PetburadaBlog

  • Ağustos 15, 2019 Kediler Hakkında

      Guinness Rekorlar Kitabı'nı şöyle bir karıştırdığımızda bir çok kedinin rekortmen olduğunu fark ettik. Bu rekortmen kedileri ve kırdıkları rekorları sizlerle paylaşalım istedik. Bazısı cüssesi bazısı parası ile inanın oldukça ilginç hikayeler bulacaksınız.

    Guinness, kedi rekorları, rekortmen kediler
  •   Barf; biyolojik olarak kedi ve köpekler için uygun gıdaların çiğ olarak verilmesi olarak tanımlanabilir. Biologically Appropriate Raw Food kelimelerinin kısaltılması ile türetilmiş Barf son günlerde oldukça ilgi gören bir besleme yöntemidir. Barf diyeti ile kedi ya da köpeği beslemenin onlara getirdiği faydalar ve zararları bulacağınız bu yazımızın ilginizi çekeceğini düşünmekteyiz.

    Barf Nedir? Barf Hakkında Bilmemiz Gerekenler
  • Ağustos 08, 2019 Kediler Hakkında

      Sizler için kediler hakkında 50 ilginizi çekecek bilgi topladık. Biraz neşeli biraz gizemli bu bilgiler internet sayfalarından derlenerek toplanmıştır. Kedi severlerin ilgisini çekeceği gibi bilmediğimiz bir çok ilginç hikayeyi bu makalede bulabilirsiniz.

    kediler hakkında, kedi bilgisi
  • Ağustos 07, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Akvaryum hemen hemen ilk eve giren hobilerdendir. Güzel gösterişli bir akvaryumun dinlendirici etkisi, psikologlar tarafından onay görmüştür. Akvaryumun karşısına geçip balıklarınızın sudaki salınmaları saatlerce seyretmek birçoğumuzu mutlu etmiştir. Gösterişli bir akvaryumun temelinde; sağlıklı balıklar önem arz eder. Balıkların sağlığını da etkileyen en önemli unsurun yemleri olduğu unutulmamalıdır. Hangi balık türü için hangi balık yemi kullanılmalıdır? İşte bu sorunun cevabı makalemizde.

    balık yemi, balık yemi çeşitleri
  •   Kedi ve köpeklerde aşı uygulaması sıkça gündeme gelen konulardan biridir. Kedi sahiplerinin, aşılama ile alakalı tüm aklına takılanları bu yazımızda toparlamaya çalışacağız. Öncelikle aşının tarifi ve hastalıklardan koruma şeklinden bahsedelim.

    kedi aşıları, kedi aşısı, kedilerde aşı programı
  • Temmuz 26, 2019 Köpek Irkları

      19. yy'da geliştirilmiş melezlerden biridir. En genç köpek ırklarından biri olan America Stafflar, bilinenin aksine kontrolü zor değildir. Gizli bir silah olan bu ırk; iyi ve doğru bir eğitim aldığında tam bir can yoldaşıdır. Genindeki heyecan, agresiflik ve mücadeleci ruh şehir yaşantısında asla öne çıkarılmamalıdır. American Staffordshire lar hakkında daha bir çok bilgi bu yazımızda.

    American Staffordshire Terrier, staff, American Staff
  •   Her kedi ya da köpek besleyenlerin endişelerinden biridir hastalık. Acaba kedinizin yada köpeğinizin hasta olduğunu nasıl anlarsınız? Hastalık belirtileri hakkında kısa bilgiler bulacağınız bu makalemizde; her belirtinin de hastalık olmadığını göreceksiniz. Kusma, ishal, ateş kadar önemli en sık görülen 10 hastalık belirtisini tarif edeceğimiz bu yazımızın size fikir vereceği kanaatindeyiz.

    hasta kedi, hasta köpek, hastalık belirtileri, semptomlar
  • Temmuz 23, 2019 Köpekler Hakkında

      Bir köpekle yaşamayı düşünmek, oldukça zor verilen kararlar arasındadır. Sizde, köpek sahiplenmeye karar verdiyseniz ; sahiplenmenin getirdiği sorumluluklara birlikte bir göz atalım. Hızlı karar vermenin acısını, tek gayeleri sevilmek olan minik dostlarımıza çektirmeyelim.

    köpek sahiplenme, köpek sahiplendirme, eve köpek almak
  • Temmuz 22, 2019 Kediler Hakkında

      Kazaların tarifinde ''Olabilirliği önceden öngörülemeyen olaylar'' olarak tanımlanır. Kedinizin camdan düşmesi kaza yada kader değildir. Küçük önlemler alarak kedinizin yüksekten düşerek hayatını kaybetmesini engelleyebilirsiniz. Bu makalemizde kedilerin yüksekten düşmesi konusunu işleyeceğiz. Acil yapılması gerekenler, ilk müdahale gibi konularda bilgi bulacaksınız.

    kedi camdan düşme, kedi yüksekten düşme, kedi düşmesi
  • Temmuz 20, 2019

     Evlerde beslenen kedi-köpek gibi pet hayvanları için beslenme, artık neredeyse ırkın ve diğer bazı genetik duyarlılıkların dikkate alındığı ve hayvanların bireysel tercihlerinin rol oynadığı bir pazar durumuna gelmiştir. Bu bağlamda ülkemizde pet food üretimi, çok çeşitli ve giderek artan miktarda pet beslenme ürününü pazara sunan bir sektöre dönüşmüştür. Bu yazımızda kedi ve köpek mamalarında tazelik ve raf ömrünü etkileyen faktörler hakkında Prof Dr Cengiz Özkan'ın bilimsel sunumunu bulacaksınız

    taze kedi maması, taze mama, taze kuru mama
  • Temmuz 19, 2019 Köpek Irkları

      Köpek ırkları denilince akla ilk gelen ırklardan biri de kaniş köpeklerdir. Dünyanın en çok bilinen ve birlikte yaşanılan köpek ırkları arasında yer alır kanişler. Sevimli görünümlerinin yanı sıra en akıllı köpekler listesinde de üst sıralarda yer alırlar. Gururlu, zarif, zeki ve sevimli kanişlerin etkileyici köpekleri olduğunu yadsımak tabi ki mümkün değil. Genel olarak baktığınızda ise kanişlerin artısı çok, eksisi az olduğunu söylemek pek de yanlış olmaz.

    kaniş, kaniş köpek,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR