PetburadaBlog

  • Mart 20, 2020 Köpekler Hakkında

      Bazı köpekler uyku esnasında havlayabilirler. Bu davranışları uyku esnasında rüya görmelerinden kaynaklanıyordur. Köpekler kimi zaman tatlı rüyalar görürken kimi zaman da bu rüyaları kabusa dönüşür. Tam da kabus gördüklerini düşündüğünüz zamanlarda evcil hayvanınız rüya görürken onu uykusundan uyandırmalı mıyım diye merak etmiş olabilirsiniz. Ayrıca köpeğinizin rüyalarda ne gördüklerini de merak etmiş olabilirsiniz.

     

    köpekler rüya görür mü, köpek uykusu,
  • Mart 18, 2020 Kediler Hakkında

      Kediler ülkemizde ve dünyada en çok beslenilen evcil hayvanlar arasında yerini alır. Evcil hayvan beslemede kedilerin tercih edilmesinin birçok sebebi vardır. Şüphesiz en ön plana çıkan sebeplerden biri de kedilerin köpekler gibi sürekli olarak dışarı çıkma ihtiyacı hissetmemesidir. Yani en azından tuvalet ihtiyaçları gibi temel ihtiyaçlarını karşılamada dışarıya çıkmak zorunda değillerdir. Kedilerin dışarı çıkmak zorunda olmamaları da, işkolik ya da yaşam temposu yoğun olan insanların yararınadır. Hem kedilere karşı nispeten sorumsuzluk sergilememiş olurlar kediler kendi hayatlarını sürdürebiliyorlardır, hem kedi sahiplerinin vicdanları rahat olur. Fakat kimi zaman bazı insanlar kedilerinin evde uzun süre yalnız kalmasından dolayı acaba kedi depresyonuna mı yakalandı kedim diye düşünüyor olabilir. Gelin kedi depresyonu konusuna birlikte göz atalım.

    kedi depresyonu, kedilerde depresyon,
  • Mart 16, 2020 Diğer Evcil Hayvanlar

      Lepistes balığı ticari olarak en çok üretilen balıklardan biridir. Dolayısıyla evde de en çok beslenen balık türlerinden biridir. Lepistesin en çok beslenen balıklar arasında yer almasının birçok nedeni vardır. Bu nedenler arasında da her ortama kolayca adapte olabilmeleri ve çok fazla yavru alımı ön plana çıkmaktadır.

    lepistes, lepistes balığı kaç günde doğurur, lepistes çeşitleri,
  • Mart 14, 2020 Kediler Hakkında

      Kedilere süt verilme alışkanlığı nereden geldi bilinmez fakat süt ve kedi denilince adeta ikisi bir bütünmüş gibi gelir insanın aklına. Hatta sokakta bir kedi gördüğünüzde onu beslemek için hemen marketten süt aldığınız da olmuş olabilir. Hayatınızda kediye süt verilir mi diye düşünmemiş olabilirsiniz fakat sütün kediler için sağlıklı olmadığını düşünmüş müydünüz?

    kediye süt verilir mi, kedilere süt verilir mi,
  •   Korona virüsünün ülkemizde de görülmesinden sonra bir takım tedbirler alınmaya başlandı ve bu gelişmeler bazı insanlarda tedirginliğe yol açmaya başladı. Virüsün ilk yayılmaya başladığı günlerde whatsappta gezen paylaşımlarda, korona virüsünün kedi veya köpekten insanlara geçebileceği söylentisi yayılıyordu ve çok geçmeden bu söylentinin gerçek olmadığı anlaşıldı. Her ne kadar bu konu hakkında insanların merakı gitse de, şimdi de insandan kedi veya köpeklere corona virüsü geçer mi diye bir merak başladı. Peki cidden insanlardan kedi veya köpeğe korona virüsü bulaşır mı?

     

    kedi köpek korona, insan kedi köpek korona, corona,
  • Mart 10, 2020 Kediler Hakkında

      Kedilerin tırnakları kimi zaman çok uzun ve yaralayıcı olabilir. Hatta kimi küçük kazalar sonrasında kendinize kedimin tırnağını kesmeli miyim gibi bir takım sorular soruyor olabilirsiniz. Peki cidden kedilerin tırnağı kesilir mi? Kesilirse kedi tırnağı nasıl kesilir? Her kedinin tırnağı kesilmeli midir?

    Kedi Tırnağı, kedi tırnak makası,
  • Mart 08, 2020 Kuş Irkları/Türleri

      Hint Bülbülü, Muhabbet kuşu ve diğer Papağan türleri gibi evde beslenebilecek kuş türlerindir ve besleyenlerin sayısı da ülkemizde ve dünyada her geçen gün artmaktadır. Diğer adı da Zebra İspinozu olan Hint Bülbülü’nün anavatanı Avustralyadır.

     

    Hint Bülbülü, Hint Bülbülü bakımı, Hint Bülbülü ne yer,
  • Mart 06, 2020 Köpekler Hakkında

      Köpeklerde hamilelik dönemi hem sahipleri hem de köpekler için oldukça stresli bir dönemdir. Bu dönemde köpeğinizin sağlığı, bakımı, beslenmesi ve psikolojisi konusunda biraz daha hassas olmanız gereklidir. Bu tür konularda sık sık veteriner hekiminize danışarak süreci sağlıklı olarak yönetebilirsiniz. Köpeklerin hamilelik süresi ortalama olarak 56 ile 70 gün arasındadır. Köpeğinizin kaç adet yavru köpek doğuracağını doğumdan önce öğrenmek istiyorsanız da, veteriner hekimin yapacağı muayeneler sonucunda öğrenebilirsiniz.

    köpeklerin hamilelik süresi, hamile köpek,
  • Mart 04, 2020 Kuşlar Hakkında

      Papağanlar rengarenk görünümleriyle oldukça hoş gözüken canlılardır. Fakat onları ilgi çekici kılan bir başka özellikleri de vardır ki o da konuşma özellikleridir. Bu özellik papağan beslemek isteyen insanların en çok istedikleri şeylerden biridir. Ancak bu her zaman tahmin edildiği kadar kolay veya hızlı gerçekleşmeyebilir. Biz de bu yazımızda papağan beslemek ve onların konuşmasını isteyen hayvanseverler için bir takım tavsiyelerde bulunacağız.

     

    konuşan papağan, papağan eğitimi, papağan nasıl konuşturulur,
  • Mart 02, 2020 Kediler Hakkında

      Mart aylarında kedilerin çiftleşme iç güdüsü birçok kedi sahibi tarafından bilinir. Hatta bu dönemi oldukça zor geçiren kediler ve sahipleri yılın bu zamanını asla unutmaz. Peki kedinizin gebe olduğunu nasıl anlarsınız? Kedilerin hamilelik süresi ne kadardır? Kediler ne kadar sürede doğum yapar? Bütün bu sorunların cevabına gelin birlikte bakalım.

    Kedilerin Hamilelik Süresi, Kedilerin gebelik Süresi,
  • Şubat 29, 2020 Kuşlar Hakkında

      Muhabbet kuşları ülkemizde en çok beslenen kuş türleri arasında yerini alır. Elbette en çok tercih edilen kuş türü olmasının birçok açıklaması mevcuttur. Fakat muhabbet kuşu sahiplerinin genel olarak merak ettikleri bir konu vardır ki o da muhabbet kuşu cinsiyet ayrımıdır. Gelin Muhabbet Kuşu cinsiyeti nasıl anlaşılır birlikte bakalım.

     

    muhabbet kuşu cinsiyet,
cultureSettings.RegionId: 0 cultureSettings.LanguageCode: TR