PetburadaBlog

  •   Resmi gazetede yer kalan karara göre, aşı karnesi bulunan kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar sahipleriyle birlikte otobüs içinde de seyahat edebilecek. Önceden yolcuların seyahati sırasında taşıtların içinde evcil hayvanların taşınmasına izin verilmiyordu ve hayvanlar sadece bagaj bölümlerinde taşınıyordu. Ulaştırma Bakanlığı Karayolu Taşıma Yönetmeliğini değiştirdi ve karar resmi gazetede yayınlandı. Yeni karara göre aşı karnesine sahip kedi, köpek, kuş gibi evcil hayvanlar özel kafeslerde kilitli bulunmak koşulu, sahibinin kucağı veya oturduğu koltuğun ön tarafında taşınabilecek. Buna ek olarak otobüs firmaları evcil hayvanların araç içinde taşınabileceği özel seferler de düzenleyebilecek.

     

    evcil hayvan otobüs, kedi otobüs yolculuğu, köpek otobüs yolculuğu,
  •   Türkiye’nin online en büyük petshop markası olarak Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezine kuru mama yardımında bulunduk. Daha önce de üniversitelere mama bağışı, orman hayvanlarını besleme gibi birçok sosyal sorumluluk projesine el attığımız çalışmalarda sahipsiz hayvanlara destek olma konusunda farkındalık yaratma çabasındayız. Bu çabalar doğrultusunda bu hafta da PetBurada ve PetBurada’dan alışveriş yapanlar adına Beylikdüzü Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezindeydik.

    mama bağışı, sokak hayvanları mama bağışı, beylikdüzü sokak hayvanları rehabilitasyon merkezi,
  • Ocak 09, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Akvaryumda balık besleyenlerin en çok tercih ettiği balık türlerinden biri de Japon Balığıdır. Japon balıkları gerek görünüşleriyle de gerek de karakteristik özellikleriyle oldukça sevimli canlılardır. Japon Balıkları sazangiller familyasından gelmektedir. Birçok çeşidi de soğuk suda yaşayabilir. Yani beslendiğiniz akvaryumda tek cins olarak besliyorsanız bir ısıtıcıya gerek yoktur. Japon balıklarının ömrü yaklaşık olarak 5 yıldır. Fakat iyi bakıldıklarında daha uzun bir ömrü olabilir. Peki japon balıkları nasıl beslenir? Japon Balıklarının özellikleri nedir? Bakımları nasıl yapılır? Cinsiyet ayrımı nasıl yapılır?

    japon balığı, japon balığı bakımı, japopn balığı akvaryumu, japon balığı yemi,
  • Ocak 07, 2020 Köpekler Hakkında

      Bir evcil hayvan sahiplenmeye karar verdiğinizde şüphesiz bir isme ihtiyacınız olacaktır. Bu ismi koymak elbette göründüğü kadar kolay değildir. Peki bir köpeğe nasıl isim konulur? İsim seçerken nelerden faydalanılabilir? Köpekler insanların beslemeyi en çok tercih ettiği evcil hayvanlardan biridir. Bu sebeple çevrenizde sahipli, sahipsiz çok fazla köpek görüyor olabilirsiniz. Elbette her sahipli köpeğin bir ismi bulunmaktadır, fakat sokakta başıboş olarak gezen köpeklerin bile mahalle sakinleri tarafın konulmuş bir ismi olduğunu da unutmamak gerek. Peki siz evcil hayvanınıza ne isim koyacaksınız?

    köpek isimleri, erkek köpek isimleri, dişi köpek isimleri,
  • Ocak 05, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları ülkemizde en çok beslenen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Bunun sebebi hem kuşların kolay bakımı hem de oldukça sevilen canlılar olmasından kaynaklanır. Siz de evinize bir kuş almaya niyetlendiyseniz, kuş malzemelerinin yanı sıra evcil hayvanınıza muhabbet kuşu isimlerinden birini seçmelisiniz. Bu isim seçimi elbette kolay olmayacaktır. Yıllarca birlikte yaşayacağınız kanatlı dostunuz için isim seçmek, tabi ki sonradan değiştirmemek üzere gerçekleşecek bir karar olacaktır.

    muhabbet kuşu isimleri, erkek muhabbet kuşu isimleri, dişi muhabbet kuşu isimleri, ilginç muhabbet kuşu isimleri,
  • Ocak 03, 2020 Köpek Irkları

      Kars çoban köpeği, isminden de anlaşıldığı üzere çoban köpeği olarak insanların hayatındadır. Kars çoban köpeği genel olarak; Kars, Ardahan, Artvin, Erzurum, Ağrı, Iğdır bölgelerin yetiştirilmektedir. Bu köpeklerin saflığı tescil edilmiş, bölge şartlarına olan uyumuyla da insanlar tarafından oldukça sevilmektedir.

     

    kars çoban köpeği, kafkas çoban köpeği,
  • Aralık 30, 2019 Kediler Hakkında

      Bir kedi sahiplenmeye karar verdiğinizde yapacağınız ilk şeylerden biri de onun için isim düşünmek olacaktır. Dişi kedi veya erkek kediniz için isim arıyorsanız, en popüler, aynı zamanda klasik hem de birbirinden farklı kedi isimlerini sizler için listeledik. Siz de bu kedi isimlerinden dileğinizi yeni dostunuz için seçebilirsiniz.

     

    erkek kedi isimleri, dişi kedi isimleri, en güzel kedi isimleri,
  • Aralık 26, 2019 Kediler Hakkında

      Kış ayları sadece insanlar için değil, hayvanlar için de zorlu geçen bir mevsimdir. Özellikle sokakta yaşayan hayvanların tam bir yaşam savaşı içinde olduklarını söyleyebiliriz. Zira evde yaşayan kediler de kış aylarında ekstra bakıma ihtiyaç duyarlar. Kısacası kış aylarında kedi bakımı bilgi ve özen gerektiren bir iştir. Bu kedi bakımının sadece beslenme ile alakalı olduğunu düşünüyorsanız da yanılıyorsunuz. Çünkü kedilerde hiçbir zaman uslu durmazlar. İşte kış aylarında kedi bakımı konusunda dikkat edilmesi gerekenler.

     

    kedi bakımı, kış aylarında kedi bakımı,
  • Aralık 24, 2019 Köpekler Hakkında

      Doğdukları andan itibaren köpekler insanlara karşı sevgi doludurlar. Köpekler bu şekilde dünyaya gözlerini açan tek hayvan türüdür. Bu nedenle siz köpeğinize yakınlık gösterip alışana kadar o çoktan sizi benimsemiştir. Köpeğiniz sahibi olduğunuzu anladığından itibaren kokunuzu benimser. Bu sebeple bulunduğu mekanlarda da özellikle sizin eşyalarınızın yanında uyumayı tercih eder ve bu onları rahatlatır. Annesinden yeni ayrılan köpekler sahibini en yakın dostu olarak görmektedir. Siz de yeni sahiplendiğiniz bir köpeğe davranışlarını kontrol edebilmeleri için yardım ettiğiniz takdirde sizin sadık dostunuz olacaklardır. İnsanlarla çok iyi dost olmalarının yanı sıra, insanlar köpekleri pek çok amaçları için kullanmaktadırlar.

    köpek özellikleri, köpekler hakkında bilgiler,
  • Aralık 21, 2019 Diğer Evcil Hayvanlar

      Hamster Kafesi Hamsterlar için en ideal kafes seçimi boylarıyla orantılı olacak şekilde bir kafes seçiminden geçer. Çünkü hamsterların koşma, yuva yapma, tırmanma gibi bir takım ihtiyaçları vardır. Bu ihtiyaçlarını giderme adına, minimum ölçüleri 75x50x50cm civarında olmalıdır. Daha büyük kafesler ise hamsterınızın yararınadır. Burada dikkat etmeniz gereken bir diğer husus da, hamsterın türüdür. Eğer sevimli hayvanınız Suriye hamster’ı ise daha büyük bir kafes tercih etmeli ve aynı kafes içerisinde birden fazla hamster beslememelisiniz. Aksi halde, ölümcül sonuçlar doğurabilecek kavgalar yaşanabilir. Cüce hamsterınız varsa yükseklik boyutu 15 ile 20 cm arasında bir kafes seçmek yeterlidir. Tel kafes tercih edecekseniz de, kafesin tabaen derinliğinin en az 4-5 cm olmasına dikkat edin.

    hamster kafesi, hamster kafesleri, büyük hamster kafesi,
  • Aralık 19, 2019 Kedi Hastalıkları

      Kedilerde görülen cilt mantarı sık görülen ve kolay bulaşabilen bir hastalıktır. Bu hastalık kedilerin ortamda bulunan mantarları soluması veya ciltlerindeki çizikten, yaradan sistemlerine girmesi ile ortaya çıkan bir hastalıktır. Kedilerde mantar hastalığı, her cinste kediyi, her cinsiyetten ve her yaştan kediyi etkileyebilir. Bulaşması oldukça kolaydır. Bu sebeple mantar hastalığı kedilerde en sık rastlanan hastalıklardan biridir. Bazı mantar enfeksiyonları kedilerde cilt problemlerine yol açarken, bazılarıysa kedilerde solunum sorunlarına yol açmaktadır.

    kedilerde mantar, kedilerde mantar hastalığı ve tedavisi,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR