neler yapmalı, neler yapmamalıyız? Kedilerde pire temizliği nasıl yapılır, bu sorundan kurtulmak için kullanabileceğiniz başka ürünler var mı yok mu bu yazımızda bunları tüm kedi sahipleri için anlattık.

    kedi pire tasması, kedi pire damlası
  • Haziran 21, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Her şeyden önce iguana beslemenin kedi ve köpek beslemeden daha zor, pahalı olduğunu unutmayınız. İguanaların ihtiyaçlarını bilmeden, minimum ve ufak malzemelerle başlarsanız kısa zaman yeni malzemeler almak zorunda kalırsınız. Sabırlı olmayan insanların iguana beslemesi zordur. Çünkü tüm iguanalar vahşidir ve evcilleştirilmesi gerekir. Ayrıca İguanaların ömürleri yirmi yıla kadar uzayabilir.

    iguana beslenmesi, iguana bakımı, iguana ne yer,
  • Haziran 20, 2019 Kediler Hakkında

      Kedilerin kendilerine özgü kişilik yapıları vardır. Güzellikleri, parlak tüyleri ve harika gözleriyle her zaman insanlara en yakın hayvanlardan biri olmuştur. Günümüzde pek çok kişi evini bir kedi ile paylaşmaktadır. Kediler her zaman için iyi bir ev arkadaşı olabilir. Yalnız kedilerle ev arkadaşlığı yaparken dekorasyon konusunda onların da fikrini almanız gerekmektedir! İnsanlarda olduğu kadar kedilerde de ev dekorasyonu oldukça önemlidir. Çünkü her kedi yaşadığı evde, kendine ait detaylar görmeyi en az insanlar kadar sever.

    kedi evi, kedi oyuncakları, kedi yaşam alanı,
  • Haziran 18, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpek kulübesi satın alırken veya yapılırken kullanılan malzemenin dayanıklı bir materyalden üretilmesi oldukça önemlidir. Köpek kulübesi seçerken dayanıklı olması ilk kuralınız olmalıdır. Bunun dışında köpeklerin kemirmeyi çok sevdiklerini de göz önünde bulundurmanız gerekmektedir. Yani kullanılan malzemenin kimyasal maddelerin uzağında tamamen ahşaptan olması da önemlidir. 

    köpek kulübesi, ideal köpek kulübesi, köpek kulübesi seçimi
  •   Farklı türlerden hayvanların aynı evde bakılması aslında sıradışı bir durum sayılmaz. Aynı evin içinde kedi, kuş hatta bir köpeğe bile bir arada bakabilirsiniz. Burada önemli olan uygun beslenme ve sağlık koşullarının sağlanmasıdır.

    kuş ve kedi aynı evde
  • Haziran 15, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Akvaryumlar, bulundukları ortama huzur verir. Aynı zamanda bu huzurlu görüntüsüyle birçok kişinin de hobisi haline gelmiştir. Akvaryumda beslediğiniz canlıların sağlıklı ve uzun bir yaşam sürebilmeleri için gerekli akvaryum malzemelerini edinmeli ve gerekli bakımı da yapmak için yeterli vaktiniz olmalıdır. Diğer senaryoda bakımsız akvaryum, içindeki canlılar için bir eziyet olur.

    akvaryum, balık, balık türleri,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR