PetburadaBlog

  • Ekim 27, 2019

    Daha önce hiç balık beslemediyseniz hangi balık yemini kullanmanız gerektiği konusunda kafanızda soru işaretleri olabilir. Doğru balık yemi nasıl seçilir, balık yemindeki protein oranı ne olmalıdır gibi sorular aklınıza geliyor olabilir. Biz de bu yazımızda bu soruların cevabını anlatmaya çalışacağız.

    balık yemi, balık yemi seçimi, japon balığı yemi, akvaryum balık yemi,
  •   Kedilerin duygu dünyası oldukça gizemlidir diyebiliriz. Fakat kedinizi anlama gayret gösterirseniz, kedinizin duygu durumlarını gözlemlemenize fırsat yaratabilirsiniz. Kediler aynı insanlar gibi duygularını belli etmek için birçok yöntem kullanır. Peki kediler de ağlar mı? Gelin bu sorunun cevabını birlikte arayalım.

    kedi ağlaması, yavru kedi ağlaması,
  • Ekim 23, 2019 Yavru Kediler Hakkında

      Kediler şüphesiz ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlardan birisidir. Bazı kediler daha yavruyken annelerinden kopabilir onlarla birlikte büyüme ve gelişme fırsatı bulamayabilir. Burada anne tarafından terk edilen veya annesiyle büyüme şansı olmayan kedinin karşılaştığı en büyük tehlike anne sütünden mahrum kalmasıdır. Siz de sokakta terk edilmiş veya annesi olmayan bir yavru kedi gördüğünüzde, onu sahiplenmek isterseniz beslenme konusunda bilmeniz gereken bazı önemli noktalar vardır. Bunlardan biri de anne sütüne en yakın olan yavru kedi süt tozudur. Yavru kedi süt tozu doğru kullanıldığında, neredeyse bir anne süttü kadar kedilerin gelişimine katkıda bulunur.

    yavru kedi süt tozu, yavru kediler için süt tozu, yavru kedi beslenme,
  • Ekim 21, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler ülkemizde ve dünyada en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Peki kedilerin insanlarla olan paylaşımları kaç yıl sürer? Yani kediler kaç yıl yaşar? Kedilerin kaç yıl yaşadıkları, ırklarına, beslenme kalitesine, yaşadıkları ortamlar gibi faktörlere bağlı olarak farklılık gösterebilmektedir. Bu nedenle kedilerin ömürleri, yaşam sürelerin hakkında kesin bir şey söylemek doğru olmaz. Özellikle sokakta yaşayan kedilerin yaşam şartları evde yaşayan kedilere göre daha zorlu olduğu için ömürleri biraz daha kısa olmaktadır.

    kedi ömrü, kedilerin ömrü, kediler kaç yıl yaşar, kedi kaç yıl yaşar,
  • Ekim 19, 2019 Köpek Hastalıkları

      Doğada her canlının varlığını, türünü devam ettirme ve çoğalma amacı vardır. Köpekler de bu konuda istisna değildir ve doğalarında olan bu içgüdüleri inkar etmek olmaz. Bu nedenle size adet dönemi içinde olan dişi köpekler için bu süreci nasıl ele almanız gerektiği konusunda ipuçları vereceğiz.

    köpek regl, köpek regl dönemi,
  • Ekim 17, 2019 Köpek Hastalıkları

      Köpeklerde göz rahatsızlıkları belli dönemlerinde ortaya çıkabilen rahatsızlıklardır. Özellikle köpeklerin gözünde çapaklanma ve göz akıntısı oldukça sık görülür. Köpeklerde alerjik akıntı veya göze kir, toz kaçması gibi rahatsızlıklar basit bir sebeple olabileceği gibi, ciddi bir rahatsızlığı habercisi de olabilir. Köpeklerin gözündeki akıntılar sarımsı renk almaya başladığında veya gözde bulutlanma, şişme, içeri doğru çekilme gibi fiziksel belirtiler ortaya çıktığında, sorunun ilerleyebileceği ve tedavi edilmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Köpeklerin gözleri, onları enfeksiyon ve göze kaçan çeşitli şeylerden arınmak için doğal olarak gözyaşı üretir. Bazı köpek ırklarının gözleri diğerlerine göre daha fazla ya da daha az gözyaşı üretiyor da olabilir ki bu medikal bir sorun olarak ele alınmaz.

    köpek göz, köpek göz hastalığı, köpek gözde kızarık, köpek çapaklanma, köpek hastalıkları,
  • Ekim 16, 2019 Kediler Hakkında

      Kedilerin kökeni küçük kemirgen avcılardan gelmektedir. Böylelikle hem en küçük sesleri bile duyabilirler, hem de sesin kaynağını hemen algılayabilirler. Öyle ki bir kedinin duyma aralığı insanlarınkinden iki oktav daha yüksektir. Bizim duyamadığımız sesleri duyduklarından bu seviyeye ses ötesi denilmektedir. Bu büyük aralık kedilerin, yasaların karanlıkta uçarken yön bulmak için çıkardığı ses ötesi dalgaları ve farelerin veya başka küçük kemirgenlerin tiz seslerini duymasına olanak sağlar. Kedilerin duyma frekansı o kadar geniş aralıktadır ki, çıkardıkları seslerden kemirgenlerin türünü bile ayırt edebilmektedirler.

    kedi ses, kedi duyma, kediler sesi, kedi sesi,
  • Ekim 13, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler yüksek yerler çıkmayı severler ve onları bu huylarından vazgeçirmek oldukça zordur. Mutfak tezgahı da kedilerin çıkmayı sevdiği yüksek yerlerden biridir. Bazı kedi sahipleri, kedilerinin bu eylemlerinden rahatsız olmasa da bazıları hijyenik bulmadıkları gerekçesiyle rahatsız olabilmektedirler. Hatta sevimli dostlarının masanın üzerine çıkmasından dahi rahatsızlık duyabilmektedirler. Peki kedilerin tezgaha ya da masaya çıkması nasıl önlenir?

    kedi tezgah, kedilerin tezgaha çıkması, kedilerin masaya çıkması,
  • Ekim 11, 2019 Kediler Hakkında

      Kediniz 10 yaşına geldiğinde artık yaşlanma evresine girmiş demektir. Yaşını almış bir kedi bakımı da, yavru ve yetişkin kedilere göre daha farklı olmaktadır. Yaşlı bir kedinin bakımı, diyeti ve alışkanlıkları da farklı olacaktır. Kediler yaşlandıkça daha da kırılgan olur. Yaşlı kedilerin sağlık sorunları zamanında tespit edilmezse bu problemler daha da derinleşebilir. Bu yüzden yaşı ilerlemiş olan kedilerin senede bir kez veteriner hekime kontrole götürmeniz gerekmektedir.

    yaşlı kedi, yaşlı kedi bakımı, yaşlı kedi maması,
  • Ekim 09, 2019 Köpek Irkları

      Kısa bacakları ve uzun gövdesi ile sosis köpek olarak da adlandırılan Dachshund, kalabalık bir av köpeği grubu olan tazıların üyesidir. Tazı denilince aklımıza ince köpekler gelse de aslında tazı köpek gurubu çok geniştir. Bu grupta da Dachshund gibi köpekler, aklımızdaki tazı simgesine aykırıdır. Sosis köpekler oldukça sevimli görünüme sahip olup, ülkemizde de en çok sevilen köpek cinslerinden biridir.

    dachshund, sosis köpek, dakhund,
  • Ekim 07, 2019 Kediler Hakkında

      Kediler hayatta kalmak için ihtiyaçları olan her şeye sahip, donanımlı hayvanlardır. Birçok hayvan ve kedi türü neslini günümüze kadar sürdürmeyi başaramazken, evcil kediler binlerce yıldır varlıklarını büyük bir başarı ile sürdürmeyi başarmışlardır. Bu başarının arkasında fiziksel yapılarının olduğu kadar iletişim kurma ve uyum konusundaki becerilerinin de rolü oldukça büyüktür.

    kediler depremi hisseder mi, kedi deprem, kediler hakkında,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR