PetburadaBlog

  • Eylül 03, 2019 Kedi Irkları

      Tekir kedi renk olarak kedi cinsleri arasında en fazla görülen kedilerdendir diyebiliriz. Bu kediler her ne kadar evde de besleniyor olsa da sokaklarda kedilerin çoğu tekir kedidir. Tekir kedi melez özelliklere sahiptir. Saf bir cins değildir. Özellikleri açısından da diğer kedilerle çoğu yönden aynıdır. Sadece tek bir ırktan oluşmayan bu tür, birçok farklı kedi türünden oluşur. Öyle ki tam olarak hangi kedi cinslerinin çiftleşmesi ile ortaya çıktığını söylemek oldukça zordur.

    tekir kedi,
  •   Ülkemizde her geçen gün evcil hayvan besleyenlerin sayısı artmaktadır. Hal böyle olunca da evcil hayvan sahiplerinin tatile giderken önlerinde iki seçenek bulunmaktadır. Bunlardan birisi kedi, köpeğinizi veya kuşunuzu siz tatildeyken bakımını üstlenmesi için birine sorumluluk vermek. Bu bakım sizin evinizde veya tanıdığınızın evinde olabilir. Diğer seçenekte ise tatile giderken de evcil hayvanınızı yanınızda götürmektir. Bu seyahatiniz kimi zaman araba, kimi zaman tren, kimi zaman uçak gibi seyahat araçlarından herhangi biri olabilir. Biz de bu yazımızda evcil hayvanlarla uçak yolculuğu nasıl yapılır bundan bahsedeceğiz.

    kedi uçak, köpek uçak, kuş uçak,
  •   İlk başta bir çok sınıf mama olduğunu belirtmek gerekir. Fiyat aralığı farklı olmak kaydıyla en çok kullanılan mamalar ekonomik sınıf, Premium sınıf ve süper Premium sınıftır. Bu sınıf farkları içerikteki maddelere bağlı olarak oluşmakta ve farklı fiyat olarak bizlere yansımaktadır. Karşılaştırma yapmak gerekirse ekonomik mamanın içinde bulunan etin kaynağı ve kalitesi, süper Premium mamanın içinde ki etin kaynağı ve kalitesi farklıdır. Ekonomik mamalarda daha az oranda ve daha düşük kalitede et bulunurken, süper Premium mamalarda kaliteli ve yüksek oranda et bulunmaktadır.

     

    kedi maması, köpek maması, kedi maması faydaları, avantajlı köpek mamaları
  • Ağustos 26, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Tahminlere göre dünya üzerinde 20 ile 100 milyon arasında hayvan türü yaşamaktadır. Bu farklılık hala keşfedilmemiş olan canlıların var olmasıdır ve bu rakamın % 80 ini böcekler oluşturmaktadır. Aynı havayı soluduğumuz bu canlıların bazıları insanlar için zararlı olsalar da, bazıları tamamen evcilleşmiş omurgalılardır. Bu kadar çeşitli canlıların içerisinde kayıtlara geçmiş ölümlerden en fazla insan öldüren on canlıyı sıralayacağız.

    katil balina, katil canlılar, insan öldüren hayvanlar
  • Ağustos 21, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpekler için tasma seçimi bazen içinden çıkılmaz bir hal almaktadır. Boyun Tasması ya da göğüs tasması seçiminde yapılan hatalar bazen köpeğinizin ve sizin hayatınızı zorlaştırmaktadır. Tasma hakkında küçük bilgiler ve kullanım amaçlarına göre bilgilerle sizlere yardımcı olmayı hedefledik. Artık tasma seçerken arkadaşlarınızın ya da köpek sahiplerinin deneyiminden çok, bu makalemizde yazılanlar sizin doğru köpek tasması almanıza yardımcı olacaktır.

    köpek tasması, köpek boyun tasması, köpek göğüs tasmaları, tasma seçimi
  •   Evde bir kediniz var ve köpek almak istiyorsunuz ya da tam tersi... Acaba kediniz köpekle anlaşabilecek mi? Ya da hangi ırk kedinizle daha iyi anlaşacak? İşte bu yazımızda kedilerle iyi anlaşan köpek ırklarını bulacaksınız.

    kedi ve köpekler, kedilerle geçinen en iyi köpek,
  •   Bir çoğumuz kuru mama ile beslemeyi savunurken, bazıları da konserve ile beslemenin daha faydalı olduğunu düşünür. Acaba kedi ve köpeklerimizi kuru mama ile mi konserve mama ile mi beslemeliyiz? Acaba her ikisi ile beslesek avantajları ve dezavantajları neler olur? Bu makalemizde karma besleme hakkında bilgiler bulacaksınız.

     

    kuru mama, konserve mama, karışık besleme, karma besleme
  • Ağustos 19, 2019 Köpekler Hakkında

      Köpek maması üreticileri, en kaliteli kuru mamayı, en iyi mamayı ya da köpekler için en doğru mamayı ürettiğini iddia ederler. Ambalajlar üzerinde farklı sloganlarla köpek sahiplerinin aklını çelmek artık bir pazarlama yöntemi olmuştur. Acaba köpek mamasında kaliteyi belirleyen faktörler nelerdir ve kaliteli bir köpek mamasını nasıl anlarız? İşte bu makalemizde tarafsız olarak iyi bir köpek maması nasıl anlaşılır sorusunun cevabını vereceğiz.

    kaliteli kuru mama, kaliteli köpek maması, köpek maması hakkında
  •   Birçok hikayenin kahramanı kaplumbağalar, bilindiği üzere uzun ömürleri ve yavaş hareketleri ile tanınırlar. Yuvalarını sırtlarında taşıyan kaplumbağalar, hemen hemen hepimizin imrendiği karavan yaşantısının en doğal halidir. Düşünsenize; istediğiniz her yerde konaklayacak sıcacık bir yuvanız var. Kulağa ne kadar hoş geliyor değil mi? Acaba kaplumbağaların diğer özellikleri neler? Gelin hep birlikte kaplumbağalar hakkında bilgileri okuyalım.

    kaplumbağa, Su kaplumbağası, kaplumbağanın özellikleri
  • Ağustos 17, 2019 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları göz kamaştıran renkleri, zekaları ve insanlarla olan iletişimi ile bir çoğumuzun kalbine taht kurmuş canlılardır. Konuşma yetenekleri ve ses taklitleri ile bir çok evde kendilerine yer bulmuş olan muhabbet kuşlarının ana vatanı Avusturalya'dır.

    kuşlarda üreme, muhabbet kuşu, kuşlarda çiftleşme
  • Ağustos 16, 2019 Köpek Irkları

      Eski Romalılara kadar uzanan tarihi ile Rottweiler, bilinenin aksine tam bir aile köpeğidir. Rottweiler cinsi tam bir görev köpeğidir ve hatalı eğitim, asosyal bir yaşam tipi, Rottweiler'ın içindeki gücün yanlış yönlendirilmesi onları topluma ürkütücü bir ırk olarak tanıtmıştır. Sürekli temkinli ve şüpheci olmaları onların karakteristik özelliğidir. Doğru yönlendirilmeleri halinde Rottweilerlar tam bir koruma köpeğidir.

    Rottweiler, köpek , köpek ırkları,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR